MaGYAUR

MaGYAUR

Nem Ady és nem a liberálisok a hazaárulók!

2018. október 20. - Magyaur

Sok jobboldali magyar ideológus, köztük Raffay Ernő évek óta azon dolgozik, hogy a szabadkőműveseket, mint az Európa-, és Nyugat-barát liberális magyar értelmiség "összeesküvő" szervezetét - és benne Ady Endrét - tegye meg Trianon felelősévé. A Szabadkőművesség olyan anti-feudális polgári képződmény volt, amely mellesleg a magyar kultúra motorja is volt és amelynek sorába tartoztak a Reformkor nagyjai Kazinczytól, Kossuthig, de sokkal később például Ady mellett Kosztolányi is. A liberalizmus lényege az EMANCIPÁCIÓ (nemzetiségi, vallási, női stb.) és a nemzeti öncélúsággal, illetve provincializmussal szembeni VILÁGRA VALÓ NYITOTTSÁG és ezzel kíván leszámolni a ma hatalomra került ostoba és korlátolt reakciós kurzus, amely az európai parlamenti választások előtt, de főleg Trianon 100 éves évfordulója kapcsán egyre hisztérikusabb módon állítja előtérbe ezt a kérdést. ...Ez nyilvánvalóan kommunikációs trükk, mert a mai reakciós Fidesz-KDNP politikusok, hasonlóan a 100 évvel ezelőtti elődjeikhez, az esztelen magyar sovinisztákhoz hasonlóan a "nemzeti szuverenitást" helyezik a politikájuk középpontjába (és nem a fejlődést, meg a nép felemelését). Az 1900-as évek reakciósai az önálló, szuverén magyar állam ideájával az Osztrák-Magyar Monarchiát akarták szétrobbantani; az 2010-es évek reakciósai az Európai Uniót akarják a nemzetállamok Európájává lezülleszteni, kiherélni. De minden nacionalizmus nacionalizmust fial: a magyar felerősítette a horvát, román és szlovák nacionalizmust és ezért felelős a Nagy-Magyarország szétesésében a korabeli politikai elit! Ezt akarják elhallgatni és többek közt ezért is akarják "hazaárulónak" beállítani a reakciós magyar politikával szemben álló Ady Endrét és a máig erős európaias magyar szellemiséget!

https://index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2015/04/06/gyavasagbol_es_butasagbol_lett_ongyilkos_a_regi_magyarorszag/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3914311997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.20. 11:14:27

Ady kora liberális megmondóembere. Nyilván nem volt hazaáruló, ehhez akarat is kell, de súlyosan tévedett szinte mindenben.

Magyaur 2018.10.20. 11:31:44

Vajon miben tévedett? Természetesen akarta a magát önhatalmulag a nemzetnek nyilvánító reakciós rendszer bukását!
Magyarország "kompját" Nyugaton akarta kikötni, és ez tudvalevőleg abszolút "sorosista" hozzáállás!:) Ugyanezt a hibát követi el a Fidesz...aki nincs vele, aki nem hisz Orbán és a Nemzeti Elnyomás Rendszerében - az hazaáruló. Ehhez name kell "akarat"..elég a ráutaló magatartás is...

Doktor Toekfey 2018.10.23. 00:56:30

@Magyaur:

Nem az index/tudományból kellene tájékozódnod, mert akkor még annál is hülyébbet csinálsz magadból, mint amilyen vagy.

Figyelj!

"Amilyen szinte bizonyos, hogy a fajgyűlölet gyökereit is kiirtottam magamból, elannyira, hogy Jászi Oszkáron kívül kevesen lehetnek még nálam gyengédebb és szeretőbb érzésűek a magyarországi nemzetiségekhez, olyan egész bizonyos, hogy a patriotizmus keserves helyzet, és alkalomadtán felébredne bennem.

Félek, nem lehetetlen, hogy ez a keserves helyzet és alkalom hirtelenebbül, mint hinnők és várnók, elénk borul. S itt foghat jutni minden mai különös, speciálisan magyar problémájánál kínosabba a magyar progresszívek különben is sokszínű tábora.

Én a jöhető veszedelemkor arra gondolnék, hogy a magyarság szükség és érték az emberiség s az emberiség csillagokhoz vezető útja számára. Hibáit, melyek óh nagyon-nagyon hibáim is, akkor félretolnám egy kicsit feledni, s csak az jutna az eszembe, hogy bármi áron meg kell védeni egy pláne katonai és ultramontán gyilkossággal fenyegetett fajtát.

De itt már azt is muszáj feltennem, hogy egy aulikus ősű magyar gróf, ki tavaly még minden nyugtalan magyart leöletett volna, véletlenül nem a maga kiskirályságát védi, hanem a magyarságot. Valószínű, hogy nem sok akadna ilyen, de akadna, s harcolhatok-e én akkor ezekkel, akik a veszedelem múltán megint azok lennének, akik voltak?

Ma úgy képzelem, hogy még ilyen katasztrófa esetén is külön harcolnék és védekeznék, de ki tudja, nem mást parancsol-e felébredt, romantikus patriótaságom."

És most még jobban figyelj!

"Ugyanazt gondolják, akarják, mint én, de az eszükben és szívükben, a gondolkodásukban és becsületességükben; – de ez, amit mondok, nincs a húsukban, veséjükben, tüdejükben, lélekrészükben – ez az én magyarságom –, pedig enélkül ezzel a néppel az ő forradalmát megcsinálni nem lehet… Itt még a legjobb forradalmár, a legtökéletesebb vezér sem elég, ha nincs benne az én magyarságom, mert akkor az a forradalom nem ennek a népnek a forradalma."

Szerinted ki írta ezeket?

Magyaur 2018.10.23. 04:18:49

@Doktor Toekfey: Dr Tökfejnek üzenem, hogy az Index egyike az utolsó hiteles médiumnak Magyarországon és az idézett Indexes recenzió egy hasznos és igaz szakkönyvről szólt . Azt elismerem, hogy valóban nem lehet Ady mintájára "ultramontán" váddal illetni a magyar katolikus egyházat, mert éppenséggel egy normális pápa ellen fordul, hogy ezzel is szolgálja a nemzetrontó urát...de Ady dühe a nemzetről hablatyoló, de közben az európai adófizetők és magyar nép vérét szívú elitről ma is jogos!

Doktor Toekfey 2018.10.23. 22:34:07

@Magyaur:

Nem tudom, mit szedsz vagy szívsz, de ha folytatod, nem jósolok túl nagy jövőt az agyadnak!

Magyaur 2018.10.23. 23:45:52

@Doktor Toekfey: A orbáni rendszer ideológialag annyira átlátszó és primitív, hogy fárasztó még a vele való foglalkozás is....dehát valakinek el kell végezni a piszkos munkát is, nemde?:)
süti beállítások módosítása