MaGYAUR

MaGYAUR

A liberalizmus jelenti Európa jövőjét!

2018. szeptember 01. - Magyaur

Csak egy erős, tehát nem az Európát megosztani kívánó nemzeteken alapuló és minden vallási befolyásolástól mentes, szigrúan jogállami  Európai Köztársaság képes megfékezni a belülről és kivülről támadó szélsőséges erőket.

Az európai liberálisok vezére, Guy Verhofstadt, egyik beszédében a következőket mondta: "az Európai Unióval szembenálló euroszkeptikusoknak igazuk van, mert rosszul működik az EU - de rossz megoldást kínálnak erre a problémára. Az Európai Unió mai formájában nem más, mint egy konföderáció, amelyet teljesen megbénít a vétójog, az hogy egy döntés meghozatalához tökéletes egyetértésre kell jutnia mind a 27 országnak.


Képzeljük el egy pillanatra, hogy az Egyesült Államok úgy működjön, mint jelenleg az EU, akkor egyszerre három elnöke lenne, és az 50 államának kormányzója szabadon dönthetne arról, hogy dollárt használjanak, vagy mondjuk mexikói pesetát (ami előfordult már a Kalifornia történelmében), vagy hogy egy adott állam milyen külpolitikát folytasson stb.


A 21. század nem a nemzetekről szól majd, hanem az olyan többnemzetiségű, birodalmakká szervezett civilizációkról mint Kína, az Egyesült Államok és Oroszország.
Ha nem lép Európa holnap, akkor holnapután már késő lesz. Akkor majd esetleg Kína határozhatja meg a szabványokat, Oroszország dönthet életről-halálról (és nemcsak az általa árulóvának nyilvánított kémeket és ellenzéki politikusokat illetően) immár messze túl a határain.


Az Európai Unió „Alapítóatyái” nem lennének elégedettek a mai helyzettel. Ők egységes európai hadsereget, közös alkotmányt és parlamentet akartak."

A jövő Európájának - teszem már én hozzá - nem az államnemzeteken, hanem a kulturális nemzeteken, a régiókon kellene nyugodnia. Az Európai Köztársaság a közös hadügy külügy, pénzügy,tikosszolgálat és ügyészség kivételével minden más döntést az olyan hagyományos régiók önkormányzatára bízná mint Katalónia, Skócia, Korzika, Észak-Itália, Erdély, Dalmácia, Baszkföld stb  Azért lenne fontos "újragombolni a kabátot", tehát újra visszanyúlni a régiós alapokhoz, hogy aztán erre épüljön fel az Európai Civilizáció sziklaszilárd építménye. 

Bár az általam elképzelt Európai Köztársaságnak nem volna érdeke semmilyen vallási, vagy kíber háborúban való részvétel, de saját hadseregével, meg az európai polgárokká válni szándékozó menekültekből, migránsokból toborzott  Európai Idegen Légió segítségével képes lenne hathatósan megvédeni magát minden külső támadástól. vagy a káosszal fenyegető népvándorlástól.

Közvetlenül kellene választani az európai parlamenti képviselőket, de magát a köztársasági elnököt is, amely tisztség esetében ma nincs rátermetteb  európa-barát államfőjelölt Emmanuel Macronnál!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3914216205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 07:04:21

A liberalizmus a múlt rendje. Manapság a népek szabadulni igyekeznek a liberális elnyomás alól.

Magyaur 2018.09.02. 08:30:51

A liberálisok az emberi humánum, az euroatlanti kultúra és általában, a tekintélyeket és tabukat nem ismerő tudományosság védelmezői a nacionalista elkülönülést szorgalmazók és a vallási fanatikusok barbarizmusával szemben!
A liberális, tehát globális kapitalizmus nagyon hatékony, vonzó életmodellt kínált fel az embereknek a világszerte...ezért minden nemzeti és vallási fanatikus megtámadva érezte magát általa...ezért történt a new yorki "sátáni" Világkereskedelmi Központ elleni támadás - mert nagyobb veszélynek tartották (és tartja ma is Orbán!) a tradicionális életmódra a liberális életmód "fellazító" jellegét, mint a nyílt háborút. Az összes tradícionális társadalaom imádja a jogállamiságot felfüggesztő háborús/hidegháborús helyzetet. Az iszlám radikálisok alig várják a vallásháborút - az hitelesítené őket leginkább....
süti beállítások módosítása