MaGYAUR

MaGYAUR

Nagy Imre szoboráthelyezésének szánalmas "üzenete"

2018. december 29. - Magyaur

A Nagy Imre szoboráthelyezésről...
Alapvetően ideológiai és kommunikációs okai vannak a szoboráthelyezésnek: annak a jelzésére szolgál, hogy az Orbán-rezsim visszaforgatja az idő kerekét és nemcsak visszaállítja a parlament és a vár tekintélyét - de csak külsődlegesen (ahogy mindenben csak a felszínes megoldásokra törekednek) - hanem kitörlik a nemzet emlkékezetéből az 1945 és 2010 közötti időszak magyar történelmét is, azt valamilyen "istentelen" tévútnak megbélyegezve.A Nagy Imre szoboráthelyezésről...
Alapvetően ideológiai és kommunikációs okai vannak a szoboráthelyezésnek: annak a jelzésére szolgál, hogy az Orbán-rezsim visszaforgatja az idő kerekét és nemcsak visszaállítja a parlament és a vár tekintélyét - de csak külsődlegesen (ahogy mindenben csak a felszínes megoldásokra törekednek) - hanem kitörlik a nemzet emlkékezetéből az 1945 és 2010 közötti időszak magyar történelmét is, azt valamilyen "istentelen" tévútnak megbélyegezve. Egyáltalán, a jelenlegi rezsim fő ideológusai szerint Magyarország a Reformkortól kezdődően rossz úton járt, mert a Nyugat modernizációs mintáját akarta követni... szemben az "ősi magyar" vezérkultusszal, tehát minden köztársasági, demokratikus és szocialista törekvés a magyarellenes erők aknamunkája....:(

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr714521244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2018.12.30. 12:13:10

A régi sláger átköltése.
Megáll az idő
Az égen néma álló csillagok és narancsok ...

Magyaur 2018.12.30. 19:50:28

Jön vissza a vörös terrorra utaló szobor...vagyis ezzel azt üzenik, hogy egy baloldali nem állhat a jó oldalon...egyáltalán, a baloldaliság báránybőrbe bújtatott terror...nincs kiegyezés...a sebeket fel kell tépni...Olyan ez, mintha Spanyolrszágban folyamatosan elővennék a polgárháború felelősségének a kérdését... A mesterségesen táplált bizalmatlansággal és ellenségeskedéssel nem lehet építkezni...ez csak figyelemelterelésre, vagy a rossz kormányzati munka elleplezésére szolgál!:(

Hungryhorse 2018.12.31. 00:28:26

@Magyaur: előveszik a spanyol k9mmunista cimboráid és tűzzel/vassal puaztítják Franco emlékét, emlékműveit.

Pont mint te cenzorként a neked nem tetsző veleményt.
Pedig mindkettő kontraproduktív.
Tanulhattál volna a komcsi őseid rossz példájából.
Nem sikerült.
Most se.

Hungryhorse 2018.12.31. 00:43:07

Visszatérve arra a pár gondolatra, amit cenzúráztál:
A nagyimrétek egy volt a sztálin által ránk szabadított kommunista gyilkos banda gazemberei közül. Padlásseprő sunyi alak, aki az nkvd ügynökeként az események után kullogott.
Kézivezérelt díszgoj a sok zsidó között.

A saját elvtársai végezték ki, ami az esetében kohn, rajk és a többi vörös gyilkos hasonlóan aljas és sunyi eljárásokat követő akasztása után már csak egy szimpla üzemi baleset volt a kommunista halálgyárban. Ráadásul szerencse is volt, hogy megtették, mert meg a végén a komisszárjaitok hőst fargtak volna belöle, mint a pufajkásból. Így meg csak a meggyalázott tetemét hurcibálhatták, mint aszintén kommunista gyilkos rajkét. Becsületükre legyen mondva, jól csinálják, nagy rutinjuk van a saját maguk által legyilkoltakkal való manipulációkban.

Érdemes olvasgatni az utolsó szó jogán elmondott szavait, ahol a "nemzetközi munkásosztályt" emlegeti az eszement kommunista majma.

Legyen átkozott a hóhéraival együtt, akik békében, párnák között, kiemelt nyugdíjjal, rablott holmival dugig töltött rablott villáikban röhögtek a gengszterváltáson, jól tudva, hogy hajuk szála sem görbülhet sem nekik, sem ávós pribékjeiknek, sem a ma demokráciáról hazudozó fattyaiknak!

