MaGYAUR

MaGYAUR

Szörnyeteghullám a láthatáron?

A válsághullámok feltorlódása...

2019. november 30. - Magyaur

Az óceán titokzatos szörnyeteghullámához lehet hasonlítani a válsághullámok egymásra torlódását, amelynek akkora a pusztító hatása, hogy a méreteinél fogva biztonságosnak vélt tankerhajókat is kettétöri. Gondoljuk végig, hogy milyen globális válsághullámok tartanak felénk, és ezek összeadódása milyen hullámvölgybe taszíthatja az európai civilizációt:

Környezetvédelmi válsághullám: ugrásszerűen megnőtt a Bioszféra gátlástalan kiszipolyozásából fakadó nyersanyaghiány, beleértve az élelmiszer- és ivóvízhiány kockázata.

Szociális válsághullám: a szegények és gazdagok közti aránytalan vagyoni különbségek jelentős mértékben növelhetik a feszültségeket nemcsak egy-egy társadalmon belül, hanem szegény és gazdag országok közt is.

Népvándorlási válsághullám: a háborúkkal együtt járó kilátástalan szegénység már eddig is milliókat tett földönfutóvá; a klímakatasztrófa ennél nagyságrenddel több embert üldözhet el jelenlegi lakóhelyéről, ami destabilizálhatja a jelenlegi világrendet.

Bűnözési válsághullám: az országon belüli és országok közti bizonytalanságok zavarosában nemcsak a bűnözői csoportok halásznak, hanem a titkosszolgálatok is. A digitális kalózkodás és a digitális állami hadviselés keretén belül különös cinkosság és együttműködés alakulhat ki a maffiák és a titkosszolgálatok közt, de úgy általában is az alvilág és a politika „felvilág” közt.

Generációs válsághullám: a mellékelt cikk jogosan veti fel, hogy a 2008-as világválság pénzrontással történő kezelése rövid távon ugyan kifogta a szelet a vitorlából, de méltánytalan módon mindezt a jövő generációk rovására tette. A fejlett országokban kibontakozó generációk közti érdekellentét létrehozhat olyan egyenlőségelvű újraelosztási viszonyokat követelő, „kommunista” mozgalmat, amely egyben felveszi a harcot az időseknek a Bioszférával mit sem törődő önző és kényelemszerető életmódjával is.

A problémák nem ma keletkeztek és a politikusok, akárcsak a katonák, mindig az utolsó válság, illetve háború kezelési sémáiból indulnak ki; esetünkben újra elővették a nemzeti-vallási populizmus 70-90 évvel ezelőtti, idejétmúlt receptjeit. Rövid távon hihetik azt az emberek, hogy a fenyegető külvilágtól való függetlenedés, vagyis a nemzeti, vallási érzületbe való bezárkózás jelenti a megoldást, de a „válság-cunami” esetén ez nem más, mint önbecsapás: „úgy teszünk, mintha nem lenne vihar, nézzétek” – mondhatnák – „itt a hajó belsejében minden a helyén van, minden rendben van” pedig semmi sincs rendben.

Mi a tanulság?

  • Egy növekvő lélekszámú, önmagát megvédeni képes, a tudományos-technikai fejlődésre nyitott, valamint jogállami, republikánus elveken alapuló Európa védettebb a viharral szemben.
  • Az európai ifjúság számára, - akár különadók kivetésével - új társadalmi beilleszkedési lehetőségeket kell teremteni. Törekedni kell egységes, csere-szabatos európai oktatás-nevelési programok kidolgozására, hogy ne csak az egyetemisták, hanem a szakmunkások, a szolgáltatásokban dolgozni kívánók is az „inas-éveiket” más országban tölthessék. Ezt követően a fiatalokat olcsó, vagy ingyenes első lakáshoz kéne juttatni, valamint növelni kellene mind a részmunkaidős állások, mind az otthonról végezhető munkák részarányát.
  • A bevándorlást a világméretű kataklizma esetén nem lehet megszüntetni, de szigorú, egységes európai szelekciós szabályokra van szükség, amelyek révén európai állampolgárságot csak olyan bevándorlók kaphatnák meg, akik elkötelezettek az európai kulturális, jogi és életmódbeli minták átvételére, amit több évi kifogástalan magatartással kellene bizonyítaniuk.

Az Európát alkotó nemzetek kultúrája közös gyökerű: zsidó-keresztény alapokon nyugvó, a humanizmust és a racionalitást középpontba helyező, világra nyitott kultúra. A nemzeti identitás nem függ a kontinenst felszabdaló nemzetállami határoktól; például a magyarok a mohácsi vereség után elvesztették függetlenséget, de a nemzettudatukat sem a török hódoltság, sem a Habsburg uralom nem halványította el. A zavaros és viharos nemzetközi vizeken a magyarság megmaradásának garanciája a világ egyik leendő legnagyobb hatalmi pólusa Európa.

Az én ideálom az Európai Köztársaság, amely az Osztrák-Magyar Monarchiához hasonlóan sok különböző történelmi múlttal, vallással rendelkező önigazgató egységből állna, ugyanakkor gyors döntésekre képes közös hadüggyel, külüggyel, pénzüggyel és ügyészséggel. Az Európai Köztársaság élén – meghagyva a végrehajtó hatalomba nem beleszóló királyságokat – közvetett, vagy közvetlen módon választott és leváltható Elnöknek kellene állnia.

Ez utópia, de egy alternatív jövő felvázolása elgondolkodtat és ennek révén lehetőséget nyújt a fenyegető valóság legrosszabb forgatókönyveinek kivédésére!:)

http://concordeblog.hu/2019/11/15/nyugdijat-vagy-unokat/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2515331780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.12.02. 16:28:32

Európa egy földrész.
Európa mint földrész, sosem lesz valamiféle birodalomként egységes, mert sok sok nemzet él rajta évezredek óta - melyeknek mások az érdekeik, mint a szomszédaiknak.
Bármilyen újbeszél PC hazug szómágia ellenére sincs zsidó-keresztény kultúra.
Görög, római, keresztény kultúra van, melyen egy beilleszkedésre képtelen, hazátlan zsidó kisebbség élősködik, míg hagyják.

2019.12.03. 15:52:25

Brüsszeli főrabbi: nincs jövője az európai zsidóságnak
A főrabbi szerint sokan nem merik látogatni a zsinagógákat, mert félnek.
Nincs jövője az európai zsidóságnak – mondja a brüsszeli főrabbi, aki a párizsi merényletek után beszélt a kontinensen élő zsidóság helyzetéről. Avraham Gigi rabbival egy izraeli rádió készített interjút – írja a JPost.
Elmondása szerint az emberek a támadások óta félnek kimenni az utcára, és a zsidók is inkább otthon imádkoznak, és nem mennek zsinagógába. Inkább lakásokban gyűlnek össze és többen a kivándorlást tervezik. Szerinte Brüsszel is megbénult, mindenki félelemben él. Hozzátette, a zsidóknak vissza kell térnie Izraelbe.
atv.hu / Daily Mail
„Széchenyi: Kelet népe 1836 „A magyarság önállósága visszahozhatatlan, mert a faj biológiailag kifáradt, a vezető osztályok (szintén zsidók!)koncepciótlanok
"A profitéhség felfalja a világot" Zsidók, cigányok, az arankaként fognak kipusztulni!

2019.12.12. 06:51:51

Yuo Tubeon Kún Miklós (kohn bila unokája) Sztálini birodalom jellegéről, ahol mindenki lop, és végül szétrohad! Aki értelmes megláthatja OrrBánék általl uralt országunk jövőjét!
Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!” Igazságába Orbán náladnál nagyobb diktátorok is belé buktak már!
"Dicsekvésnek ne lássék: az egész világon nincs annyi sikkasztó, mint ebben az ezeréves, szép magyar hazában. Nincs az a város, amelyiknek nincs meg a maga külön sikkasztója. Szóval, az álladalmi, társadalmi élet egyik mezején sem értünk el olyan gyönyörű rekordot, mint a sikkasztás terén! Csinálta az egész rendszer, melynek vezetőit leverték, de híveik még régi helyükön maradtak! Ismerős? A jövő térképén, Magyarország helyén 1 fehér folt lesz, ezzel a felírással, elsikkasztották! 1899 Debrecen
Minden komédia megfinomodott Budapesten. Csak 1 nem: a politikai komédia! nívótlanabb 1 peceszőllősi előadásnál. Már pedig minden komédiás tanul, készül, növekszik, csak a magyar politikusok nem tanulnak! Ady Nagyvárad 1903!
Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek.

2019.12.25. 09:53:20

Széchenyi 1814 (Lipcsei csata után, Prágai kórházban) "Ausztriának 100 éve van, mert részei divergálnak Ferenc Ferdiinánd)! egész Kelet-Európa Balkanizálódik, egy késhegyig menő szüntelen komitácsi háború színhelyévé válik, s a vége csak az lehet, hogy a számbelileg nagyobb tömegek a numerikusan kisebb egységeket a szó szoros értelmében kiirtják! (Nyolcvan évre előre látott!) Jugoszláv háború! Ha demokratikus úton, a népek előzetes beleegyezésével jön létre a konföderáció, akkor centrális elhelyezkedésénél fogva is az új államszövetségnek Magyarország lett volna a központja.
1851/1951/2014
Széchényi naplóbejegyzés: Ferenc Jóskára a „tökkolop” a legenyhébb jelző. (emlékezet: Rákosi szép, okos feje) A császári ház (moszkvai központ) szedett-vedett, tetves csőcselék. A birodalom vezető rétegei, nemzetközi színtéren alázatosan kolduló, itthon pedig a népek nyakán élősködő, testi és lelki nyomorék banda!” Mai helyzet a kurucinfón:
a történelmi önbecsapásnak és a szándékos hamisításoknak pedig valóságos tárháza. Az írás elején már bemutattam, hogy a két nagy háborúban miként szenvedett totális vereséget a szerb, illetve jugoszláv haderő, és hogy a velük szövetséges nagyhatalmak győzelme mentette csak meg őket a teljes megsemmisüléstől. Ezeket az eseményeket nagy szerb győzelmeknek beállítani elég merész gondolatmenetnek tűnik, és ha napjainkban írnának le ilyesmiket, komolyan felmerülne a lehetősége annak, hogy kokainnal kicsit ’belőtték’ magukat. Egyúttal a Memorandum szándéka is nehezen érthető. Miféle további kivételezettséget és jogokat akartak maguknak a szerbek kiharcolni Jugoszlávián belül, mikor amúgy is domináns és kivételezett helyzetben voltak az államvezetés minden területén? A Memorandum természetesen sokkot váltott ki az ország nem szerb nemzetiségeiben, és a különböző nacionalizmusok radikális felerősödése már lehetetlenné tett bármiféle későbbi párbeszédet. Milosevic feltűnése és tündöklése csak azért meglepő, mert kommunistából vedlett át soviniszta népvezérré. A polgárháború megindulása és eszkalálódása innentől kezdve törvényszerű volt. A horvátországi, krajnai és boszniai tragédiák sora ismert, és a második világháborús tragédiáknál sokkal jobban dokumentált. A kegyetlen és véres események ’módszertana’ a második világháborús délszláv eseményekhez képest semmit sem változott. Etnikai tisztogatás, bosszúállás, csonkítások, hadifoglyok kivégzése, nők elleni tömeges erőszaktevés, csonkolás
süti beállítások módosítása