MaGYAUR

MaGYAUR

Mit lehet kezdeni a globálissá váló bűnözéssel? 

2018. szeptember 25. - Magyaur

A szuverén nemzetállami rendszer egyre kevésbé képes megbirkózni a nemzetközivé vált bűnözéssel. Erre várhatóan csak az ENSZ-t majdan felváltó, az európai, észak-amerikai, arab, kínai stb. civilizációkat egybefogó, valamint az elfogulatlan mesterséges intelligenciát is felhasználó, beavatkozni kész világkormány lesz egyedül alkalmas.
A bűnözés szimbiózisban élt mindig is „normális” világgal. Ma nemcsak azt látjuk, hogy felelevenednek rég elfeledett bűnözési formák, mint például a kalózkodás, vagy a „Pál utcai fiuk”-típusú bandaháborúk, hanem újak születnek, hogy mást ne mondjak becslések szerint az interneten zajló hamis-gyógyszer forgalmazás meghaladja a kábítószer-kereskedelem nagyságát.
Nem újdonság, hogy egyes „normális” államok olykor összeszűrik a levet a bűnözői körökkel, mint például a második világháborúban, amikor a new-yorki maffia, a helyi kapcsolatrendszere révén „megszervezte” az amerikai hadseregnek a majdnem vérveszteség nélküli szicíliai partraszállást. 
De ma új helyzet állt elő; a nemzetállamok korrupt és zavarosban halászó elitje, a hadsereghez kapcsolódó közönséges informatikai útonállók: a hekkerek, valamint az erkölcsi gátlásokat nem ismerő titkosszolgálatok haszonélvezői lettek a törvényeket kijátszó offshore és „arab” bankoknak. Ott tartunk, hogy az Európai Unióban nem minden nemzetállam igényli sem az európai ügyészséget, sem a közös titkosszolgálatot. 
Csak egy ország készül módszeresen, de nagyon vitatható módon a bűnözés megelőzésére és kordában tartására, a másfél milliárd embert figyelő és pontozó kínai „digitális diktatúra”. 
Talán valóban nincs más megoldás a 9,5 millliárdra duzzadó emberiség féken tartására mint az egész bioszféra érdekeit szem előtt tartó, régiókra, civilizációkra épülő világkormány...

https://index.hu/kulfold/2018/09/25/ms-13_mara_salvatrucha_amerika_trump_menekult_migracio_bandahaboruk_el_salvador/#

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr714262613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása