MaGYAUR

MaGYAUR

Újrajátszva: Vörös és Fekete

2018. október 13. - Magyaur

A „neo-reakciós” orbánista rendszer, újra előadja a 19. századi, a republikánus forradalmakkal szemben létrejött, az egyházra és a hadseregre épülő, haladás-ellenes „monarchikus” politikát.

Stendhal regényének címe, a „Vörös és Fekete” is erre utalt a feketével, ami a papi reverenda színe és a vörössel, amely a korabeli katonai zubbony színe volt. Ha valaki szegény fiatal volt az 1815-1830 között Franciaországban, akkor csak a monarchia e két támaszában kínáltak neki felemelkedési lehetőséget: a hadseregben és az egyházban.

Most amikor azt lebegtetik a hatalom urai, hogy a ’nem-egyházi’ egyetemeken való tanulás évente 4, azaz négy millió forintba kerül majd minden diáknak, ugyanakkor pedig az egyháziak valószínűleg ingyenesek, vagy nagyon olcsók lesznek, akkor a cél világos: a jövő magyar értelmiségét belekényszeríteni a vallásos világlátás kalodájába. Másfelől egyre militaristábbá akarja tenni az orbánista hatalom a társadalmat; a cserkészettől kezdve a köztisztviselőknek a katonai hierarchiába való betagolásáig a cél a társadalom belekényszerítése a ’nem-visszabeszélő’, engedelmes „közkatona” szerepébe.

De a magyar társadalom még szavazhat másképpen - ameddig még egyáltalán szavazhat, vagyis az európai uniós tagságunk meglétéig - hogy újrajátsszuk a sötét reakcióval szemben fellépő a Reformkort!

Olyan pártokat, olyan politikusokat kell választani tehát, akik a polgári szabadságjogokat akarják, az állam és egyház szétválasztását, az állami hatalmi ágak (a kormány, a parlament és a bíróság/alkotmánybíróság) szétválasztását, az ország javainak szétlopásának leállítását és olyan külpolitikát, amelyben a szövetségeseinknek, a NATO-nak és az Európai Uniónak az ellenségeivel, vagyis Putyin Oroszországával és Erdogan Törökországával nem paktálunk le áruló módjára!

És „a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy hiréhez…!”

Tartalékos katonai szolgálatra kényszerítik a minisztériumokból kirúgott tisztviselőknektartalékos katonák lesznek a tisztviselők

Csak annak kínálnak majd más munkát az állami szektorban, aki beáll tartalékos katonának. Felmentés nincs, ez a nőkre is vonatkozik.

 

https://varosikurir.hu/tartalekos-katonak-kirugott-tisztviselok/?fbclid=IwAR35_l2O3GXr90B2eejVX5_CfJW9WvTMk6wXH0Q1XVf1yJHKMUj2EdfeZ9w

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2514298895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.10.15. 20:44:25

Álhír + uszítás = fikablog.
süti beállítások módosítása