MaGYAUR

MaGYAUR

A Momentum vendégeként, itt lesz a választáson az európai liberálisok vezére Guy Verhofstadt, aki valódi Uniót akar Európában

2018. április 07. - Magyaur

A francia elnökválasztási küzdelemben létrejött Macron-féle, „Rajta előre!” mozgó vitafórum mintájára, az európai parlamenti választásokra való felkészülés jegyében, útjára indult Brüsszelből a „Rajta, lépjünk előre!” (La Grand Marche), amelynek célja az európai egység népszerűsítése. A „Rajta, lépjünk előre!” mozgalom fő támogatója és meghirdetője az európai parlament liberális frakciója, illetve vezetője Guy Verhofstadt (a mellékelt videón a 15:02-től).

Rövid beszédében, - mivel mint mondta sietnie kell, hogy időben Budapestre érkezzen a választásokra, amelynél az 5% körüli eredményt váró Momentum vendégeként lesz jelen - rámutatott arra, hogy az Európai Unióval szembenálló euroszkeptikusoknak igazuk van, mert rosszul működik az EU, de rossz megoldást kínálnak erre a problémára. Az Európai Unió mai formájában nem más, mint egy konföderáció, amelyet teljesen megbénít a vétójog, az hogy egy döntés meghozatalához tökéletes egyetértésre kell jutnia mind a 27 országnak.

Képzeljük el egy pillanatra, hogy az Egyesült Államok úgy működjön, mint jelenleg az EU, akkor egyszerre három elnöke lenne, és az 50 államának kormányzója szabadon dönthetne arról, hogy dollárt használjanak, vagy mondjuk mexikói pesetát (ami előfordult már a Kalifornia történelmében), vagy hogy egy adott állam milyen külpolitikát folytasson stb.

A 21. század nem a nemzetekről szól, hanem az olyan többnemzetiségű birodalmakká szervezett civilizációkról mint Kína, az Egyesült Államok és Oroszország.

Ha nem lép Európa holnap, akkor holnapután már késő lesz. Akkor majd esetleg Kína határozza meg a szabványokat, Oroszország dönt életről-halálról a határain kívül is (ma még csak a kémeket illetően).

Az Európai Unió „Alapítóatyái” nem lennének elégedettek a mai helyzettel. Ők egységes európai hadsereget, közös alkotmányt és parlamentet akartak. Akkor a francia nacionalista politikusok akadályozták meg a terv megvalósítását, ma talán újra a francia politikán a sor, hogy kiköszörülje a csorbát és rajtunk múlik az Európai Unió más alapokon való újjászületése!

https://www.facebook.com/GuyVerhofstadt/videos/10156672639305016/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5013816770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.04.09. 08:03:04

Hahahaha!
Nem jött össze, még soros pénzén sem.
A brüsszelita komisszárok támogatásával sem.
El kellene gondolkodnotok, már ha képesek vagytok erre egyáltalán.

Most lehetne esetleg pár évig szerény önkritika, hallgatás a hazudozás és magyargyűlölet helyett?

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html
süti beállítások módosítása