MaGYAUR

Trump kicsivé teheti az Egyesült Államokat

2017. január 17. - Magyaur

Újsághír: "Világszerte kiakadtak Trump megjegyzésein"
A világ nagy része elfogadhatatlannak tartja a globalizmust, ki azért mert sérti a valláserkölcsöt (számukra például a női egyenjogúság hirdetése bűnösebb dolog mint egy terrortámadás), ki azért mert a világgazdaság nem "tiszteli" eléggé a nemzeti különállásokat. Tulajdonképpen az Egyesült Államok, Oroszország és Magyarország globalizmus-ellenes, kulturális bezárkózást hirdető politikája összecseng a dekadens nyugattal szembenálló iszlamisták törekvéseivel.
De a legjobb védekezés nem a védekezés!
Amerika Trumppal garantáltan elvesztheti a nagyságát, mert egy ország akkor növelheti súlyát és erejét a jelenlegi gazdasági-technológiai erőtérben - amennyiben nem igazi háborút akar kirobbantani - ha a harcot a gazdasági versenyképesség terén akarja megvívni. Trump, Putyin Orbán (országaik vesztére) 20. századi fejjel gondolkodnak egy új világban.
Ezzel szemben Kína abszolút kreatív! Modernizálja az infrastruktúráját, elképesztő pénzekkel fejleszti az iskolarendszerét, továbbfejleszti a lekoppintott nyugati elektronikát és ott terjeszkedik, ahol senki más: Afrikában.
A másik nyertes az Európai Unió lehet!
Remélem a trump-i korlátoltság, a "vén-Európának" vérlázító lebecsülése kiprovokálja az ellenreakciót: Európa önmagát megvédeni képes birodalommá válását és az innovatív kultúrájának a kibontakozását!
Európa kreatívitása a 2000 éves "multikulti" múltjának köszönhető. Ha több Merkel-hez hasonló bölcs vezetője lesz és ha Amerika az izolacionizmusa, vagyis szándékos elszigetelődése miatt visszavesz a lendületéből, akkor remélhetőleg megszűnik az "agyelszívás" és Európai Birodalom az lesz ami az 1960-as évekig volt; minta világhatalom és inspiráló tudományos-technológiai minta az Egyesült Államok számára!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6712132081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.