MaGYAUR

Bioszféra-központú világkormányzást!

2018. április 07. - Magyaur
A nemzetállamok politikusai nem érdekeltek a globális problémák globális megoldásában; mindenki csak a saját (nemzetre, vallásra hivatkozó) kis pecsenyéjét sütögeti, és ebbe az ENSZ nem tud és nem is akar beleszólni.
A megoldás az volna, ha a nemzetállamok mozaikjának kétdimenziós világából a civilizációs tömbökön (Észak-Amerika, Latin-Amerika, Európai Egyesült Államok, Arab-muszlim tömb, Kína stb) nyugvó planetáris és az emberen túli élővilág összérdekeit képviselő, "3 dimenziós" bioszféra-központú világkormányzás jönne létre, A kevesebb szereplő és a rugalmas, az államnemzetnél kisebb területi egységeknek az önkormányzása lehetővé tenné, hogy a világkormány alapvetően a globális problémák megoldására koncentrálhasson.
Ez lenne a jövő; a kérdés csak az, hogy meg kell várnunk a kataklizmákat, amelyekkel szemben felkészületlenek és tehetetlenek a nemzetállamok, vagy már most el kezdünk, önként ebben az irányban dolgozni?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5013816608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.