MaGYAUR

MaGYAUR

Gátlástalan politikai kalandorok alvilági alakokkal szövetkeznek…mindezt az egyház áldásával

2018. november 17. - Magyaur

A gátlástalan politikai kalandorok hol a nemzeti érdekre, hol a hit védelmére hivatkoznak, hol egyszerre mindkettőre. 
Ezzel hosszú távon azt kockáztatják, hogy elhiteltelenítik és sárba rántják ezeket a tiszteletreméltó eszményeket. 
Mindeközben az egyházak képtelenek ellenállni a nemzetállami nyomásnak és csábító, de anyagias jellegű lekenyerezésnek, ezzel a létezésük alapját és okát adják fel, illetve adják el....

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4214376983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2018.11.17. 07:47:33

Katolikusok istene a pénz ez évezredes gyakorlat náluk.Néppárt sem fogta fel még mi vár rá ha nem ássa el a g csuti csüngőhasú maffiacsaládfőt.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.11.17. 08:53:23

Előbb utóbb mindenki megkapja a neki járó "dicséretet"

István Tamasi 2018.11.17. 11:37:52

A világ legnagyobb multinacionális vállalat konglomerátuma a klérus illetve Vatikán.

Magyaur 2018.11.17. 21:31:29

@István Tamasi: Számomra nem szitokszó sem a "multinacionális", sem a "konglomerátum". Sőt, én a Bioszféra (és benne az emberiség) megmentését csak egy szuper-multinacionális konglomerátum által látom megoldhatónak: egy világkormány révén, amely a földi élővilág hosszú távú érdekeit tartja szem előtt (és alatta a civilizációs tömbökön belül - így az Európai Köztársaságon belül is - régiós, tehát nem nemzeti önkormányzatiság lenne a jellemző). A nemzet túlhaladott szervezeti forma a globális veszélyek és lehetőségek korában!

István Tamasi 2018.11.18. 06:59:31

@Magyaur:
A helyzetet nem lehet egyetlen tőmondattal leírni. Az biztos, hogy a multi cégek - köztük a Vatikán - csak egy dologban érdekeltek és csak arra vannak tekintettel és ez a profit. A profit hajszolása közben egyáltalán nem érdekli őket a Bioszféra (és benne az emberiség). Ha nem változik ez a rendszer akkor az az emberiség végéhez vezet. Persze tudom, hogy a változás nem a közeljövőben fog bekövetkezni.
Tudom, hogy a globalizáció megállíthatatlan, de szerintem naivitás azt hinni, hogy a jelenlegi rendszerben felállhat egy olyan világkormány amely a földi élővilág hosszú távú érdekeit tartja szem előtt.
A nemzet illetve a nacionalizmus szerintem is csak egy átmeneti fogalom. A középkori királyságokig harmadlagos vagy huszadrangú volt, hogy ki milyen nemzetiségű, a lényeg az volt hogy ki a királya illetve hűbérura (korábban rabszolgatartója). A nemzetre, nacionalizmusra aa feudalizmus végén a polgári államok kialakulásához volt szükség viszont gyorsan a képbe kerülése után hatalmas károkat - helyi és világháborúkat - okozott az emberiségnek. A globalizáció (ami persze szintén a polgári/kapitalista rendszerrel kezdődött) meg is alapozza a nacionalizmus végét.

Magyaur 2018.11.18. 10:21:18

Talán igaz, hogy a cégek a profitot akarnak realizálni (a Vatikánnál nem vagyok annyira biztos ebben:) De épp az az állam feladata és felelőssége, hogy példúl monopólium-ellenes törvényeivel és jelen esetben egy majdani Világkormány a Bioszféra fennmaradása érdekében radikálisan beleszólhatna a piaci és politikai folyamatokba. Ha úgy tetszik az ókori római dictator mintájára, aki az életveszély elhárítására minden döntési jogosítványt megkapott, de amint az elmúlt megszűnt a különleges hatalma.
A tudatos naivitás a világ fejlődésének a motorja: a naiv rácsodálkozás és tabumentes gondolkodás szűlte a vallásokat (a világ legnaivabb "balekje" lehetett Jézus), de a Galilei és II. József sem voltak különbek...:)

2018.12.07. 17:41:10

A keresztény kultúra:

A tőkefelhalmozás érdekében kirabolhatjuk az új világot, s a bennszülöttek megállapíthatják, hogy nem is Krisztust, hanem az aranyat imádjuk. Máglyán,
elégethetjük azokat, akik nem úgy tanítanak Istenről és Jézusról, mint egyházunk felettes
hatóságai. S amikor az eretnekek ráébrednek, hogy felettes hatóságot kell nekik is találniuk
tévedhetetlen igazuk védelmére, jöhet a harminc éves háború, jöhetnek a vallások véres
küzdelmei egymással. Nincs az emberi történelemnek kultúrája, mely felvehetné a versenyt a
fegyveres rablásban, és tömegmészárlásban velünk. Kikkel? Az úgynevezett keresztény kultúra hordozóival. Alighanem e történelmi sikerünk magyarázza mesés öntudatunkat. Napjainkban is, amikor a fordulat óta végre idehaza is büszkén emlegetjük e “keresztény” kultúrát és annak értékeit.
A Jézus-mozgalom pedig a páli alapvetés s a normál emberi esendőség erejében
Megírhatja, a maga haldoklásának kétezer esztendős történetét. Címet is adhat neki: Jézus, a
Majd ha kifárad az éj s hazug álmok papjai szűnnek
S a kitörő napfény nem terem áltudományt;
Majd ha kihull a kard az erőszak durva kezéből
S a szent béke korát nem cudarítja gyilok;
Majd ha baromból s ördögből a népzsaroló dús
S a nyomorú pórnép emberiségre javúl
Madách Imre
süti beállítások módosítása