MaGYAUR

MaGYAUR

„Ellenzék-ébresztő” gondolatok

Mást! Másképpen! 

2018. május 18. - Magyaur

Ha erős és hatásos akar lenni az ellenzék, akkor mást és másképpen kell csinálnia! Amennyiben a jelenlegi kormány azt propagálja, hogy aki nincs a Fidesszel az hitehagyott és a haza ellensége, akkor nincs mit várni tőle – nincs és nem is lesz különalku!
Először is össze kéne fognia minden Orbán-ellenes erőnek: nemcsak a pártoknak, hanem a civil szervezeteknek, a szakszervezeteknek és a hatalommal „nem-kollaboráló” egyházaknak és a nem kormányzati függőségbe kényszerített médiáknak. Egy „népfronthoz” hasonló esernyő-szervezetben kellene működniük; ki-ki a maga területén, esetenként előre egyeztetett módon és üzenetekkel. 
Másrészt túl kell lépni a kényelmes parlamenti pártpolitizáláson, amelynek játékszabályait részben az orbáni jogászcsapat állította össze. Az ellenzéknek, amennyire csak tudja, fel kell karolnia, a fideszes pártállam által magára hagyott embereket, közösségeket, térségeket és tevékenységeket. Pénzügyi támogatásról is szó lenne, de sokszor elég lenne a közös válságkezelés, a szakmai segítségnyújtás. De túl kellene lépni a pártpolitizálásnak az országos kereteket is! Egy ilyen népfrontos mozgalomnak radikálisnak és jól láthatónak kell lennie külföldről is. 
Pán-Európai célokkal kell rendelkeznie. Ebből a szempontból is az Orbán-kormány ellentettjévé kell válnia, vagyis egy még erősebb Európai Unió létrejöttét kellene támogatni. Egy olyan európai föderációt, amely nem a nemzetállamokon (amiből alig van egységes, „homogén” hiszen a nemzetállamok is különféle nyelvű, kultúrájú régiókból álltak össze), hanem régiókon nyugszik. Kifejezetten magyar érdek a „Régiók Európája” koncepció, hiszen a magyarság több mint egyharmada az országhatárokon kívül él; az utódállamokban és munkavállalóként egyebütt. Ily módon közös hazánkká válna az egységes, de a régiók szintjén önkormányzattal, autonómiával rendelkező Európa.
Ami az anyagi hátteret illeti: befizetők lennének a résztvevő pártok, más szervezetek, remélhetőleg az Európai Unió is támogatná a kezdeményezést és gyűjtést lehetne rendezni itthon és a külföldön élő magyarok közt.
Az első akciót az Európai Uniós választásokra való felkészülés jelentené. 
Mutassuk meg Európának, hogy nemcsak a nemzetét lejárató, hepciáskodó Orbán-félékből áll Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr513977684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása