MaGYAUR

A Fidesz felelőssége az "új Trianon"

2019. december 03. - Magyaur
A Fidesz minőségi cserét hajtott végre a magyarországi lakosságot illetően. A horthysta, korlátolt nemzeti-keresztény kurzussal NEM egyetértők, akik nem látták biztosítottnak az európaias, liberális (vagyis szabad) és jogállami jövőt Magyarországon azok, amennyire lehetett, kimentek nyugatra!
A Fidesz értelmiség-ellenes hadjárata és rossz gazdaságpolitikája miatt (aminek következtében a bérszínvonalat a béka feneke alá nyomták) nemcsak a fiatal és ambiciózus szakemberek, de a szakmunkás-elit nagy része is kivándorolt, méghozzá, aki csak ha tehette családostul, és helyettük kb., 60 000 vendégmunkást hozatott be a Fidesz, vagyis egyfajta "lakosságcserét hajtott végre.
A Fidesz modernizáció-, tudomány-, és demokrácia-ellenes politikája 600.000 magyart, az 1956-os forradalom elől menekülők létszámának két és félszeresét kikergette az országból.- békeidőben....
+
Válasz egy hozzászólásra: 1.) a bérnövekedés - az egyre értéktelenebb forinttal - csak bűvészkedés a számokkal. 2.) a foglalkoztatási rátába beleszámítják a külföldön dolgozó magyar állampolgárokat és az értéknövelő munkát nem végző közmunkásokat! - vagyis ez sem több trükknél. 3.) A családtámogatási projekt nem szünteti meg a magyar népesség létszámának csökkenését - az csak egy blöff. Semmi sem pótolja a kivándorolt magyar szellemi elit külföldön született gyerekeinek itthoni hiányát. 4.) A cigány és migráció-ellenes szociális intézkedések helyett valódi munkahelyeket kellett volna létrehozni! Egy török, egy cigány a jól szervezett munkahelyen tökéletesen beválik (lásd a Mercedes gyártását Németországban és Törökországban!) 5.) 2006-ban puccskísérlet volt a Magyar Televízió előtt. Gyurcsány alkalmatlan volt miniszterelnöknek, mert nem hirdetett ki rendkívüli állapotot. 6.) Gyurcsány alkalmatlan volt, mert nem tudott rendet teremteni a saját pártjában. 7.) A Fidesz-KDNP-pel nem az a baj hogy rosszul kormányoz, hanem, hogy egész egyszerűen gyarmatosította az országot, ami tűrhetetlen!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4715337108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2019.12.04. 09:31:58

Ütősnek szánt címadás, zagyva rögeszmés tartalom. A forint "értéktelenedésén" való "ajvékolás" régi közgarázda trükközés. "Európa" is hibás, hogy a két térség közti viszonyok nem lettek annyival kedvezőbbek a rendszerváltás után, mint reméltük volt 30 éve, az elvtársvilág bukása után. Sovány vígasz, hogy a 70 dolláros keményebb elvtársi korszak már rég elmúlt. A tévészékház ostroma nem volt puccskísérlet, viszont előtte "walakik" bujtogattak, hogy meg kéne ostromolni valamelyik tévészékházat az 1956-os forradalom 50. évfordulóján. Még szép, hogy Gyurcsány-Pinokkió lebukott, de a Maszop sokáig megvédte. Aztán jött az intrikus Mesterházy, aki ezt qrta el, nem is kicsit, nagyon, pártja a 2010-es választási gigabukta után indult valóban gyors hanyatlásnak, ő pedig velük ment a levesbe. Magyarországot pedig nem gyarmatosította OV, hanem kormányozza. De mintha ezt egy másik válaszodban már kopipésztelted volna, mintegy tetszelegve az elmeszüleményed nagyszerűségén.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.04. 12:31:38

@Európai téridő: Nyilván nem a klasszikus gyarmatosításról van szó (túl kedves vezetőnk előtt is gyarmatosítva voltunk :-(). Rá kellene már ébrednünk, hogy menyire korlátozott az önrendelkezésünk. :-(

