MaGYAUR

MaGYAUR

Ha egységes Európai Köztársaság lesz, akkor mi történik az európai királyi családokkal?

2018. január 07. - Magyaur

Válasz: A szimbólumok világa nem racionális (ezért maradhattak fenn már régen elszakadt, vagy nem is létező címek a magyar koronához kapcsolódva, mint "Gácsország", "Lodoméria", vagy Jeruzsálem királya...ezek csak a történelmi jogot formáló igény kifejeződései. 
A Brexittel a leginkább jelenvaló királyság, Nagy Britannia távozik az Európai Unióból. A többi; a svéd, holland, dán stb királyság amúgyis csak szimbolikusak. És amiképpen a középkorias rangok, pl. lovag / lord / vagy nálunk a "vitézi rend" stb pusztán formálisak, hiszen nem jár melléjük föld és hatalom (lásd Kelvin, a Beatles, vagy Elton John esetében) a korábbi címek fennmaradhatnak egy köztársaság keretén belül és nem jelenthetnek veszélyt a XXI. századi egységes Európájában!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1613555689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geo_ 2018.01.07. 11:01:20

Nem lesz egységes Európai Köztársaság...

Egy con/föderatív Európába pedig "belefér"

Magyaur 2018.01.07. 11:26:35

Persze, az is benne van a pakliban. Csak arra gondoltam, hogyha Emmanuel Macron sikeres francia elnök lesz, ha továbbra is támogatni fogja az európai tőke, ha képes vesenyképesé tenni az uniós gazdaságot pénzügyi és diplomáciai tehetségével, akkor olyan elnöke lehet majd a jövő Európai Uniójának, aki a francia hagyományokat követve egy világias, jogállami köztársaság felé orientálhatja Európát!:)
süti beállítások módosítása