MaGYAUR

MaGYAUR

A „neo-szovjetizmus” impotenciája

A putyini-orbáni álszent konzervativizmus bukásra van ítélve

2019. december 04. - Magyaur

Idézetek Tóta W. Árpád remek cikkéből: A mai magyar kormány a maga felületein kaffoghat a sajátjainak a mobilozásról, a nyugati kultúrszennyről, a marihuána-mámorban fetrengő nyugati fiatalokról meg arról, hogy a keresztény szabadság az alternatíva, és abban mindenki boldogabb lesz, és együtt fogunk imádkozni egy barackfa alatt….Csak ez már annyira sem éri el a fiatalokat, mint annak idején a Pajtás magazin. És még ez a szerencséjük, mert amikor mégis, akkor ordítva röhögik ki őket.

Nevetségessé váltak egy generáció előtt. Aki 2010-ben, Orbán hatalomszerzésekor hatéves volt, az most tizenhat lesz. Elvégezte az általánost és jó esetben elkezdte a középiskolát – és nem élvezte. Nem kapott választ a kérdéseire, hogy miért vannak így a dolgok, és miért nem másképp, csak riadtan pisszegő tanárain és széttárt karú szülein látta, hogy lehetne máshogy, de veszélyes ezt feszegetni. És összeáll a kép: az ő világukból mit sem értő, begyepesedett seggfejek irányítják az életüket, pusztán azért, mert övék a hatalom, és eltapossák azt, aki kérdez.

Két év múlva szavazni fognak. Bárkire, aki ezeknél többet felfog az életből, amit élnek, aki nem megállítani próbálja az időt, aki nem azt üzeni, hogy az ő ízlésük, életmódjuk, világképük, ügyeik mind tévesek. Bárkire, aki szóba áll velük, és annyit megígér, hogy hagyja őket élni. Élni azzal, akit szeretnek, annyi gyerekkel, amennyit ők akarnak. Arra, aki képviseli őket, és nem a nádpálcát suhogtatja.

A Fidesz ugyanígy szorította be magát egy szűk zsákutcába. Kétmilliós szubkultúráját nemzeti romantika és vulgarizált ájtatosság disznótápján tartja huszonöt éve, és nekik ez a menü ízlik.

Százezrek jönnek, és kurva dühösek. Tíz év alatt egymillió szavazó érkezett meg. Meg fogják bosszulni az iskolák ellen elkövetett merényleteket, a szétrohadt tudatú vén hülyék basáskodását, a versenyképtelen tudásért végigszenvedett éveket. Bosszút állnak a kultúrájukra, a szabadságukra, a párválasztásukra kimondott ítéletekért, az elrabolt gyerekkorukért, minden dörgedelmes pedellustempóért.”

Amen!

https://hvg.hu/itthon/20191204_Megkesett_koszonto_a_Fidelitas_kongresszusara

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3115338766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2019.12.05. 08:45:45

Szkeptikus vagyok a fiatalokkal szemben, miközben nem vitatnám teljességében Tóta W. cikkét. A magyar fiatalokból nem néznék ki egy kormányváltó szavazást. Az 1968-as diáklázadáshoz hasonlót meg végképp nem, amiben a francia diákok fejezték ki elégedetlenségüket.
Pedig az ártatlanul indult, mindössze a Sorbonne diákjai a szexuális szabadság nevében a fiúk könnyebb bejárást követeltek a lányok szobáiba. A lázongás átterjedt más egyetemekre és kollégiumokra is, ami utcai harcokhoz vezetett, megfékezésükre bevetették a keménységéről híres francia karhatalmi egységeket. A kemény fellépés hatására hatalmas tömegű szolidáris tüntetést szerveztek a szakszervezetek, ami országos sztrájkba csapott át. Sztrájkoltak az állami hivatalok, a rádió és a televízió. A munkások gyárakat foglaltak el, béremelést, rövidebb munkaidőt, több szociális juttatást követeltek. Az ország a lebénulás szélére került, 5 millióan sztrájkoltak. A francia kormány megrendült, és kénytelenek lettek szociális reformokat bevezetni.

Nos, ilyenre biztosan nem képesek a magyar fiatalok, de 2022-ben nem nézek ki belőlük egy kormányváltó szavazást sem.

Európai téridő 2019.12.05. 08:55:18

MaGyaur, ez nettó hülyeség. Miért kell ennyire fényezned azt a tudatlan fiatal nemzedéket, miért kell ennyire piedesztálra emelned őket? Egyelőre csak hibázni tudnak, könnyen átverhetők, sőt, nemrég át is verték őket az ilyen balfék dumákkal, mint ez a tied. Még kevésbé ismered az oroszokat, mint én, de ha egy kissé elmélyednél a történelmükben, megérthetnéd, miért is jött létre a "putyinizmus" és az "orbánizmus" a pánszlávos-ortodoxos internácizmus magyarországi "szovjetizáció"elvtársvilági "tombolása" után. Mert a szlávok és az "ortodoxok" lehettek "nacionalisták", a mi moszkovita és "kozmopolita" "kutyáink" viszont túlságosan is meg akartak felelni, ezért pitiztek a szovjet "gazdiknak". A szovjeteknek viszont volt egy Nagy Honvédő Háborújuk, amelyhez mozgósító erőként az orosz nemzeti érzést is elővették az agitprop során. Ez a speciálisan orosz érzés Putyin népszerűségének az egyik báziseleme.

Magyaur 2019.12.05. 08:59:02

@Drizari: Valóban, abban lehet bízni, hogy a magyar lakosság, amelyik a saját bőrén érzi az Orbán-rezsim kormányzati tehetetlenségét, átlát a "nemzeti-keresztény" propaganda szitáján!

Amúgy bizonyos szempontból Orbán rosszabb, mint Rákosi, mert ez utóbbi a vesztes háború után, a szovjet megszállás körülményei közt kényszerítette az országot zsákutcába. Orbán viszont önként; a jog és igazságosság európai elveinek hátat fordítva taszítja Magyarországot a "testvéri" orosz és türk zsarnoki uralom Eurázsiájába....

Drizari 2019.12.05. 09:04:08

@Magyaur:
persze nem számítva azt a körülményt, hogy Rákosi és Kádár is kivégeztetett. Politikai okból.

Magyaur 2019.12.05. 09:16:10

@Drizari: Azon túl, hogy már történtek gyanús halálesetek például rendőrkocsi hátsó ülésén, szerintem még nem értünk az Orbán-történet végére.....

Drizari 2019.12.05. 10:08:52

@Magyaur:
Welsz Tamás Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselőnek, az MSZP egykori elnökhelyettesének adott bissau-guineai útlevele okán került nyilvános reflektorfénybe, de homályos pénzügyletei miatt már előtte nyomozott az ügyészség.
Welsz ügyébe nagyon sokan kerültek kapcsolatba, ügyészi és rendőrségi nyomozók, adóhatóság stb. Magyarországon semmi nem titok, amit tud két ember. Welszszel foglalkozott legalább 150. A rendőrautóban ült három rendőr és Welsz, aki egy jól-megtermett, kisportolt 41 éves volt, akit egy autó hátsó ülésén biztosan nem bírt volna megölni az őt közrefogó két kísérőrendőr.
Welsznek szoros üzleti kapcsolatai voltak bal és jobboldali pártok tagjaival, de külföldi személyekkel is.
Egy biztos: a rendőrautóban lett rosszul, a gyanítható mérgezés jóval előbbi időben történhetett. Az is biztos, hogy a házkutatást végzők házkutatáskor a helyszínt kutatják, mással nem foglalkoznak. Az előállítást elrendelő és az azt végrehajtó rendőrök meg a végrehajtással vannak elfoglalva, és nem akarnak mérget beerőszakolni egy bivalyerős 41 éves férfibe.

