MaGYAUR

MaGYAUR

Az innovációt a hierarchikus szemlélet, a rangkórság és a tekintélytisztelet öli meg,

nem az MTA!

2019. június 17. - Magyaur

A magyar tudományosság helyzete egyre tragikusabb, az alábbi cikk egy magyar "kényszer-migránssá" vált kutatóról, Maus Mátéról szól, aki szerint "nem kizárólag az anyagi okok vezettek oda, hogy ennyivel jobb tudományt tudnak (az Egyesült Államokban) csinálni, hanem teljesen más a szellemiség is. Csak a teljesítmény számít, a nepotizmus és a protekció nem jelenik meg olyan erősen, mint Magyarországon. Amikor elhagytam az országot, úgy érzékeltem, hogy a szerepek eléggé ki voltak osztva a tudományban is: aki nem állt közel a tűzhöz, úgy tűnt, kevés esélye volt feljebb jutni."

https://index.hu/techtud/2019/06/17/az_oregedest_talan_fertozo_korokozok_terjesztik/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9514898548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2019.06.18. 07:28:21

Ezért kell az MTA mocskát r3ndbe tenni.
Remélem most sikerül.

Anita a bátor nyussz 2019.06.18. 08:48:57

aha... államosítani, kifosztani, és akkor rendben lesz minden...

István Tamasi 2019.06.18. 09:22:43

@Éhes_ló:
1. A fideszmaffia a 20 milliárd állami pénz hasznosulását kéri számon az MTA kutatóin miközben évente többszáz milliárdot szór el stadionokra és focira annak hasznosulása nélkül.
2. Milyen magyar ipari innovációra, fejlesztésre kellene koncentrálni az MTA kutatóintézeteinek amikor minden számottevő ipar, gyár külföldi illetve magánkézben van? A magántulajdonos kötelessége a cége innovációját fejleszteni és nem az adófizetőknek illetve az adófizetők pénzével gazdálkodó államnak.

Éhes_ló 2019.06.18. 10:10:44

Kivel vitázol te szerencsétlen?
Velem, aki nem írtam semmi olyasm8ről amin vered magad, vagy a poszerrel aki szintén nem írt arról amit idehánytál, vagy az elmenekült tudóssal, aki szintén nem írt ilyesmiről?
Eszednél vagy?
süti beállítások módosítása