MaGYAUR

Máig hat az 1. világháború embertelen abszurditása

2018. december 31. - Magyaur

Mind vörös, mind a fehér terror az értelmetlen I. világháború egyenes következménye. 
Besoroztak milliónyi normális embert, akikből a háborús propaganda előcsalogatta a vad, ölni is kész hazafiság érzését, aztán erre az emberiség, emberiesség elleni vétekre az egyházak, de a szociáldemokrata mozgalmak is, méghozzá minden oldalon, áldásukat adták. Két fiatal férfi generációnak kellett értelmetlenül elpusztulnia, hogy kiderüljön mindez (áldozat és harctéri gyilkolászás) értelmetlen volt!
A háborúért felelős többnemzetiségű, "multikulti" birodalmak összeomlottak a nacionalisták nagy örömére. De a túlélő katonakorú népesség továbbra is becsapottnak érezte magát és kereste az értelmetlen vérontás felelőseit és egy újabb háború elkerülésének a módját. 
Mivel a frontról visszaáramló részeges és erőszakoskodó katonáknak volt fegyvere, és megtanulták azt használni bárki ellen, ezért Közép- és Kelet-Európában káosz uralkodott. 
Volt akik le akarták szerelni a veszélyessé vált fegyvereseket, és voltak akik a harcot tovább akarták folytatni egy szebb jövő érdekében, ami egyesek számára lehetett a birodalmak romjain létrejövő "homogén" nemzetállam, mások számára ellenkezőleg, az internacionalista, a magántulajdont, kizsákmányolást és nemzeti szembenállásokat elvető „kommunista” világ. 
Tulajdonképpen Európának ezen a felén – a leszerepelt régi uralkodó réteget és a mérsékelt, liberális polgári politikusokat leszámítva - mindenki a „kizsákmányolás nélküli” világot akarta, hol szocialista, hol "nemzeti szocialista" (náci) alapon! A „nemzeti szocialista” fikció abból indult ki, hogy faji alapon vannak jó és rossz kapitalisták; vannak a saját nemzetiségű „jó gazdagok”, és vannak az idegen (külföldi tőkések, multik és a zsidó) „rossz gazdagok”, erről a tőről ered a modern, tehát már nem vallási alapon működő antiszemitizmus, de például az arab-ellenesség is.
Ebből a 100 évvel ezelőtti alapképletből indulnak ki a radikális politikusok, valamint a rendkívüli állapot fenntartásában érdekelt "hadigazdaságok", amelyek a maguk által is gerjesztett háborús, terror-, vagy migránsveszélyre hivatkozva állami központosítást, az uralkodó klikk által diktált újraelosztást, a szólásszabadság korlátozását és a vezérkultuszt akarják.
Az orbán-rezsim is ebben felfokozott választási/háborús mozgósítás állapotában van és nyugodt, intelligens építkezés helyett hisztérikus ellenségkereséssel és radikálisan önző nemzetpolitikával próbálja elterelni a figyelmet a vezetése alatt kialakuló nép-ellenes kasztrendszerről és egyáltalán a fejlődésképtelenségéről...
E pillanatban itt tartunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1214524884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2018.12.31. 14:21:40

A posztod első felével nincs különösebb kifogásom, bár leegyszerűsítő, de egy posztban elmegy.
A második felerosszul kezdődik, ami részben az első fél hiányosságaiból adódik.

"Tulajdonképpen Európának ezen a felén ...."
Az "uralkodó réteg" nem szerepelt le.
A győzteseknél örömében tombolt és learatta a győztes háború babérjait, a veszteseknél leverték, belső bomlasztással, külső erőszakkal, megszállással, de még ott sem egyformán.
Az osztrákok, csehek, tótok, oláhok egy nem túl elegáns, de hasznos köpenycserével megúszták, Atatürk pedig megmentette amit megmenthetett és máig hatóan alakította át a török társadalmat.

Az oroszoknál (szovjeteknél), a németeknél és a magyaroknál lett káosz.
Mindhármat a hátországban a háború alatt is hiperaktív nép, vallás és nemzetellenes zsidó/kommunista felforgatók, háborús nyerészkedők, defetisták, uszítók vezették.

"A „nemzeti szocialista” fikció abból indult ki, hogy ...."
A nácizmust felesleges idekeverni, mert kellett hozzá a weimari (patkányforradalmi) szélsőbalos terror és pusztulás, no meg 13-15 (itthon német megszállás és 24-25) év, nem is szólva az ok-okozat, előzmény-következmény figyelmen kívül hagyásáról.

