MaGYAUR

MaGYAUR

Mi a teendő, ha a Fidesz illiberalizmusa illegitimmé teszi a végrehajtó hatalmat?

2018. december 14. - Magyaur

Nem "árnyékkormányt", hanem egyenesen "Árnyék parlamentet" kell létrehozni az ellenzéki pártokból + a szakszervezetekből + a civil szervezetekből + a hatalommal nem kollaboráló egyházakból.
Ily módon a nemzetrontó orbáni irányvonallal szembenálló ellenzéki politika erőteljesebben tudna megjelenni.
Az "árnyék-parlament" egyszerre lenne több is, kevesebb is a jelenlegi törvényhozásnál, hiszen független "szuper Alkotmánybíróság"-ként vizsgálná és véleményezné a jogalkotást, valamint „szuper Parlamenti Bizottság”-ként szakmai-politikai kérdésekben foglalna állást és végsősoron egy "Ellenkormány”-ként alternatív nemzetstratégiát tudna megalkotni.

A mai technikai feltételek lehetővé tennének az olcsó, könnyen hozzáférhető kommunikációs csatornák létrehozását, itt az internetre + közösségi médiára, facebookra + you tube alapú tévézésre lehet gondolni - magyarországi, vagy környező országbeli székhellyel.

Az "árnyék-parlament" anyagi alapját az össznépi gyűjtésen túl a párttámogatásra kapott állami pénzek alkotnák. 
A területi bázisokat és a bennük lévő infrastruktúrát a jelenlegi ellenzéki pártok budapesti és vidéki irodái szolgáltathatnák.

Csak a pártok fölötti és a pártokon túlnyúló népfrontos összefogás ellensúlyozhatja a fennálló nemzetrontó hatalomgyakorlást!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5814481878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.12.14. 10:28:20

Hogyan választanátok "árnyékparlamnetet"?
Mert ma ott is buknátok:
www.kozvelemenykutatok.hu

Magyaur 2018.12.14. 10:43:57

@Éhesló: Az "árnyékparlament" csak egy szó, egy metafora; a lényeg a NEMZETI NÉPFRONT, ahova bárki, aki az Orbán-rezsim ellen van csatlakozhatna!

Éhesló 2018.12.14. 15:25:03

@Magyaur: ok.
Bár a "népfront" nekem kommunista mocskot idézi.
De ki szavazna erre a "népfrontra"?
A jobbikosok a dksokkal, momentumosokkal, lmpsekkel együtt?
Az egész nincs 25% - megengedve, hogy nem hánynak egymástól és a szavazóik benyelik a kommunisztikus "népfrontot" fletóval, a párt és színváltó teflonarcú demeterrel és a füstgránátozó fegyőrrel az élen.

Magyaur 2018.12.15. 12:38:32

@Éhesló: Rendben tüntessük el a "népfront" szót! Legyen például "Csodaszarvas Mozgalom" csak a lényeg: az Orbán-rezsim leváltása maradjon meg!:)

Éhesló 2018.12.15. 13:32:49

@Magyaur: ok.
De választasok és választók tamogatása nélkül ez miként történhet meg?
Sehogy.
süti beállítások módosítása