MaGYAUR

MaGYAUR

Talán ha három-négy év van vissza a magyar államcsődig

 a visszaszámlálás elkezdődött!

2019. június 15. - Magyaur

Több jel mutat arra, hogy Magyarország súlyos gazdasági válságba kerül pár éven belül, hacsak nincs kormányváltás.

A Brexit és az Uniós költségvetés átalakítása miatt kieső támogatások, az állami gazdasági és pénzügyi vezetés által pánikszerűen szorgalmazott állami takarékossági programok, a lakossági megtakarítások középtávú megcsapolására szolgáló „szuper-állampapír” és a Számvevőszék által javasolt, a havi nettó bér egy részének kötelező módon megtakarítási számlára való átutalása arra mutat, hogy közel a pénzügyi egyensúly vége!

Az államcsőd fizetésképtelenséget jelent, azt hogy a magyar állam képtelen lesz a külföldi kölcsöneit, a közalkalmazottakat és nyugdíjasokat kifizetni.

Ennek következményei: infláció, sztrájk és tiltakozási hullám, valamint az Orbán magánhadseregeként működő TEK véres megtorlásai várhatóak, legkésőbb 2023-ig Magyarországon - hacsak nem váltja fel az Orbán-kormányt egy szakértőkből álló válságkormány.

Hasonló lesz a helyzet, mint 2010-ben Görögországban, csak Magyarország nem euró-zóna tag és addigra az európai értékeket tagadó Orbán rezsimet sajnos „idegentest”-ként kezeli majd az Európai Unió, vagyis várhatóan nem kap semmilyen extra pénzügyi segítséget a nemzetközi pénzügyi világ által végtelenül korruptnak tartott Orbán Viktor Magyarországa, vagyis rosszabb helyzetbe kerülünk Orbán miatt, mint a görögök tíz valahány évvel ezelőtt!

A rettentően rossz kormányzati teljesítményt felmutató Fidesz-KDNP, amely az egészségügyre, az állami oktatásügyre és az utakra, vasútra szánt európai uniós pénzeket vagy rosszul használta fel, vagy egyszerűen ellopta; egy lepusztult Magyarországot hagy maga után. Befektetni csak Európa-ellenes államok akarnának, de Erdogan Törökországa és Putyin Oroszországa maguk is gazdasági problémákkal küzdenek. Kína meg ha pénzt is kölcsönözne, annak keservesen meg fogja kérni az árát. Ide vezet az orbáni Európa-ellenes, önzésre épülő „szuverén-keresztény-nacionalista” stratégia.

A fentiek miatt, ha lehet még inkább éljen a lehetséges megmentőnk: a nemzeti és vallási fanatizmustól mentes, laikus jogállam, az Európai Köztársaság!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9714895618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2019.06.15. 19:48:15

Elvétetted ismét.
Orbánék már 2010 őszére becsődöltek a magadfajta agyhalottak szerint.
Utána pedig minden évben minimum egyszer, devolt, hogy kétszer is.

Az persze tény, hogy ezeket a csődöket a magadfajták9n kívül senki nem érzekelte, a statisztikai adstokon se látszik, de ettől még lelkesen bejelentitek az újabb és újabb balfasz jóslataitokat egy most mar tutira tutibiztos csődről.

Te ebben a mezőnyben gyenge kezdő vagy lengyel, vértes, petschig, kóka, simor, surányi és a többi ballibbant közgazdasági zseni mellett, akik a bukott jóslataikkal már Dunát is rekeszthetnének, már ha kepesek lennének bármire, a szar jóslataikon túl.

Ne versenyezz velük, mert te hozzajuk képest is csak egy szellemi sérült vagy, ami - valljuk meg - orvosi csoda.

ulpius66 2019.06.15. 20:33:27

Magya Úr!

Jótanács!

Ma ne igyál többet!

Ákos Weress 2019.06.15. 22:31:19

Hőguta + alkohol —> államcsőd :)))

Lévai András 2019.06.15. 22:55:03

Meleg van. Igyál minél több alkoholt! ;)

T.Jani 2019.06.15. 23:24:00

"Fasiszta és náci diktatúra még soha nem omlott össze belülről, minden esetben külső katonai beavatkozásra volt szükség.A fasiszta vezért a nép szereti, ujjonganak érte. A vezér részben állandó ellenségképpel és fenyegetettséggel, másrészt pozitív énképpel fanatizálja a tábort. A felsőbbrendűség a fasiszta államban a “nemzet” mítoszában ölt testet. A nép minden nehézséget elfogad a vezértől, mert a bajaikra hihető okot talál, ami mindig valaki másban testesül meg."

AvéCézárVavan 2019.06.16. 08:07:11

A nemzet árvái lesznek az Orbán-unokák.

Magyaur 2019.06.16. 08:16:51

@T.Jani: Optimistább vagyok!:)

szárny 2019.06.16. 08:17:38

Talán pár hónap van még hátra a szerző teljes ideösszeomlásáig. Hacsak addig el nem megy a pszichiátriára, vagy jóindulatú barátai el nem viszik. A visszaszámlálás már javában tart.

Európai téridő 2019.06.16. 08:17:59

Haj, Magyaur, Magyaur,/Mért vagy ilyen szomorú?

Európai téridő 2019.06.16. 08:22:52

@T.Jani: Janikám, valamit rosszul tudsz. Aprócskának tűnő, de lényeges különbség, hogy a nem fasiszta, de nemzeties-hazafias érzelmű nyugat-mucsai országok az újkor hajnalán a gyarmatosításokban jól megszedték magukat, nem kis részben a ma "fasisztának" minősített európai országok rovására. Amikor pedig utóbbi országok a kedvező körülmények hatására elkezdtek felzárkózni, akkor ez a nyugat-mucsai Európa zsarolt ki két világháborút ellenük, de az agitpropjuk nagy ügyesen őket hibáztatja mindmáig. Amíg ebben az ügyben nem mondják ki az igazságot, addig az Európai Egyesült Államoknak fuccs.

agador 2019.06.16. 09:01:09

Görögországban legalább hatalmas fizetések és nyugdíjak voltak 2010 előtt, volt miből visszavágni. Itt viszont a létminimum feléről, a negyedéig, tizedéig lehet vágni.

oscar bonavena 2019.06.16. 09:14:20

nem lennék meglepődve, ha ezt az első hozzászólást a fletó vagy a nagytudású felesége irta volna,ők nagyon szeretnék ezt az európai katyvaszt ők mindig is a zavarosban szerettek halászni. A terv azonban füstbe megy ugyanis mégegyszer NEM juthatnak hatalomra hogy tönkretegyék az országot. Nagyon remélem hogy minden józangondolkodású ember igy gondolja. maradok tisztelettel ahelyesirási hibákért elnézést hibás a klaviatura. Jó egészséget minden MAGYAR embernek.

pi3c3 2019.06.16. 14:51:38

Te valami ügyeletes agyhalott vagy ugye?
süti beállítások módosítása