MaGYAUR

MaGYAUR

Hátrább az agarakkal magyar nacionalisták!

2018. október 06. - Magyaur

Az addigra keresztény és városlakó kijeviek a város biztonságot adó falainak tetejéről nézték, hogy miképpen vonulnak napokon át a zsiguli dombok tövében a pogány, szedett-vedett magyar/ugor „migráns hordák” nyugat felé…

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8114284685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2018.10.06. 09:31:28

@Le a spammerekkel: A magyarok nem voltak és ma sem különbek semmilyen migráns népcsoportnál! Régen mi is nomád bevándorlók voltunk Európában, ma is több százezer magyar gazdasági és politikai menekült él Nyugaton és persze országon belül is megy az elvándorlás faluról városba, keletről nyugatra...Nincs igaza Orbánnak, nem vagyunk "különleges fajta":)

Magyaur 2018.10.06. 09:38:31

@Le a spammerekkel: Berzenkedek minden nemzeti/faji felsőbbrendűségi érzéssel szemben. A magyarság senkinél sem különb, az ukránoknál sem. Viszont Orbán oroszéljenző, a keleti önkényuraknak elvtelenül gazsulálóü magatartását megalázónak tartom. Orbán, aki 2002-ben meggyűlölte az ellene szavazó magyarországi Európa-barát érzületű lakosságot, egyértelműen a családja és klánja érdekeit követi amikor Putyin ügynökévé szegődik.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.06. 09:52:59

@Magyaur: o.k., ezt értem, csak... posztnak kicsit rövid volt ;)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.06. 10:05:19

@Magyaur:

Magadnak mondasz ellent, a cikkedben éppen arról írtál, hogy a magyar alacsonyabb rendűek az "ukránoknál".

Hányok a fajtádtól.

Magyaur 2018.10.06. 10:08:29

@Le a spammerekkel: Van az úgy, hogy az igazság csak egy félmondat...:)

Magyaur 2018.10.06. 10:14:38

@maxval balcán bircaman: Nem, azt írtam: "hátrább az agarakkal" faji/nemzeti felsőbbrendűséget hirdető agyatlan orbán-függők!:) Az egyébként vikingek által létrehozott Kijevi Rusz már akkor város volt, amikor a magyarok jurtában laktak...ez tény. Ebből nem következik semmi...csak a hierarchiában gondolkodó jobboldali számára, aki szerint az elsőség, a letelepedettség a fontos..és hogy ezért találták ki, hogy a magyarok 30.000 éve a Kárpát-medencében laknak....ami persze hülyeség!:)

Magyaur 2018.10.06. 10:28:25

@maxval balcán bircaman: Szeretem a vicces trollokat, akik a római katonai tábort is magyarnak akarják feltüntetni..azelőtt meg a Gellért hegy volt a kelta pannonok szent hegye...vagyis a magyarok ezek szerint kelták is...magyarok építették fel a rothadó Nyugatnak Stonehenget, miközben a bizánci krónikák minket a sztyeppék vándorló, kevert etnikumú, barbár népének írnak le...:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.06. 10:30:51

@Magyaur:

Ahogy Kijev se nevezhető ukránnak a IX: században, butus trollom...

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.06. 10:33:18

@Magyaur: ez nem troll. Ez ennyire buta. Nincs hazája, tisztességes ember nem áll szóba vele, ezért itt vinnyog, és ontja magából a szart.

Magyaur 2018.10.06. 10:34:34

@maxval balcán bircaman: Persze, hogy nem ukrán, hanem az ukrán és az orosz közös őse...de én erre vigyáztam a fogalmazásnál..."'kijeviekről" beszéltem. ..Amúgy engem nem fizetnek a tevékenységemért, önt jól megfizetik? Megéri itt bohóckodni?:)

Magyaur 2018.10.06. 11:36:10

@maxval balcán bircaman: Annak idején nem én kaptam a Soros-ösztöndíjat, hanem az ön Nagygazdái...azóta sem változott a helyzet, csak éppen Orbánék beleharaptak a korábbi jótevúőjük kezébe...ennyit a keresztény erkölcsiségről!:)

