MaGYAUR

MaGYAUR

Európa küldetése

a gondolatszabadság értékének képviselete a világban 

2019. április 07. - Magyaur

Európa múltbéli sikereit - a vallásos előítéletek háttérbe szorítása után - a technikai és tudományos eredményei alapozták meg. A szabad gondolat teremtette meg az evolúció, a relativitás és a génelmélet lehetőségét. Az európai tudomány és kultúra miatt látja magát és a kozmoszt gyökeresen másképpen az emberiség, mint 100 évvel ezelőtt!:) 
Ez Európa szent hivatása....és ez ellen fenekednek kisebb és nagyobb, vallási és nemzeti előítéletekkel manipuláló zsarnokok.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1814747625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.08. 05:07:18

A felvilégosodás Európája a világ árnyékszéke. Szerencsére manapság omlik össze a tákolmény.

Hungryhorse 2019.04.08. 06:27:56

Európa egy földrajzi fogalom.
Az ezen a földrészen élők sikerét a görögök, etruszkok, rómaiak, kelták, germánok, szlávok, magyarok "alapozták meg" ezer éveken át, hittel, harccal, tanulással, munkával, szenvedéssel.
Az, hogy te ezt tagadod, olyan butaság, ami az eddigi marhaságaidat is alulmúlja.
Nem a "szabad gondolat teremtette meg az evolúció, a relativitás és a génelmélet lehetőségét", hanem az ezer évek tudásán, hagyományán és eredményein alapuló európai görög/keresztény kultúra melynek integráns része a vallás, a tudományok, a művészetek, a szabadság tisztelete, támogatása Athén óta.
Ez ellen a mqgadfajta hazátlan kommunisták fenekednek, újbeszél PC hablattyal, tabusítással, tiltással, cenzúrával, népességcserével, Európa görög/keresztény hagyományának tagadásával, dühödt pusztításával.

Magyaur 2019.04.08. 08:31:24

Először is a Felvilágosodással és az azt követő tudományos forradalommal (Darwintól, Freud-on át Einsteinig) Európa adta meg a kezdőlökést a tradicionális gondolkodás felváltásához...Másodszor az itt kidolgozott Montesquieu-féle jogállami struktúra; a hatalmi ágak különválasztása alternatívát jelentett az önkényuralmi kormányzásnak. Harmadsorban a mai világban az európai szellemiség szemben áll mind a fanatikus vallásossággal (legyen az akár muszlim, akár keresztény szélsőség), mind a kínai-féle kollektivizmussal.

Hungryhorse 2019.04.11. 19:29:50

@Magyaur: ez mire volt válasz?
Mert köze nincs a ahhoz, amit írtam.
A felvilágosodásnak hazudott elsötétedés elmebetegek tömkelegét szabadította a világra, amit máig nem hevert ki.

Magyaur 2019.04.11. 21:21:37

Az ostoba Fidesz hívők nem jobbak a Táliboknál. Az emberiség szemetje.
süti beállítások módosítása