MaGYAUR

MaGYAUR

Miért érdemes a "bal-liberális" oldalt választani?

2019. december 24. - Magyaur

Mert leegyszerűsítve két táborra szakadt a világ: vannak a "zárt hadiállamot" választók (akik között lehetnek kommunisták, baloldaliak, de lehetnek jobboldali, "keresztény-nemzeti"-nek mondott orbánisták is) és vannak a liberális-européer táborhoz tartozók, akik nem nemzetállamba bezárkózó, engedelmes állampolgár-katonákat akarnak látni maguk körül, hanem olyan nyílt társadalmat akarnak, amelynek a lényege a "piaci" megmérettetés, vagyis hogy ne az Állam, az uralkodó Párt osztogassa a közvagyont, hanem egy jogilag tisztességes konkurencia-harcban a legrátermettebbek legyenek képesek, érdemeik szerint részesedni a javakból.

A liberális polgári társadalom lényege a piac, ahol mindenki azt a terméket vásárolja, ami neki a legmegfelelőbb akár áruról, életpályáról, ideológiáról, vallásról, pártról, vagy életmódról van szó. Ezt hívják a polgári szabadságnak, amelyet valós, vagy felfújt veszélyhelyzetre hivatkozva korlátozni, cenzúrázni akar a "hadiállam".

Éljen tehát a békés és igazságos gyarapodást ösztönző jogállam és ennek biztosítékát jelentő Európai Unió!

https://www.facebook.com/kmkozmunkasokmunkanelkuliekitaszitottak/videos/475331439491490/?v=475331439491490

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8715364282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2019.12.24. 06:36:08

"A liberális polgári társadalom lényege a piac, ahol mindenki azt a terméket vásárolja, ami neki a legmegfelelőbb akár áruról, életpályáról, ideológiáról, vallásról, pártról, vagy életmódról van szó."

Vegytiszta naivitás. A piacot a reklám erősen torzítja, és semmilyen piac nincs olyan mértékben manipulálva a média által mint a politikai.

Másrészt, bizony vannak olyan folyamatok amik hadiállam nélkül nyom nélkül el fogják söpörni a jelenlegi liberós Európát. És sajna a hadiállam eléggé vesztésre áll, ami azt jelenti, hogy az EU is.

Pl. a demográfusok szerint Afrika 2050-ig duplázni fogja a létszámot. Ez úgy 1.4 milliárd embert jelent addigra. És mivel várhatóan az a kontinens később sem igen lesz jobb hely mint most, ezeknek a jelentős része vándorútra fog majd indulni Európa felé, ha teheti. És ha az 1.4 milliárdnak csak a fele kerül ide, az is azt jelenti, hogy az európaiak kisebbségbe kerülnek a kontinensen. És ezek az emberek hozni fogják a saját kis értékrendjüket, kultúrájukat, nyelvüket, vallásukat, ami többnyire iszlám. Persze mi majd jól integrálni fogjuk őket... Sok szerencsét.

havrilla 2019.12.24. 06:38:23

Ostoba , hazug cikk.

Magyaur 2019.12.24. 07:07:59

@MAXVAL bircaman közíró: Nem hiszem, hogy a nép jegyrendszert akarna...én legalábbis most aranyvasárnap nem érzékeltem piac-ellenességet a boltokban!:)

Magyaur 2019.12.24. 07:27:05

@midnight coder: Igaz, a piac manipulálva van...de akkor sem kéne kiönteni a fürdővízzel a gyereket is, mert ha manipulálják is a politikát akkor sem kéne leállítani a parlamenti választásokat; a pártok piacát!:) A megoldás a manipuláció felismerési képességének fejlesztése. Ennek a legjobb módja: minél több, a saját fejét használó, felelősen gondolkodó ember "kitermelése". Tanítani is lehet az érvelést, a vitakultúrát és a média is megszólaltathatná mindkét vitázó felet stb.
Ami Európát illeti, egyetértek - kellene egy erős közös hadsereg, de mondanom sem kell, hogy a "szuverén" európai nemzetállamok, takarékossági és az "önállóság elvesztésétől" való félelmükben nem támogatják a közös európai hadügyminisztérium és hadsereg létrejöttét.
Ugyanakkor látni kell, hogy a közös hadsereg és határőrizet nem megoldás: először is Európának "baráti" puffer államokkal kell körülvennie magát (mint amilyen Törökország, vagy Ukrajna - de kellene a Maghreb-ben is ilyen), de legfőképpen ez demográfiai kérdés. Ha az 500 milliós EU népessége csökken és elöregszik, akkor kell vérfrissítés és agyelszívás...vannak jó példák arra, hogy szabályozható a bevándorlás, például Svájcban és Ausztráliában....
Vagyis nem szükséges hadi-diktatúrát kihirdetni Európában!:)

