MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz, mint a népi-urbánus ellentét cinikus kiélezője

2019. február 22. - Magyaur

A magyar liberalizmus legfényesebb időszaka az volt, amikor az SZDSZ és a Fidesz úgy tűnt hogy megváltják Magyarországot. Az européer falusi Fidesz fiuk, és köztük Orbán, meg az őket nagy rokonszenvvel patronáló SZDSZ, annak az ígéretét hordozták, hogy túl lehet lépni a népi-urbánus ellentéten és végre Magyarország normális, polgáriasult jogállam lesz. A Fidesz, amelynek a neve a "fides" akkor nem a vallásosságra utalt, hanem arra hogy a közjó mellett tesznek hitet és a nép felemelkedéséért küzdenek, mint minden tisztességes értelmiségi Közép- és Kelet-Európában a XIX. század óta. Az SZDSZ nem tudott, de nem is akart profi politikai párttá alakulni. A vezéregyéniségei ambivalensek voltak a hatalommal, a hatalmi erőpozícióval mint olyannal szemben, nem beszélve az elméletieskedő hajlamukról, ami eleve elidegenítette őket az egyszerű választóktól. 
A Fidesz meg egyszerűen eladta a lelkét az ördögnek! 
A politikai pragmatizmus oltárán mindent feláldozott: a liberalizmusát, az európaiságát, a szociális érzékenységét, a fiatalos nonkonformizmusát és a népet felemelni akaró politikáját. Nem betemetni akarta a továbbiakban a népiek (nacionalisták-fajmítosz talaján állók és irredenták), valamint az urbánusok (nagyvárosi, világra nyitott, kozmopolita, baloldali, környezetvédő stb) közti szakadékot, hanem - kifejezetten a hatalom megszerzése és megtartása érdekében - a nemzet megosztottságát gonosz módon erősítették is. 
A Fidesz hatalma bűnben fogant és megbocsáthatatlan, hogy Orbánék Magyarország lakosságának nagy részét cinkosukká tették mélységesen erkölcstelen hatalmi játszmájukban arra a bizonyos időre, ameddig uralmon voltak...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6814643734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

havrilla 2019.02.23. 06:48:57

Eddigi írásaidat olvasva, csak a szokásos hazugságok egy hülye seggfejtől.

Hungryhorse 2019.02.23. 08:17:14

Van annak valami patkányos bája, amikor a maoista ávosfattyakkal töltött zsidó gyűlöletpártot hazudod a megbékélés zálogának egy olyan nyomorult korszakra utalva, amikor a zsidó-kommunista mocsok harmadjára, negyedjére is kifosztotta Magyarországot.
Érdekes nézőpont.
Szerencsére kevesen osztják, a fideszes legények is észheztertek, a szadesz pedig 30 évnyi pusztítása, élősködése után úgy tűnt el a politikai pöcegödörben, hogy csak a sosem csillapodó zsidó gyűlölet és adósság maradt utána.
A reményünk pedig megmaradt, hogy még az osztódva szaporodó pártjaikban se térhetnek már vissza egyhamar:
www.kozvelemenykutatok.hu

Magyaur 2019.02.23. 08:46:48

Élvezem, amikor az Orbán nevű erkölcsi hulla becstelen talpnyalói szidnak...képtelenek érvelni, csak tehetetlenül szitkozódnak...:)

Hungryhorse 2019.02.23. 12:04:30

@Magyaur: kinek mi jelent örömet....
Nekem ez:
www.kozvelemenykutatok.hu
süti beállítások módosítása