Magyaur 2019.12.05. 12:15:49

@Drizari: Welsz Tamás (akárcsak a Fidesz bérenc Simon Gábor) a politika világa, az üzleti világ és a bűnözői alvilág háromszögében sefteltek...A probléma az, hogy nemcsak Magyarországon a politika "felvilága", a titkosszolgálatok és az alvilág szimbiózisban élnek egymással:(

Bryan élete 2019.12.05. 12:33:33

@Drizari: amúgy nem is olyan nehéz egy hátrabilincselt kezű bivalyerős emberbe injekciós tűvel beleszúrni, ha nagyon fontos a dolog. Welsz valahogy úgy lett öngyilkos, hogy a hátából kiállt egy balta. Beleesett. valszeg.

Drizari 2019.12.05. 22:13:18

Welsszel a vizsgálati eljárásban több tucat ember foglalkozott, találkozott. Halála előtt egy évvel is, és halála után is. Köztük senki sincs, aki megerősítené és igazolná a conteokat. Ráadásul már 1993-ban tett írásos bejelentést vállalkozási és személynevekkel, külső behatású "elhallgattatása" 1994-ben elkésett és értelmetlen lett volna.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.06. 17:55:47

@Drizari: Emlékeim szerint Welsz Tamás vallomást kívánt tenni és vélelmezhetőleg vádalkura számított. Vagyis feladni szándékozta önmagát, másokkal együtt és remélte hogy ezért kisebb vagy kicsi büntit kap, vagy esetleg még meg is "tanuvédik". Ha érdekel a téma egy mára már nem gyarapodó, de elég tartalmas blog Welsz Tamással foglalkozó posztját ajánlom.

konteo.blogrepublik.eu/2014/03/20/welsz-tamas-halala/

Alcsúti juhász, valami Eu-s pénzes szoftveres vállalkozó furcsa halála, ... Korábban Krassó György Csengey Dénes de még akár Kádár Janibá (jó ő már benne volt a korban, az is igaz) halála is kétséges hogy mennyire volt természetes vagy sem. :-(

És amit a posztoló is említ szerte e sártekén, a művelt Eu-atlanti térségben is egyre jobban kivehető a politikum a maffia és a 3betűsök kapcsolata. :-( Epstein ügy Máltán újságírónő halála, ...

Nem állítom hogy mind vagy akár csak 1 is igaz, de furcsa és ismétlődő mintázatok ezek. És a rendszereken átívelő felvilági-alvilági kapcsolatokra ajánlom még a presztizs ügyet.

privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=totkokszolgak&MN=PolitikaEsBunozes&LN=Hungarian

