MaGYAUR

MaGYAUR

A kirekesztés új szava: a "politikai bozgor"

2019. április 22. - Magyaur
Nem tartom szerencsésnek azt az intoleráns álláspontot, amely szerint csak a Fidesszel szimpatizálók lehetnek az "igaz magyarok", tehát a maradék hét és fél millió nem-fidesz szavazó nem más mint magyarul beszélő "politikai bozgor".
Amúgy bizarr, ha egy magyar ugyanazt a "bozgor" szót használja a "gyüttment idegenre" mint a román nacionalista, aki az erdélyi magyarokat "bozgorságuk" miatt akarja másodrendű állampolgárrá degradálni. A "bozgor" szó mögött meghúzódó üzenet tudniillik az, hogy "Dácia/Erdély ősi római-román terület", ahová betolakodóként települtek később be a magyarok. Ezt a történelmi mítoszt a régészeti kutatások nem támasztották alá, de mint tudjuk a sovinisztákat nem érdekli a valóság, csak annak mesei tükröződése. Mindazonáltal az etnikai megkülönböztetés akár érthető is lehetne román szempontból, viszont az Orbán által gerjesztett, a magyarságot pártalapon megosztó politika érthetetlen, ellentmond a nemzetegyesítő szándéknak, mitöbb az ellenzéki és a külföldön munkát vállaló magyarok megbélyegzése nem más, mint az összmagyarság-elleni politikai merénylet!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8314779726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungry horse 2019.04.22. 13:13:48

Senki nem "bélyegez meg" senkit.
Orbán különösen nem.
Ezért nincs forrás, idézet ebben a posztodban (sem).

Leggtöbbször magatokat rekesztitek ki a magyarok közül, amikor ellenségeik oldalán okádtoķ silány antimagyarizmusokat.

2019.04.23. 07:04:57

@Hungry__horse: Kehes gebe ! Inkább igyál, az legalább meglátszik rajtad . Mert úgy látom nem ragadt rád más az iskolában, csak a hülyeség na meg a kosz. És mint látható jó vastagon ! De attól még bégjél nyugodtan tovább !

Hungry horse 2019.04.23. 23:00:50

Haha, már a saját trágár szavaiddal se lehet válaszolni neked mocskospofájú janika?
Cenzura rulez!
süti beállítások módosítása