MaGYAUR

MaGYAUR

A radikális jobboldal istenkáromlása

2017. március 20. - Magyaur

A radikális jobboldal a (pogány) rovásírásos helységnévtáblák mellett a kettős keresztek felállításával jelezte a térfoglalását a szimbolikus térben. Először azt hittem, hogy a kettős fakeresztek felállítását Budapest fontosabb közterein a jobboldal válasznak szánta a hanuka alkalmából a Nyugati téren felállított Menórára. Talán így is volt, de rájöttek, hogy ez jó módja lesz a szimbolikus jobboldali „honfoglalásnak”.

Nemrégiben az ATV székháza előtt fedeztem egy ilyen kettős fakeresztet, felteszem a liberálisnak/zsidónak gondolt tévések bosszantására állították fel jóval korábban a bejárattal szemben.

Közelebb menve viszont meglepve vettem észre, hogy az apostoli kettős-kereszten egy fémből kivágott Nagy-Magyarország térkép található, amelyre az van felírva: „Csak a Nemzet!”  Vajon úgy kell ezt értenem, hogy csak a nemzet számít és a keresztényi tanítás nem? Rá kellett jönnöm, hogy ezek a keresztek egyáltalában nem a vallási jelvények, hanem trianoni emlékművek! De rendjén való-e, ha a magyar radikális jobboldal a Megváltó helyett Magyarországot látja kínpadra húzva?

A vallásos jobboldaliak nem botránkoznak meg azon, hogy Jézus Krisztus helyett „Csak a Nemzet!” számít? Nem botránkoznak meg azon, hogy a keresztény szimbólumokat, az egységesülő Európában értelmetlen nemzeti fanatizmus szolgálatába állítják? Mi a blaszfémia, ha nem ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2512356433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása