MaGYAUR

MaGYAUR

A globalizáció nem más, mint a régiók és az óriásvárosok hálózata,

amelyben a nemzetállamok civilizációs tömbökben oldódnak fel

2019. szeptember 18. - Magyaur
Újsághír: Kövér László szerint az ellenzék Budapestből Magyarországtól független városállamot akar létrehozni. És bár botrányos, hogy a Fidesz szembe kívánja állítani a "nemzeti-keresztény" vidéket Horthy óta „bűnös városnak”, titulált „Judapesttel”, ugyanakkor Kövér kijelentése az igazság egy piciny morzsáját mégis tartalmazza. Az viszont nem kapcsolható sem a magyar ellenzékhez, sem az EU bal-liberális oldalához, hanem egyszerűen a világtendenciából következik. A több pólusúvá váló világban még a 60-80 milliós nemzetállamok sem képesek versenyezni olyan birodalmakkal; mint az Egyesült Államok, Kína, India stb. A nemzetállamok immáron betöltötték a történelmi szerepüket és képtelenek hatékonyan kezelni egy esetleges népvándorlás, vagy környezeti katasztrófa következményeit. A globalizáció elsősorban a nagy civilizációs alakzatok létrejöttét jelenti, amelyeken belül a régiók, a kulturális autonómiák és a velük szorosan együttélésben levő megapoliszok lesznek meghatározóak.
Kövérnek annyiban igaza van, hogy a jövőben sok esetben nem az országoknak lesz 10-20 millió lakosú városa, hanem fordítva: a városállamoknak lesz hátországa…:)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4515114168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása