MaGYAUR

MaGYAUR

Nemzetállamok nélküli Európai Köztársaságot!

2019. február 06. - Magyaur

3lfr9m6jwgjz.jpg_2000x1987

Európában le kell építeni fokozatosan a kontinentális és globális problémákat kezelni képtelen nemzetállamokat és a politikai élet felszínére kell felhozni a nemzetállamok által elsüllyesztett történelmi-kulturális régiókat. Egy olyan Európai Köztársaságra van szükség, amely a közös hadügy, pénzügy, külügy, ügyészség és titkosszolgálatok révén hatékonyan és erélyesen megvédi a toleráns és humanista európai civilizációt a világ ellenséges erőitől. Egy olyan Európai Köztársaságra van szükség, amely a régiók, régiótömbök önigazgatásán alapszik, egy közvetlenül választott parlamenttel és elnökkel irányított, ütőképes Európai Köztársaság keretén belül!

https://i.redd.it/3lfr9m6jwgjz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8514610776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2019.02.06. 11:00:03

Szerintem egyre többen, egyre több fiatal akar egységes Európát, ami logikus. A jelenlegi Európai Unió gyengeségeiről ezt mondta G. Verhofstadt:"...az Európai Unióval szembenálló euroszkeptikusoknak igazuk van, mert rosszul működik az EU, de rossz megoldást kínálnak erre a problémára. Az Európai Unió mai formájában nem más, mint egy konföderáció, amelyet teljesen megbénít a vétójog, az hogy egy döntés meghozatalához tökéletes egyetértésre kell jutnia mind a 27 országnak.
Képzeljük el egy pillanatra, hogy az Egyesült Államok úgy működjön, mint jelenleg az EU, akkor egyszerre három elnöke lenne, és az 50 államának kormányzója szabadon dönthetne arról, hogy dollárt használjanak, vagy mondjuk mexikói pesetát (ami előfordult már a Kalifornia történelmében), vagy hogy egy adott állam milyen külpolitikát folytasson stb.
A 21. század nem a nemzetekről szól, hanem az olyan többnemzetiségű birodalmakká szervezett civilizációkról mint Kína, az Egyesült Államok és Oroszország.
Ha nem lép Európa holnap, akkor holnapután már késő lesz. Akkor majd esetleg Kína határozza meg a szabványokat, Oroszország dönt életről-halálról a határain kívül is (ma még csak a kémeket illetően).
Az Európai Unió „Alapítóatyái” nem lennének elégedettek a mai helyzettel. Ők egységes európai hadsereget, közös alkotmányt és parlamentet akartak."

Hungryhorse 2019.02.06. 21:35:15

Szerintem keress orvost.

Attan 2019.02.08. 10:37:24

Szerencsére sohasem fog megvalósulni ez az agyrém.
süti beállítások módosítása