MaGYAUR

MaGYAUR

A polgárháborúkat a "vérszomjas pacifisták" provokálták ki

 a "jóságos és keresztény" sovinisztákkal és fasisztákkal szemben:)

2019. szeptember 06. - Magyaur

Ezt akarta mondani Orbán? Hogy a 20. század minden bűnéért azok a liberálisok a felelősök, akiknek unokái 1968-ban diáklázadásban vettek részt a begyöpösödött egyetemi és politikai rendszer ellen és a női egyenjogúsággal együtt járó szexuális forradalom mellett? És akik ma uralják az Európai Uniót...és akik nem tisztelik eléggé, de sőt kritizálni merészelik magát Orbán Viktort! 

Nehogy aztán Orbán kirobbantsa a 3. polgárháborút!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3415045414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2019.09.07. 06:23:40

@Európai téridő: A háborút ellenzőit nem lehet a háborúért felelőssé tenni, vegyük Jean Jaures példáját: Jaurès "békepárti nézetei népszerűtlenné tették az első világháború előestéjén. A népek közötti megbékélés támogatását ellenségei hazaárulásnak tekintették és Jaurès meggyilkolására buzdítottak.
Látnokként hirdette 1914-ben:[3][4]
„ Ha a háború kitör, borzalmas lesz, és elképzelhetetlen méreteket ölt. Először válik általános világháborúvá, amely elborít minden kontinenst… Bolygónk piroslik majd a kiontott vértől." (Wikipédia) Meg is ölte egy nacionalista ...és az első világháború a birodalmak közti összecsapás volt, amelyben elpusztultak , vagy meggyengültek a régi monarchiák romjain az amerikai "nemzetek önrendelkezése"-elv alapján létrejövő nemzetek, meg a II világháborúban csaptak össze. Hol van itt a "polgárháború"? Kevés kell ahhoz hogy ne vérbe fulladjon két nemzet hőzöngő sovinisztájának a veszekedése!

István Tamasi 2019.09.07. 09:28:20

Polgárháborúnak azt nevezzük amikor egy országon belül tör ki háború. A mi suttyónk tehát már jó száz évvel ezelőtt is egyetlen országnak látta Európát.

agador 2019.09.07. 10:38:24

Mussolini, Hitler és Togo uraknak, fenennagy békevágyukkal aztán semmi köze nem volt a háború kirobbanásához.
Polgárháború az első, meg a második is. Fénylő csillagunk azonnal bizonyságát adta mérhetetlen butaságának, tájékozatlanságának, akarnok hülyeségének.

Magyaur 2019.09.07. 11:22:21

@István Tamasi: Pontosan erre gondoltam én is, hogy ez egy elszólása!:)

2019.09.07. 16:15:38

Egyre érik, a hatalom bukása,
Kiderül minden hazugsága!
(de ki, mi, jöhet még utána?
Előző rablók, lebukott bandája?)
Amivel nap, mint nap, untatnak,
Folyton-folyt, és mindig becsapnak!
Újra szép a polgár, azt dicséri
Egyedül csak ő, kinek megéri!
Többi meg koldusa, menekül,
Hol tudna megélni, legvégül?
Egyre csak, szédülten keresi
Hét határ, míg végül megleli!
Nem is néz, ő vissza, már soha!
Nincs érte, bánata, sóhaja!
Mostoha volt haza, ellökte
Rá se, néz, már ő se, örökre!
Kenyerét, ha megleli, feledi,
Örömmel, és könnyen megteszi!
Rossz gazdát, nyomort, uzsorát!
A hazáját, rablóját túl „oda át!”
2015-05-31

Hatalom mámora: (orbán majom)