Magyaur 2018.10.06. 23:03:42

Normális esetben nem. De tudniuk kellett, hogy azért kapták az ösztöndíjat, mert a Fidesz a "létező szocialista rendszerek" fellazítására és destabilizálására szerveződött. De Orbán a 2002-es választási kudarca után elhatározta, hogy véget vet a liberális demokráciának, ami őt "megszégyenítette". Ezért Orbán előre megfontolt szándékkal 2010-től meggyilkolta a magyar parlamentarizmust, a többpárt rendszert és bevezette a reakciós nacionál-feudál-klerikális rendszert, amelyben nincs elnézés a liberális (piacbarát) és baloldali (népbarát) irányzatok képviselői számára.. Minden hasonló múltbéli szerepvállalás - hacsak nem vált időközben fidesz támogató kapcaronggyá valaki - lemoshatatlan bélyeggé vált. Mindezért, - vagyis a modern Magyarország tönkretételéért - Orbánnak és a támogatóinak nem lehet megbocsátani.
A Magyarok Istene talán kegyes lesz hozzájuk, de ehhez sokkal, sokkal több imaláncra lesz szükség a kormányfőért...:)

Éhesló 2018.10.08. 17:28:44

mek.oszk.hu/09400/09477/html/0001/11.html

"A kievi események.

Kiev alá érve, Árpád népe ott táborba szállt.[1] A kievi oroszok hazájuk elfoglalásától tartva, a magyarok megtámadását határozták el és ehhez a kunokat is[2] segítségül hívták, akiknek hét vezérét is megnevezi Anonymus Ed, Edum, Etu, Bungér, Ousát, Bojta és Ketel személyében. A kievi vezér a „sebes nyargalvást” megérkezett kunokkal együtt megtámadta a magyarokat, de ezek vezérük harcias beszéde által feltüzelve, csakhamar legyőzték ellenségüket. Erre a „ruthének és kunok futásnak eredének, és hogy életüket menthessék, sietve Kiev városába vonulának . . . Álmos vitézei a ruthéneket és kunokat Kiev városáig űzvén, a kunok tar fejeit mint a nyers tököt úgy aprítják vala”. A magyarok most Kievet ostrom alá véve – legalább Anonymus így mondja, bár valószínűbb, hogy az várvívó eszközök hiányában nem volt egyéb szigorú körülzárásnál – csapataik egy részét zsákmányszerzés céljából széjjel küldözgették. Amidőn a magyarok „a második héten hágcsókat kezdtek a kőfalhoz rakni, a kunok és ruthének vezérei nagyon megijedtek” s így Kiev fejedelme Álmostól békét kért. Ez hajlandó volt a megegyezésre, de kikötötte, „hogy a vezérek és előkelőik adják túszokul fiaikat, fizessenek esztendőnkint 10.000 márka aranyat, s ezenfelül eleséget, öltözetet és mást, ami szükséges, adjanak”. Az ellenség vezérei nagy szorultságukban mindent megígértek s „egyben kérék Álmus vezért, hogy földjüket elhagyva, a Hovos-erdőn[3] túl, nyugot felé” az általuk nagyon felmagasztalt, „Pannónia földjére szállana, mely előbb Attila király földje volt, ahol igen nevezetes jó hallal bővelkedő forrásvizek, a Duna, Tisza és egyéb vizek folynak egybe. E földön szlávok, bolgárok, oláhok és a rómaiak pásztorai laknának, mert Attila király halála után Pannónia földjét a rómaiak legelőknek nevezték, mivel hogy nyájaik Pannónia földjén legelének.”[4]

A magyarok a ruthének kérelmének eleget téve, velük békét kötöttek, mire „a kievi és susudali vezér, hogy ki ne verjék székeikből, fiaikat túszokul adák és küldének velük 10.000 márkát, 1000 lovat ruthén szokás szerint ékesített nyereggel és fékkel, 100 kun gyereket, 40 teherhordó tevét, számtalan menyét és nyest bőrt és még számtalan sok ajándékot”. Ezzel egyidejűleg az említett hét kun vezér, látva Álmos kegyességét, ennek lábaihoz borulva, önként meghódolnának neki, pogány módon esküt téve, hogy ezentúl őt tekintik urukká és parancsnokukká. Ehhez képest a kunok feleségestől, gyermekestől, a magyarokkal együtt elindulának Pannónia felé és a ruthének közül is sokan csatlakoztak hozzájuk.[5] "

