MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz csak a kirakatpolitikához ért

2019. március 30. - Magyaur

A Fidesz nem kormányoz, nem ért sem a gazdaság menedzseléséhez, sem a társadalmi feszültségek oldásához csak a figyelem eltereléséhez és a manipulációhoz. 
A Fidesz-KDNP az önkormányzatiság
 megszüntetésével a „nemzeti-keresztény”, hatalmukkal visszaélő helyi kiskirályokra, a vak engedelmességre idomított apparátusra, valamint az egyházakra támaszkodik. Ahhoz hogy a „Nemzeti Együttműködés Rendszerének” pozitív önképe fennmaradjon, szükség van néhány jól bevált kétfenekű ideológiai lemezre: 
- „Magunkra maradtunk, csak magunkra számíthatunk”, UGYANAKKOR senki ne szóljon bele mit csinálunk! 
- Mindenért Trianon a felelős, UGYANAKKOR nem akarjuk az Európai Unió keretén belül leépíteni a trianoni határokat, sőt!
- A piaci alapú kapitalizmust elutasítjuk, UGYANAKKOR a Fidesz-KDNP alapú új "magyar-magyar" burzsoázia gátlástalan hatalom- és vagyonszerzése üdvözlendő…stb.
A jobboldali identitás, a hosszú távra való előre tervezés hiányában képtelen másra támaszkodni mint a horthysta múlt felmagasztalására és a sportsikerekre. Tehát a választási győzelemre, és nem a nép felemelésére szolgáló politika minden cirkuszi elemet felvonultat, hogy elvonja a figyelmet az orbáni-rendszer szakszerűtlen és mélyen erkölcstelen voltáról.
Ennek tudatában nézzük az elénk tálalt sporteseményeket!

https://www.facebook.com/pavelkovitspetra/photos/a.1483112565117519/2076446429117460/?type=3&theater

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6214727795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2019.03.30. 16:25:23

Nagyjaból pont.
Hatalom, ármány, megtévesztés, befolyásolás.

jajdehülyevagyok 2019.03.31. 07:23:05

Tökéletes leírása annak a gondolkodásmódnak, ami miatt olyan a politika amilyen. Lózungok, mantrák, dac. Sem a strukturált gondolkodás, összefüggések átlátása nem jellemzi. Nevetséges megállapítások a valós helyzetelemzés helyett. Ez sajnos a csekély intelligencia jellemzóje, ami átsüt ezen a megnyilvánuláson is. Kitűnő példa a proletár felháborodásra: "Dühös vagyok saját sikertelenségem miatt, aminek mindenki más az oka."

2019.03.31. 07:33:57

@jajdehülyevagyok: "Dühös vagyok saját sikertelenségem miatt, aminek mindenki más az oka." Azért ennek nálunk van hagyománya, nem igaz? Magyar népbetegségnek látom, hogy 1000 éve mindig más a hibás akármi történik velünk. Olyan jó hibáinkat mindig másra hárítani, így még is csak könnyebb a lét. Aztán ezt a regnáló kormány megfejeli azzal, hogy folyamatosan sulykolja belénk, miszerint nem te, mi vagyunk most sem a hibásak semmiért, majd mi keresünk bűnbakot bármiben. A szittya paraszt horda pedig ilyenkor kihúzza magát és bőszen csahol: ugye, hogy nem én vagyok a hibás mert bele léptem egy szegbe, ha nem a szomszéd, hászenmegmondták! Kell a magyarnak mindig valaki akit hibáztathat saját sikertelensége, kudarcai miatt. IÍgy van ezzel orbán is, kicsitől a legnagyobbig.

jajdehülyevagyok 2019.03.31. 07:53:40

@Thomas Grande: értem, de Orbán miben érzi magát sikertelennek a 3. 2/3 után ?

2019.03.31. 09:35:11

@jajdehülyevagyok: Szerintem ahogyan megszerezte a 2/3-ot. Talán legbelül ő is tudja, hogy az a 2/3-ad nem egészen becsületes módon lett megszerezve.

jajdehülyevagyok 2019.03.31. 09:50:20

@Thomas Grande: ez minden választásnál felmerül, 2006-ban ugyanezt mondta a másik oldal.
Nem igaz, hogy a magyarok ezer éve másra mutogatnak, ha baj van. Ez nem egy népet jellemez, hanem egy mentalitást, a lusták, tohonyák kifogása. Miért vitte többre Európa északabbra fekvő népessége, mint a déli, afrikai stb. Azért mert a túlélés gondolkodást igényelt. A többieknek elég volt elvenni amit találtak. Munka alapú társadalom. Ismerós?

Európai téridő 2019.03.31. 11:48:37

@Thomas Grande: Saját kútfőből ered ez az elvtársduma, vagy családi hagyomány? Ez a többi kommentelőre is érvényes.

Magyaur 2019.03.31. 16:16:27

@Európai téridő: Remélem mindnenki számára világos, hogy a bejegyzés a Fidesz kormányzás szakszerűtlen és mélyen erkölcstelen voltáról szólt?

2019.03.31. 20:08:06

@jajdehülyevagyok: Természetesen ismerős, ha nem lett volna az akkor is tudnám mert leírtad. Nem orbán sikertelenségéről beszéltem, a magyarságról általánosságban. Egy fajta mentalitás nem jellemezhet egy népet, annak viselkedését, gondolkodás módját, érzelmeit? Nagyon is. Ja, 2006-ban. Csak én nem emlékszem, vagy tényleg senki nem írta át akkor a választási törvényeket? Csak a vak nem látja, hogy egyértelműen a jelenlegi kormányra van szabva, illetve annak győzelmét hivatott szolgálni.

2019.03.31. 20:15:50

@Európai téridő: Mert az egyik enyhébb megítélés alá tartozik? Kérdezném tőled, ez a pökhendi, írásodon is átsütő nagyképű és lekezelő kommented családi hagyomány vagy saját kútfő? Ez viszont csak rád vonatkozik. Továbbá felhívnám a figyelmed az alattad kommentelő "Magyaur" nick névre hallgató személy írására. Ha nem lenne világos akkor elmondom, itt nem az én személyem valamint családi hagyományaim a téma. Tehát leszel szíves a fentebb megjelölt témában véleményt nyilvánítani vagy inkább csak olvasgass. (persze ha akarsz továbbra is foglalkozhatsz velem, csak úgy eléggé egyoldalú lesz a kommunikáció, pláne hogy törölni fogom)
süti beállítások módosítása