Nincs az az ordas elhallgatás, hazugság, cenzúra, ami ezt a kommunista mocskot fehérre mosdathatná.
Soha. 

Magyaur 2018.12.31. 09:51:26

@Hungryhorse:
Máig hat az 1. világháború embertelen abszurditása
Mind vörös, mind a fehér terror az értelmetlen I. világháború egyenes következménye.
Besoroztak milliónyi normális embert, akikből a háborús propaganda előcsalogatta a vad, ölni is kész hazafiság érzését, aztán erre az emberiség, emberiesség elleni vétekre az egyházak, de a szociáldemokrata mozgalmak is, méghozzá minden oldalon, áldásukat adták. Két fiatal férfi generációnak kellett értelmetlenül elpusztulnia, hogy kiderüljön mindez (áldozat és harctéri gyilkolászás) értelmetlen volt!
A háborúért felelős többnemzetiségű, "multikulti" birodalmak összeomlottak a nacionalisták nagy örömére. De a túlélő katonakorú népesség továbbra is becsapottnak érezte magát és kereste az értelmetlen vérontás felelőseit és egy újabb háború elkerülésének a módját.
Mivel a frontról visszaáramló részeges és erőszakoskodó katonáknak volt fegyvere, és megtanulták azt használni bárki ellen, ezért Közép- és Kelet-Európában káosz uralkodott.
Volt akik le akarták szerelni a veszélyessé vált fegyvereseket, és voltak akik a harcot tovább akarták folytatni egy szebb jövő érdekében, ami egyesek számára lehetett a birodalmak romjain létrejövő "homogén" nemzetállam, mások számára ellenkezőleg, az internacionalista, a magántulajdont, kizsákmányolást és nemzeti szembenállásokat elvető „kommunista” világ.
Tulajdonképpen Európának ezen a felén – a leszerepelt régi uralkodó réteget és a mérsékelt, liberális polgári politikusokat leszámítva - mindenki a „kizsákmányolás nélküli” világot akarta, hol szocialista, hol "nemzeti szocialista" (náci) alapon! A „nemzeti szocialista” fikció abból indult ki, hogy faji alapon vannak jó és rossz kapitalisták; vannak a saját nemzetiségű „jó gazdagok”, és vannak az idegen (külföldi tőkések, multik és a zsidó) „rossz gazdagok”, erről a tőről ered a modern, tehát már nem vallási alapon működő antiszemitizmus, de például az arab-ellenesség is.
Ebből a 100 évvel ezelőtti alapképletből indulnak ki a radikális politikusok, valamint a rendkívüli állapot fenntartásában érdekelt "hadigazdaságok", amelyek a maguk által is gerjesztett háborús, terror-, vagy migránsveszélyre hivatkozva állami központosítást, az uralkodó klikk által diktált újraelosztást, a szólásszabadság korlátozását és a vezérkultuszt akarják.
Az orbán-rezsim is ebben felfokozott választási/háborús mozgósítás állapotában van és nyugodt, intelligens építkezés helyett hisztérikus ellenségkereséssel és radikálisan önző nemzetpolitikával próbálja elterelni a figyelmet a vezetése alatt kialakuló nép-ellenes kasztrendszerről és egyáltalán a fejlődésképtelenségéről...
E pillanatban itt tartunk.

Hungryhorse 2018.12.31. 11:32:24

@Magyaur: a válaszod első felével nincs különösebb kifogásom, bár leegyszerűsítő, de egy kommentben elmegy.
A második fele viszont rosszul kezdődik, ami részben az első fél hiányából adódik.
Vegyük sorra:
1. "Tulajdonképpen Európának ezen a felén – a leszerepelt régi uralkodó réteget és a mérsékelt, liberális polgári politikusokat leszámítva - mindenki a „kizsákmányolás nélküli” világot akarta, hol szocialista, hol "nemzeti szocialista" (náci) alapon!
Az "uralkodó réteg" nem szerepelt le. A győzteseknél tombolt, a veszteseknél leverték. blső bomlasztással, külső erőszakkal, megszállással, de még ott sem egyformán, hiszen az osztrákok, csehek, tótok, oláhok egy nem túl elegáns, de hasznos köpenycserével megúszták, Atatürk pedig megmentette amit megmenthetett.
Az oroszoknál (szovjeteknél), a németeknél és a magyaroknál lett káosz. Mindhármat a hátországban a háború alatt is hiperaktív nép, vallás és nemzetellenes zsidó felforgatók vezették, míg vezethették.

"A „nemzeti szocialista” fikció abból indult ki, hogy faji alapon vannak jó és rossz kapitalisták; vannak a saját nemzetiségű „jó gazdagok”, és vannak az idegen (külföldi tőkések, multik és a zsidó) „rossz gazdagok”, erről a tőről ered a modern, tehát már nem vallási alapon működő antiszemitizmus, de például az arab-ellenesség is."
A nácizmust felesleges idekeverni, mert kellett hozzá a weimari (patkányforradalmi) szélsőbalos terror és pusztulás, no meg 13-15 (itthon német megszállás és 24-25) év.

"Ebből a 100 évvel ezelőtti alapképletből indulnak ki a radikális politikusok, valamint a rendkívüli állapot fenntartásában érdekelt "hadigazdaságok", amelyek a maguk által is gerjesztett háborús, terror-, vagy migránsveszélyre hivatkozva állami központosítást, az uralkodó klikk által diktált újraelosztást, a szólásszabadság korlátozását és a vezérkultuszt akarják."
A kiindulásod hibás.
Ezért a következtetésed is az.
Itthon és a németeknél sem volt a kommunista káosz felszámolása után semmiféle hadiállapot a háború utolsó 1,5 évéig. A háborús veszélyt nem kellett gerjeszteni, ahogy ma sem gerjeszti itthon senki, mert a nagy háború első felvonását lezáró rablóbékékről mindenki tudta, hogy tarthatatlanok, ezért mindenki a második felvonásra készült.
A második felvonásban pedig a németek ellen a bolsevik sátánnal szövetkezve nekik adták a fél világot tokkal vonóval már Jaltában és az elmebetegek által kialakított tömegpusztító fegyverek árnyékában háború azóta napi veszély a világ minden zugában, Európában is.

"Az orbán-rezsim is ebben felfokozott választási/háborús mozgósítás állapotában van és nyugodt, intelligens építkezés helyett hisztérikus ellenségkereséssel és radikálisan önző nemzetpolitikával próbálja elterelni a figyelmet a vezetése alatt kialakuló nép-ellenes kasztrendszerről és egyáltalán a fejlődésképtelenségéről..."

Nagyot ugrottál. Míg orbánék - demokratikus választások során át - idáig jutottak, volt 45 év moszkovita zsidók és pár díszgoj által levezényelt kommunista magyarírtás a szovjet fegyverekkel megtámogatva és olyan mértékű pusztítás, eladósítás, elnéptelenítés, amivel a török kor óta nem szembesült a magyarság a Kárpát-medencében. Ezek után a gyilkosok felelősségrevonása elmaradt, a kárpótlást semmitérő papírokkal lealibizta egy korrupt és megfélelmlített haldokló, kéz a kézben a kommunisták által ránk oktrojált jogrendszerrel, beleértve a sólyomi láthatatlan alkotmányt is.
A büntetlen és demokrata álcát öltő kommunisták végrehajtották azt a történelmileg egyedülálló trükköt, hogy harmadszorra is kifosztották a hazámat (1. államosítás, téeszesítés; 2. Államcsőd 3. Privatizáció és további eladósítás).
Eközben zsidó kárpótlást fizetünk minden évben, még 74 évvel a nagy háború vége után is.

Orbán pedig a sokadik csődöt követően teszi, amit akar, mert a demokratikus ellenzéket oly mértékben zabálta fel a sikertelenségük és a véres terrorjuk még a forradalom 50 évfordulóján is, hogy az osztódva szaporodó pártjaikat lassan már a lakosság 20%-a se támogatja egy választáson sem.
Ez nyilvánvalóan nem szerencsés történelmi helyzet, de magyar történelmi adottság, mely a nagy háború előtti helyzetet, a két háború közötti helyzetet is jellemezte.
Megszüntetését nem az átvert, véresre vert, 3x kifosztott szavazóktól kell várni, mert ők, ha kommunistát orrontanak a hatalom közelében, tömegesen szavaznak ellenük a 73 éves történelmi leckét követően.
Tanulni kellene a bukásokból, nem a rossz recepteket és hamis prófétákat, ripacsokat, bukott kommunistákat, ávósfattyakat isteníteni.
Szólj a körmös bauernek, rajknak, donátnak, elqrónak, szakasits schiffernek, hogy velük nem megy.
A háttérben sem.

E pillanatban itt tartunk:
www.kozvelemenykutatok.hu

Az első nickem cenzúrázása aljas dolog, ideje lenne véget vetned ennek.
süti beállítások módosítása