Magyaur 2018.10.10. 09:35:35

@Éhesló: A középkorban nem létezett még objektívnek mondható történelemtudomány, hanem történelmi hűségnek fittyet hányó emléktöredékekből álló, a krónikaírás időpontjában a propaganda célnak megfelelő "históriát" rögzítették. Anonymus-szal szembe lehet állítani Nyesztor krónikáját: A 882-es évnél (6390) olvashatunk Oleg novgorodi fejedelem[9] Kijev elleni hadjáratáról. Itt fordul elő az Ugor(-hegy) (Угорское) helynév. A szöveg szerint Oleg a hegy mögé rejtette el csapatait, majd a város meghódítása után ide temette a rivális Aszkold fejedelmet. Ugyancsak itt található az ún. Olma udvarháza (Олъминъ дворъ) helynév, melynek kapcsán felmerült, hogy valamilyen köze lehet Álmos fejedelemhez, ám ezt többnyire nem fogadja el a kutatás.[10]
A 898-as évnél (6406) a PVL a keletről érkező magyarok (угри…пришедшее от въстока) Kijev melleti vonulásáról számol be, megjegyezve, hogy a magyarok éppen úgy sátrakkal vonulnak, mint „mostanság” a kunok. Ezt követően röviden ismerteti a magyar honfoglalást, átkelve az Ugor-hegyeken (горы Угорьскиа), a magyarok legyőzték a volohokat és szlovéneket.[11]. Vagyis nem volt itt nagy magyar győzelem...(arpad.btk.mta.hu/lexikon/92-k/99-keleti-szlav-orosz-forrasok-a-korai-magyar-tortenelemrol.html)

Éhesló 2018.10.10. 11:12:39

@Magyaur: a vas logikád lenyűgözött.
A szlávok krónikásai mind a szín igazat írnak, a magyarok krónikásai pedig hazudnak.
Köszi.
Hoztad a magyargyűlölő formádat.

Magyaur 2018.10.10. 11:16:56

Tévedés: Mindenki torzított a középkorban akarva-akaratlanul, mivel nemlétezett a forráskritika mint módszer. A probléma az hogy tudomány-ellenes jobboldal hatalmas nemzeti elfogultságában dédelgeti a mítoszokat...pedig alapvetően semmit sem ér az hogy ki volt itt előbb, hogy ki győzött ebben, vagy abban a csatában...a korlátolt jobbaldali a múltban, a múlt letűnt dicsőségében él és nem a mában, vagy a holnapban!

Éhesló 2018.10.10. 19:57:51

@Magyaur: a magyarok mítoszai a magyaroké, az ukránoké az ukránoké.
Egyik sem alávalóbb, hiteltelenebb a másikánál.
Te ukrán vagy?

Magyaur 2018.10.11. 01:09:37

A "Fehér-Magyarok " Kijev melletti vándorlásáról László Gyula írt, (aki a németek által efoglalt Kijevben múzeológusi munkát végzett) a kettős honfoglalás kapcsán.
Egy felnőttesen gondolkodó, önkritikával rendelkező nemzetnek csak mérsékelten van szükésge a múlt mítoszaira.
Nem a mítoszok egymásralicitálásval kell érvényesülni (mert a a kakaskodás sehova sem vezet), hanem a jövő-orinetált, a világgazdaság által visszaigazolt teljesítményekkel. Erre kellene törekedni, de sajnos nem erre tartunk.

Éhesló 2018.10.11. 13:57:40

Minden népnek megvannak a maga mítoszai.
Schliemann óta tudjuk, hogy a mítoszok mögött történelmi tények állnak.
Akinek pedig nem kóser a más népek mítosza, foglalkozzon a sajátjával, de ne fikázza a másokét.
Ne provokáljon.
Mások mítoszaira, történelmére csak az gondol gyűlölettel, akinek magának se történelme, se mítoszai nincsenek. Hazátlan, sorstalan senkik fikázzák a magyarok mítoszait.

Cicerótól (Kr.e. 106 – 43) származik több mondás is, aki a De Oratore ad Quintum fratrem libri tres (A szónok; három könyv Quintus bátyjának) című műve II. kötete 36. fejezetének 1. szakaszában így ír:
"Historia vero testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae, nuntia vetustatis."

Nem fordítom le, majd megguglizza akit érdekel, de az egészen biztos, hogy közel kétezer évvel ezelőtt is bölcsebb volt a posternél.
süti beállítások módosítása