2019.12.06. 18:33:54

@Drizari: Orbán Viktor azonban négy év alatt olyan politikai fordulatot tett, olyan politikai célok és stílus mellé állt, amit a magyar nemzet és társadalom szempontjából kártékonynak tartok. Amíg ateista, liberális alapon képviselte a mérsékelten közép jobb nemzedéket, nagy jövő várt rá. Ő azonban nem a jövőt, hanem a jelent akarta hatalma alá gyűrni, ennek érdekében konzervatív, nacionalista és klerikális politikai vezérré alakította át korábbi önmagát. Ebben a szerepben azonban el kellett buknia, mert a múltból még akkor sem lehet jövőt kovácsolni, ha ennek egy nagyon tehetséges politikus áll az élére. A magyar múlt konzervatív, nacionalista, klerikális erői negyvenéves elnyomásuk, megtizedelésük után bámulatos virulenciával újraéledtek. Ezek az erők százötven éve is elmaradottak voltak, mára azonban a demokratikus Nyugat-Európa árnyékában anakronisztikussá váltak. A történelem kereke éppen az ellentétes irányban forog.
A magyar politikai közgondolkodásban már többé-kevésbé hazaárulónak számít, aki nem áll az éppen élre került vezető mögé. Ez eddig legjobban Kossuthnak, majd még mindig elég jól a kiegyezést követő politikai restaurációnak sikerült, de mindkettő történelmi tragédiát vonzott maga után
Orbán Viktor négyéves uralkodása azzal adott alkalmat a magyar történelem kártékony tanításának bírálatára, hogy Kossuth óta nem volt nála alkalmasabb személy annak illusztrálására, hogy a magyar történelem tudatformálásában minden meghirdetett politikai igazságnak az ellenkezője igaz.
De Orbán Viktornak nemcsak a külpolitikai orientációja volt végzetesen hibás, hanem az volt a rövidtávú belpolitikai stratégiája is. Csak olyanokat válogatott maga köré, akik őt olyan vezérüknek tartják, akinek feltétlen engedelmességgel tartoznak. Ebből fakadt az, hogy régen nem kapta kezébe az ország irányítását Orbán csapatánál gyengébb gárda.
Minden nomád, pásztornép léte az erős vezetéstől függött. Dzsingisz kántól Nagy Péteren keresztül Sztálinig e népek történelmi csúcsait a Nyugaton elképzelhetetlen mértékben centralizált hatalomnak, a vezető istenítésének köszönhették. Mi ebben a tekintetben is ezer év óta a Nyugat és a Kelet között lebegünk. Nem is kell olyan messze menni az illusztrációval. Elég az én életemben keresni a példát. Nálunk Rákosi korlátlan hatalma anakronizmusnak tűnt, helyette jött a puritán diktátor, Kádár, ezzel szemben Romániában Ceausescu sok tekintetben Sztálinon is túltett, mégis maradandóbbnak bizonyult.
Kezdem azzal, hogy az egyházi iskolák nem árthatnak semmivel annyira maguknak, mint az egyértelműen jobboldali politizálással. Nincs olyan nyugat-európai társadalom, amelyik eltűrné az egyházak egyértelmű politikai állásfoglalását. Amilyen mértékben a magyar társadalom is nyugati típusúvá válik, ez nem lesz tűrhető.
Az egyházi iskolákat eleve azért tartom veszélyesnek, mert félek, hogy nem tudják szétválasztani a neveléstől, a tanítástól a saját vallási, politikai meggyőződésüket. Még azt is elismerem, hogy az egyházi iskolák pedagógusai az erkölcsi nevelésben megelőzik az állami kollégáikat, de én nem kérek abból az erkölcsből, ami szorosan valamelyik vallási felekezethez, politikai ideológiához tapad. Minden embernek joga legyen vallást, ideológiát választani, de az állam által fenntartott oktatási rendszernek ne legyen joga gyerekeket vallással, vagy ideológiával idő előtt megfertőzni. Márpedig a rossz értelemben vett egyházi iskolák ezt teszik.
Ady forgott volna a sírjában, hogy egy, a szocialista egyetemi oktatás jóvoltából felkerült falusi gyerekből olyan jurátus lesz, aki miniszterelnökként azokért lelkesedik, akiket ő a magyar nép kártékony vezetőinek tekintett. Legfeljebb keserűen kellett volna megállapítania, hogy a nép fia, ha az a szerencse érte, hogy felkerülhetett, jobban játszotta az urat, mint akinek már az ősei is azok voltak.

