MaGYAUR

Orosz/Szovjet/Orosz kontinuitás

2017. január 15. - Magyaur

Kérdés: "több Európai vezető szerint az oroszok az új médiákon keresztül károsan befolyásolják az európaiak gondolkodását. Van káros befolyásolás és van hasznos? Mitől függ, hogy mi melyik? Ki dönti el?"
Válaszom: Abból kell kiindulni, hogy Oroszországnak mi a geostratégiai célja immár 200 éve? Ez kezdetben a pánszláv terjeszkedés, a "dekadens", kalmár/zsidós szellemű Nyugat meggyengítése, majd a megváltást hozó pravoszláv/kommunista egyeduralom kialakítása.
Ehhez a stratégiához koronként más és más politikai taktika társult. A 19. század végén a cári rendőrség készítette el a "Cion Bölcseinek jegyzőkönyvét", amely az állítólagos világuralomra törekvő zsidóság "leleplezését" szolgálta, és ami azóta is minden antiszemita hivatkozási alapja.
Az iszlám héttérbe szorítása is célja volt Oroszországnak, nemcsak a birodalmában élő (és a szlávoknál nagyobb népszaporuttal rendelkező) muszlimok miatt, hanem főleg azért, mert a magát Róma, Konstantinápoly utódának, a Harmadik Birodalomnak tekintő orosz cárizmus szent kötelességének tartotta Isztambul/Konstantinápoly visszafoglalását.
Ezek után jött a sztálinizmus birodalmias gondolkodása, amely belesimult a korábbi cári birodalmi stratégiába, de természetesen a "világforradalmi megváltás" ideológiájával nyakon öntve, A Szovjetunió először Hitlerrel megegyezve terjeszkedett, aztán az agresszív szovjet-orosz államnak a második világhgáború után sikerült kiterjesztenie hatalmát már fél Európára is.
A mai Oroszország kétségtelenül sokkal gyengébb a hidegháborús Szovjetuniónál, de még így is őrzi annak birodalmias jellegét és céljait: meggyengíteni a potenciális ellenfeleit a NATO-t és Európát. Ehhez a célkitűzés eléréséhez több eszközt is felhasznál: a titkosszolgálati manővereken túl, a kíber háborút és az Európai Uniót szétziláló nacionalista erők támogatását.
Amennyiben valakinek kedves a demokrácia, a jogállam, a szólás-, illetve a vallásszabadság, és egyáltalán a nyugati életforma annak a putyini zsarnoksággal és az orosz imperializmussal szemben az Európai Unió mellett a helye!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5112127239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.