"Ebből a 100 évvel ezelőtti alapképletből indulnak ki ......"
A kiindulásod itt (is) hibás.
Ezért a következtetésed is az.
Itthon és a németeknél sem volt a kommunista káosz felszámolása után semmiféle hadiállapot a háború utolsó 1-1,5 évéig. Ellenben a káosznak véget vetettek és a társadalmi fejlődés megindult.
A háborús veszélyt pedig nem kellett gerjeszteni, ahogy ma sem gerjeszti itthon senki, mert a nagy háború első felvonását lezáró rablóbékékről mindenki tudta, hogy tarthatatlanok, ezért mindenki a második felvonásra készült.
A második felvonásban pedig a németek és a középeurópaiak ellen a bolsevik sátánnal szövetkezve nekik adták a fél világot és fél Európát, tokkal vonóval már Jaltában és az elmebetegek által kialakított tömegpusztító fegyverek árnyékában háború és eszement terror azóta napi veszély a világ minden zugában, Európában is.
Ez pedig (szomorú) tény, nem pedig politikai vagdalkozás.

"Az orbán-rezsim is ebben felfokozott ....."

Nagyot ugrottál. Gondolom nem véletlenül.
Míg orbánék - demokratikus választások során át - idáig jutottak, volt 45 év moszkovita zsidók és pár díszgoj által levezényelt kommunista magyar-irtás, mi mással, mint kommunsita szovjet fegyverekkel megtámogatva és olyan mértékű pusztítás, eladósítás, elnéptelenítés, amivel a török kor óta nem szembesült a magyarság a Kárpát-medencében.
Ezek után a gyilkosok felelősségrevonása elmaradt, a kárpótlást semmitérő papírokkal lealibizta egy korrupt, fogott és megfélemlített haldokló, kéz a kézben a kommunisták által ránk oktrojált jogrendszerrel, beleértve a sólyomi láthatatlan alkotmányt és annak korrupt bíráit is.
A büntetlen és demokrata álcát öltő kommunisták végrehajtották azt a történelmileg egyedülálló trükköt, hogy harmadszorra is kifosztották a hazámat (1. államosítás, téeszesítés; 2. Államcsőd 3. Privatizáció és további eladósítás).
Eközben zsidó kárpótlást fizetünk minden évben, még 74 évvel a nagy háború vége után is és a temetőiket a goj gyermekeinkkel, zsinagógáikat pedig az adóinkból hozatják rendbe....

Orbán pedig a sokadik csődöt követően teszi, amit akar, mert a demokratikus ellenzéket oly mértékben zabálta fel a sikertelenségük, amoralitásuk, hiteltelenségük és a véres terrorjuk még a forradalom 50 évfordulóján is, hogy az osztódva szaporodó pártjaikat lassan már a lakosság 20%-a se támogatja egy választáson sem.
Ez nyilvánvalóan nem szerencsés történelmi helyzet, hiszen a politikai versenyt felszámolja, de ez magyar történelmi adottság, mely a nagy háború előtti helyzetet, a két háború közötti helyzetet is jellemezte, hiszen akkor is csak a társadalom szemete volt, ami a magyarokra tört.

A kialakult helyzet megszüntetését nem az átvert, véresre vert, 3x kifosztott - 2006 óta többségében a fideszre - szavazóktól kell várni, mert ők, ha kommunistát orrontanak a hatalom közelében, tömegesen szavaznak ellenük a 73 éves történelmi leckét követően.

Tanulni kellene a bukásokból, nem a rossz recepteket és hamis prófétákat, ripacsokat, bukott kommunistákat, ávósfattyakat isteníteni.
Szólj a körmös bauernek, rajknak, donátnak, elqrónak, szakasits schiffernek, hogy velük, meg asameszaikkal nem megy.
A háttérben sem.

E pillanatban itt tartunk:
www.kozvelemenykutatok.hu

Az első nickem cenzúrázása továbbra is aljas dolog, ideje lenne véget vetned ennek.

yourmomtits 2018.12.31. 15:51:20

a szerző trianonra gondolt

lényeglátó 2018.12.31. 19:11:25

Barom vagy! Hosszúság korlátoddal! Te maradsz szegényebb!

Bicepsz Elek77 2019.01.02. 12:34:27

A haboruk az emberiseg (sot az elolenyek)velejaroi, foleg a fiatalos tarsadalmakban. Napoleon ota nem volt totalis haboru Europaban es 1914-ben is egy gyors gyozelmet tervezek(sot 1939/41-ben is)minimalis emberveszteseggel.
Trianont a nepszaporulattal veszitettuk el nem az elso vilaghaboruval!!