Ego55 2019.12.04. 14:10:19

Remélem a szerző sem gondolja, hogy korrekt és elfogulatlan művet alkotott? Viszont aki ennyire tájékozatlan vagy rosszindulatú a külföldi munkavállalásról, az vajon miért áll neki erről írni? Klasszikus agy és munkaerő elszívása zajlik. Amikor megnyitották a lehetőséget sokan rohantak -és nem üldöztetés okán- Angliába és ahogy szabaddá váltak a többi országok lehetőségei, oda is. Egy szempont volt ebben, mégpedig a magasabb fizetések. Magyarországon azt mantrázzák, hogy csak az számít embernek akinek egyetemi vagy minimum főiskolai végzettsége van és legalább két nyelven beszél a magyaron kívül. Viszont diplomát adtak olyan szakon végzetteknek, akikre a kutya sem tart igényt. Ezek a magasan kvalifikált emberek itthon nem, DE Londonban elmennek "mosogatni" mert ott már nem szégyen. Jobban hangzik, hogy Angliában -vagy bármelyik fejlett ország jó ide- dolgozik és itt jöhet bármi megnevezése a munkájuknak, mint egy otthoni "tróger" munka elvállalása, amelyből kiderülne, hogy ezért kár volt 3-6 évig egyetemre járni. Mellékesen elvégezte vagy 90 ezer olyan, aki nem tudta megszerezni a nyelvvizsgát, tehát kidobott pénznek tűnik az felsőfokú taníttatásuk. Németországban mert gazdag ország -akár a többiek- olyan fizetéseket lehet megkapni, amelynek magyar bevezetése pillanatokon belül tönkre vágná a hazai gazdaságot és az inflációról ne is beszéljünk. Ilyen következménye lenne az európai munkabérnek is. Summa-summarum az elvándorlók helyett csak kellenek munkáskezek, hiszen azok akik itthon vannak és munkába állhatnának, nagyon sok a képzetlen, nem sok mindenre jó munkaerő. Baj lehet a motivációvak is, hiszen több munkásokat kereső ismerősöm szerint iszonyúan felhígult a magyar munkaerő viszonya a munkához. Vagy inkább iszonyról lehetne beszélni.

ebella 2019.12.04. 14:15:46

Egyetértek. Szarnak ezek a magyarokra. Csak mese a magyarokért küzdés, amivel a legostobábbakat etetik. Ugyanúgy mese, mint, ahogy mese volt, mikor bolsik voltak majd liberálisok, meg ma keresztények. Csak a pénz érdekli őket.

szikenszöcske 2019.12.04. 14:25:31

@Európai téridő: ""Európa" is hibás, hogy a két térség közti viszonyok nem lettek annyival kedvezőbbek a rendszerváltás után, mint reméltük volt 30 éve, az elvtársvilág bukása után. "

Amíg az azóta idekerült napi 2Mrd Ft-ból alsó hangon másfelet az mszp/figec-holdudvar vág(ott) zsebre, szerintem ez felelősség-hárítás. Vagyis szimpla sárdobálás.

civisvarosi 2019.12.04. 14:42:56

kérdés, hogy a jogokért mentek ki, vagy a pénzért? aki csak a pénzért az jöjjön vissza ha akar, de aki a jogokért, rettegve a többségi magyaroktól az inkább maradjon külföldön.

civisvarosi 2019.12.04. 15:05:26

a fidesz valódi munkahelyeket teremtett tömegével a termelő iparban. egy mai rendezvény.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3843/191204autoiparinyiltnap_ksz_(9).jpg
de a bmw gyár mellett épült egy buszgyár, repülőalkatrész gyár, kisebb nagyobb gépipari üzemek, mikroelektronikai és biotechnológiai üzemek. nem igaz, hogy a fidesz nem hozott létre valódi munkahelyeket a multikkal. inkább az ellenkezője igaz. mást se csináltak.