Ugyan köztudott, mert mindennapi tapasztalat, hogy a hatalomban az emberek szinte mindegyike megszédül, a történészek mégsem veszik tudomásul, hogy ez fokozottan áll a nagy államok politikai vezetőire. Ha valaki egy nagy államban a politikai hatalom birtokosa lesz, nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy valami nagy, történelmi tettet vigyen véghez.
Márpedig a történelmi tettekre a nagy államok vezetői éppen úgy képtelenek, mint a kicsik. A történelem útját ugyanis objektív törvények diktálják, azok pályáján erőszakkal csak időlegesen lehet változtatni. Ráadásul: az erőszakolt politikai változások meghosszabbítják a reálisan elérhető idejét. Nagy történelmi tragédiákat csak a nagy államok tehetséges vezetői követhetnek el. A kis államok vezetői nem a történelmet akarják formálni, hanem az adott lehetőségeket szeretnék minél jobban hasznosítani.
Ha csak egy tanácsot adhatnék a magyar történészeknek, akkor azt mondanám: vegyétek tudomásul, hogy az ország célja nem a minél nagyobb terület, a minél centralizáltabb hatalom, hanem éppen annak az ellenkezője, a részek, különösen a városok minél nagyobb önállósága, a részeknek a központi hatalommal szembeni minél nagyobb hatalma. Ha valami a magyar nép történelmében ázsiai, a sztyeppéről hozott örökség, akkor a központi hatalom erejében való babonás hit is az.
A nagy birodalmak szerepe. A birodalmi lét a társadalom megmerevedését jelenti, mivel fennmaradásuk, nagyhatalmi ambíciójuk eleve megköveteli az erőforrások centralizációját. Ehhez pedig nem a részek egymás közötti versenyére, hanem zseniális szervezőképességű, vagy legalábbis annak hitt vezetőre, vagy egy dogma, egységes elfogadására van szükség. A kettő előbb-utóbb egymásra talál. A zseniálisnak tartott vezető idővel szükségszerűen istenné válik. A győztes dogma pedig, idővel isteni hatalmú vezetőt teremt magának” Kopátsy Sándor közgazda

Európai téridő 2019.09.08. 11:41:03

@Magyaur: Kedves Magyaúr Gyaúr ! Az 1942-ben megszervezett és a londoni lengyel emigráns kormány fennhatósága alá tartozó "Honi Hadsereg" (Armia Krajowa) és az ugyanazon évben létrejött Népi Hadsereg (Armia Ludowa) között a szovjet csapatok átvonulása után volt egy "kis polgárháború", de ez már valóban a "népieket" irányító szovjet elvtársak instrukciói szerint zajlott és hamar véget ért. Bővebben erről az alábbi linken: beszelo.c3.hu/cikkek/a-lengyel-titkosszolgalat-hosszu-evtizede
Ugyancsak 1942-től 1949-ig zajlott a görög polgárháború is, a Wikipédia-szócikk linkje: hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6g_polg%C3%A1rh%C3%A1bor%C3%BA
Ez a "polgárháború" fogalmához két adalék.
Az eredeti szösszenetben pedig szó sem esett a háborút ellenzőkről, köztük Jaurésről sem. Akkor hogy is került a csizma az asztalra?.
A vérszomjasak is lehettek pacifisták, legalábbis szavakban teljes mellszélességgel kiállhattak a világbéke mellett, hogy ezzel is leplezzék későbbi gaztetteiket.

Magyaur 2019.09.08. 13:23:14

Természetesen az ön főnöke nem mondott igazat; a háborúk legtöbbje épp a polgárháború elkerülése végett kezdődik: mert vagy rablóháborúról van szó (és akkor a koncból mindenkinek jut), vagy olyan nemzeti összefogást lehet demonstrálni, hogy az aki ellent mer mondani az esztelen háborús őrültségnek (lásd Jean Jaures-t) hazaárulónak titulálják...Orbán persze erre akar kilyukadni: ha színlelt háborút hirdet a "sorosista migránsok" ellen, akkor ennek örvén, - egy valódi polgárháborúban - leszámol az européer, szociál-liberális ellenzékével...
süti beállítások módosítása