MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz elit "lement kutyába"...

2019. május 02. - Magyaur

Én annyira kedveltem a fiatal Orbán Viktort! 
Azt hittem vele és általa meg lehet haladni az áldatlan népi-urbánus ellentétet! Hogy a nemzeti-keresztény és a liberális oldalon is hiteles "Fides" (latinul hit, hűség) képes lesz a szintézisre az összmagyarság.érdekében. 


Történelmi esélyt hagytunk ki azzal, hogy Orbán Viktorék "lementek kutyába" (kaparj kurta...) és jelenleg bárki jobb számukra, mint a polgári öntudattal + jogállamisággal + piacgazdasággal jellemezhető Nyugat...

Nem tudok mást mondani, mint hogy megszédítette őket a hatalmi mámor és a pénz szaga és egyszerűen "elkurvultak"

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9314799626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2019.05.02. 17:20:12

@Éhes.ló:
- Mi a különbség a fasz és a fidesz között?
- A faszban kevesebb a geci.

Európai téridő 2019.05.02. 22:18:20

Ők tulajdonképpen egy antielitet alkotnak, azt a másikat váltják le lépésről lépésre. Kérdés, mikor hagyják abba és kiket hagynak továbbra is békében.

György Csaba Nagy 2019.05.03. 13:56:46

Kis hazánkban jó ideje minden lényeges dolog Orbán akarata szerint történik. Sztem e helyzetet 2 tényező alakította ki: Orbán jó hatalomtechnikája és gátlástalansága. Mára az igazságszolgáltatás (helyesebben jogszolgáltatás) utóvédharca kivételével minden hatalmi ágat maga alá gyűrt. Különösen riasztó a parlament szerepének kiüresedése, de nem hatalmi tényező az elnök, alkotmánybíróság, ügyészség, Fidesz sem, a NAV és számvevőszék pedig a hatalom ökle. Az önkormányzatok hatáskörének és forrásainak szűkítésével, a civil szerveződés akadályozásával pedig a polgárosodás gyenge csíráit is megölni törekszik, az állam hatáskörének kiterjesztése érdekében. Gátlástalanságának egyik jellemzője elvtelensége: az MDF összeomlását felismerve egy éjszaka alatt vált radikális balos antinacionalista antiklerikális liberálisból jobboldali keresztény nacionalistává, fékevesztett karaktergyilkos és megsemmisítésre törő kampányt folytatott politikai ellenfeleivel szemben, nem törődve a mindent elutasítás országot visszavető következményeivel, majd hatalomra kerülve hozzálátott lappangó feudalizmus erősítéséhez, kegyencrendszert épített ki és táplál versenyképes gazdaság helyett, kézben tartja a felső személyzeti rendszert és forráselosztást, ezekkel a gazdasági eszközökkel tartja fenn egyszemélyi akaratérvényesítő helyzetét. A legnagyobb kárt azzal okozza, hogy ateljes maqgyar vállalkozói karnak üzeni, csak a lúzer akar a piaci teljesítményéből megélni, sokkal kényelmesebb és biztosabb az udvar kegyére törekedni, a közpénzek fosztogatásából megélni. Ennek törvényes látszatot nyújtó rendszerét kiépítette, maga is jó étvággyal fogyasztja. Az óvatos bel-és külföldi kritikát pedig agresszív és kioktató válaszokkal gyengíti.
Amit nem tudok megfejteni, még kevésbé elfogadni, az népünk reakciója erre az állapotra. Lamentálhatunk a sok évszázados elnyomott helyzettel, függetlenedési törekvéseink sikertelenségével, a jobbágyi beidegződésekkel, a nacionalista és klerikális eszme újraéledésével, de fel lehetett és kellett volna ismernünk: a rendszerváltással megkapott lehetőséget: újraalkothatjuk az állam-polgár viszonyt, szabadon választhatjuk vezetőinket, elvárhatjuk tőlük, hogy érdekeinket érvényesítve, tiszta kézzel intézzék ügyeinket, s ha nem ezt teszik, elzavarjuk őket. E helyett belenyugodtunk vert alattvaló helyzetünkbe, és jövőnket is elvesztegetjük. Nem látom az ébredés jeleit.
süti beállítások módosítása