errefelé a szakképzési centrum létszámát meg akarják duplázni kétnyelvű érettségivel, technikusi képzéssel kombinálják. és ez nem jelenti, hogy kevesebb diplomás kellene. a debreceni egyetemen 10 ezer első éves hallgató. tehát az egy orbitális faszság, hogy a fidesz nem akar modernizációt. az fidesz ellenesek 14 és 18 politikai kudarca után totális ellenzékiséget hirdettek. és ez hozta meg az eredményt okt. 13-án. lehet tárgyalni a multikkal, hogy elseprik a rezsimet. a termelői piac döntő többsége fideszes vagy független. ki az, aki ebből a körből dk-s, vagy momentumos? aki egy kicsit is értelmes és nem államtól függ azok vagy a fideszt támogatják, vagy nem állnak sehol.

de értem persze, hogy akit állami intézményben hátrébb soroltak, mert belépett elé egy fidesznyik annak a ner sérelmet jelent. és ez egyébként lehet akár jogos is, csak azt nem értem, hogy az ilyenek vajon miért nem gondolják ugyanezt az mszp-szdsz kormányokról, a komcsi és a libsik vallási fanatikus értelmiégéről, ahol mindenki "világhírű" volt, csak éppen semmi se működött. sehogy se. errefelé a cigányoknak is magyar-német kétnyelvű iskolát csináltak. nemzetközi iskolát építettek, hogy a multik vezetői jöhessenek családostól, az is ugye nagy port vert fel. olyan se legyen. lényegében a fidesz megvalósította az szdsz gazdasági programját ott, ahol ennek kulturálisan nem álltak ellent. a képen ezek a gyerekek úgy vannak képezve, hogy menő bmw-t szerelni. menő a bmw mérnökének lenni. tanulni kell hozzá. a németek kérték, hogy központosítsák az iskolákban a tantervet. legyenek központosított kompetencia mérések, stb. gazdasági szabadságharc címszó alatt a német néppárti gyáripar seggének kinyalása történt.

Európai téridő 2019.12.04. 19:08:07

@rdos: Szuverén ország vagyunk, OV nem győzi hangsúlyozni. Sajnos, tényleg meg kell küzdeni érte, annyi a felsőbbrendű öntudatú nyugat-mucsaiak bepróbálkozása. Ha MaGyaur a gyarmatosítást összekeveri az "új hűbériségnek" elnevezett jelenséggel, lelke rajta. De a "szocialista" nagyipar és mezőgazdaság szétverésével a mohó komprádor elvtárs-útitárs hölgyek és urak teremtették meg, "vadkeleti" "hűbéruurakként" az új, a harmadik "jobbágyságot", ami OV-ékra is csak úgy "hagyományozódott". Még nincsenek elfeledve azok a gaztettek, nem kóser dolog az egészet OV-ékra terhelni.

Európai téridő 2019.12.04. 19:09:35

@szikenszöcske: Mi ennek s köze ahhoz, hogy Európa IS hibás? Terelsz, elvtárs?

Magyaur 2019.12.04. 23:10:23

Orbán nemzetrontó, Európa-ellenes, álszent-konzervatív és egyben putyini recept alapján kialakított "új-szovjet" politikájára nincs mentség.

lényeglátó 2019.12.07. 05:41:31

@Ego55: PÓGÁROK MENNYORSZÁGÁBAN!
Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. nem házasodnak, óvakodnak az utódoktól! Sietnek meghalni, mert már nincs mód élni. Ady Haldoklunk 1906. “Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek” Ady, 1902
A mai birtokosok és bérlők a mai rendszerrel, ezrével kergetik el a földről a népet a tengerentúli tartományokba, hogy ott keressék meg kenyerüket ahol lehet. És nem cselekszik ezt hódításvágyból, dicsőségért, nem is ellenséges szándékból, hanem tiszta kalkulusból. De ez a kalkulus kegyetlenebb a töröknél-tatárnál, mert az csak a testet ölte meg, kincsét rabolta el, csak a testet vitte ki rabszíjon idegen országba. De ez a kalkulus a lelket támadja meg, mert elkergetve őt az ősi rögről, megöli a lelkében azt, ami az emberben a legszebb, a legmagasztosabb, s ami a nemzetre nézve a legpótolhatatlanabb, a legdrágább, legértékesebb, kitépi lelkükből a hazaszeretetet. Feszty Árpád

“Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!