2019.12.07. 05:33:10

@Magyaur: A Remete levele: Gazemberek jubileuma elmaradt!
Kedves Komám!
Gondoltad vóna valaha, nem éri meg a „legfejlettebb gazember világuk” a száz esztendőt? Az állam mindig a legnagyobb aljasok kezébe csúszott, no, ebbe látom a „fejlődést”! A veres ostobák uralma után, újra a becsapott észtelen tömeggel megválasztatott reklám váteszek, azt tesznek az országgal, néppel, ami határtalan szégyentelenségük elbír!
Az pedig sokat elbír! Annyira, hogy a föld nem fogja elbírni őköt! Elpusztul, mértéktelen mohóságuk által. Ha, nem igyekszek meghalni, megérem még azt is! Csak amiatt nem lesz örömöm, hogy velük pusztulnak az éltetők, a kárvallottak, az egész, forgásába beleszédült gazemberek világa! Aminek szolgálatába állították, a maguk teremtette Istent, hogy elviseljék, megbocsátsák az ő gazemberségüket! De a természet, a fizika törvényei erősebbek az ő hazugság teremtette Isten bálványuknál! Az fogja elpusztítani, a világukat! Hidd el próféciám erősebb Nostradamusénál is! A természet törvényei mindenhol, mindenkor érvényesülnek! Legfeljebb a kritikus tömeg összegyűlésére köll várni, mint a víz gyűlik a gát mögött, hogy aztán elsöpörje, elpusztítsa mindet, ami útjába állt!
Sok, mindenféle emberi aljasságot megtapasztaltam már életembe! Az újabbaktúl eltátom, a bagólesőmet, mint tanyasi legény a városon, a vásárba! Leplezetlen önzés, mindenen, és mindenkin átgázolás. Az aranyborjút óhajtja mind! Áhítja, mint bolond jány, a férjhözmenést! Testvérén átgázol, kis himi-humi örökségért! Anyját, apját otthonba kűdi, hogy rozzant viskóját eladhassa! Saját kölyök se kell! Az kőtség! Legalább nem öröklik a jellemit! Nem lesz ki nyugdíját megtermeli, darab kenyeret, vagy öregotthonba belökje! Majd akkor nyűszit, mint elütött kutya az árokparton! Irgalmat se kapjon többet annál, mint ő adott szülejének! Úgy látom, az emberséghez nyomor kell! A romák a döglött disznó lakomájára, minden telepi testvér hivatalos vót! Náluk kommunizmus vót, pap, meg agitátorok nékül! Álmuk a kollektivitást illetően megvalósulni látszik! A halálba menés „kollektív” lesz! Az élet, e föld nevű sárgolyón, elpusztul miattuk, velük! Úgy jön el, mint riogató Istenük csapása Vóna! Közbe csak a természet súlyt le, a maga törvényivel! Nem bírva el szennyet, levegőben, vízben, és „Azonképpen a földön is”! Megvalósul az akarata imájok szerént!
No, Isten megáldjon, vagy ez a sok szép pártszervezet! Választást rád bízom, azt tudd a különbség, csak gazemberségük nagyságában van!
2017. 12. 24. Még mindig itt dekungolok, jó hely az ördög se talál rám, vagy ő is tudja a pokolravalók palotába, bárba, pártirodába, bordélyba keresendők

Európai téridő 2019.12.09. 11:22:04

A nagyon császárhű - német-római csaászárok. Voltak a Habsburgok -, Herder ezek szerint nagyon jól tájékozott volt a magyarokat sújtó etnikai tisztogatásokról.

Magyaur 2019.12.09. 12:37:59

@Európai téridő: Tévedés. Amikor Herder leírta azokat a sorokat, akkor túl voltak a hétéves háborún, amelyet a porosz király megnyert, tehát Herdernek nem volt köze az amúgy nem nemzetben, hanem katolicizmusban gondolkodó Habsburgokhoz. Nem olvastam a művet, de körülbelül olyan lehetett a kontextus, mint amikor a Bosznia-Hercegovina horvát lakosságáról írna ma valaki....a bosnyák muzulmánok és a szerb görög-keletiek közt a boszniai horvátság valószínűleg el fog tűnni. Ez egy semleges megállapítás, jóslat, eshetőség.

Európai téridő 2019.12.09. 13:00:39

@Magyaur: Nem tévedés, "opció", és nincs köze ahhoz, amit összerizsálsz a rövidtávú történelemszemléleteddel.
süti beállítások módosítása