MaGYAUR

MaGYAUR

A populizmus lázadás a mindent "idézőjelbe tevő" és ironikus liberalizmus ellen 

2019. február 18. - Magyaur

Van akik halálosan komolyan veszik a vallási dogmákat, a nemzeti, vagy baloldali mítoszokat és vannak akik nem. Ez utóbbiak lehetnek dogma-tagadó "szélsőségesek", de lehetnek a mások hitét tiszteletben tartó, de azokkal nem azonosuló liberálisok. 
A vallási, nemzeti és kommunista irracionalizmus ellen a liberális Nyugat azt "találta ki", hogy másra; a business-re terelte a figyelmet. Viszont a liberális Nyugattal szembenálló populizmus pont az identitást fokozó hiteken, a "viccet nem ismerő", merev és kakaskodó magatartáson alapszik!
Korunk feladata egy új tematizálás meghonosítása a világ közvéleményében, ami az Élő Bolygónk megmentésére vonatkozna, tekintet nélkül a nemzeti és vallási hovatartozásra. Ez nem blöff, valóban végveszélybe került a földi élővilág - amit persze a populisták tagadnak...

https://hvg.hu/vilag/201907__a_rushdiefatva_30_eve__istenkaromlas__szolasszabadsag__satani_es_veres

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7414633966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2019.02.19. 09:09:35

Az elvtársvilági, nem liberális, "elvtársi tankokkal", mint érvekkel megválasztott "megjelenési formáról" miért nem esik szó? 45 év, az bizony 45 év, pupákok!
süti beállítások módosítása