szárny 2019.12.24. 08:11:20

Miért érdemes a "liberalizmust választani? Azért, hogy a sorosok még nagyobb tömegeket tegyenek konzumidiótává. Aki gondolkodás nélkül veszi föl tőlük az uzsorakölcsönt. Amiből minimum szükségtelen, de jóval pontosabb, ha azt mondjuk: káros és veszélyes bóvlit vásárol, a végtelenségig fokozva ezzel a környezetszennyezést, az egészségromlást és az erkölcsi züllést. Amiből egyenesen következik a jövő generációk elsatnyult, gondolkodásra képtelen rabszolgává válása, a sorosok világbirodalmát fenntartó arctalan tömeggé.

midnight coder 2019.12.24. 09:18:03

@Magyaur: Ha ez az egész befogadósdi úgy menne hogy aki hasznos jöhet, aki nem az meg nem, akkor rendben is lenne. Csakhogy úgy megy, hogy aki átcsónakázik valahogy a Földközi-tengeren az bekerül a menekülttáborba, ott meg papírok nélkül kb. azt mond amit akar. Ráadásul, ha netán kiutasítják akkor is visszaszivárog. Plusz, Afrika amúgy is egy olyan jó kis hely, ahol az ott lakók olyan szorgosan irtják egymást, hogy nem nehéz arra hivatkozni, hogy minket odahaza üldöznek. Aztán ha eleget befogadnak belőlük, akkor majd irtják itt is. Aztán gond lehet az is, hogy ha elér egy határt az idegenek aránya, akkor már elég nehéz fellépni ellenük, mert akkor már ők is szerveznek tüntetéseket, és egy idő után mint szavazóbázis is megjelennek - más kérdés, hogy nem a liberális, hanem az iszlamista vallási pártoknak... Amúgy az is vicces, amikor a liberósok lelkesen lépnek fel amellett az iszlám mellett, aminek deklarált célja a liberalizmus felszámolása, iszlamofóbiával vádolva azokat, akik ezt a mellékes tényt megemlítik nekik, illetve azt hogy jó pár olyan iszlamista ország van ahol az ateizmusért simán kivégeznek, ergo nem biztos hogy a vallási és lelkiismereti szabadság szent zászlaja alatt ezt is annyira védeni kellene...

Magyaur 2019.12.24. 09:38:51

@midnight coder: A végével kezdve: a vallási-fanatikusok mind egyformák és mindegyik az ateisták kínhalálát akarják...a többség mind az iszlám országokban, mind a keresztény országokban toleráns. A a többit illeti: 1.) ismétlem szűrni kell a bevándorlókat 2.) Ahogy Törökország feltartóztatja a szíreket, úgy kellene Észak-Afrikában feltartóztatni a népvándorlást. 3.) Kínához hasonlóan az Európai Uniónak gazdaságfejlesztő programokat kell beindítani 4.) létre kell hozni egy "európaizált" iszlám vallást (amilyen a 60-as, 70-es években volt Egyiptomban és Törökországban, pl. a nők nem hordtak csadort ) és a letelepedési szándék feltétele ennek az elfogadása lenne. 5.) Ha szükség lesz erős haderőre, határvédelemre, akkor létre kell hozni egy Európai Idegen Légiót, amely a római légiók mintájára "barbár" harcosokból áll és akiket a hadsereg keretén belül megkapják az európai kultúra és viselkedési szokások alapjait. - Csak egy dolog biztos: az Orbán által favorizált "körkörös ország védelem" öngyilkosság, csak összefogva lehet eredményt elérni!

midnight coder 2019.12.24. 11:57:56

@Magyaur: 1. Igen, de erre még az alapvető szándék sincs meg a liberális Európa részéről. Az alap álláspont a nem sokkal a II világháború után elfogadott menekültügyi egyezmény ami akkor elfogadható volt, mára viszont a világ többszörösen túlhaladt rajta. Azóta volt egy népességrobbanás, volt egy iszlám szélsőség előretörés, és még sok minden - ma már nem feltétlenül egyértelmű egy konfliktusban, hogy ki kit is üldöz, lásd a szírek ahol az Aszad ellen harcoló ellenzék nagy része iszlamista terrorista akik pont olyan lelkesen gyilkolják a hazai nem muzulmán lakosságot mint Aszadék őket.
2. Van ilyen, lásd Líbia, csak ez annyira nem hatékony. Az persze politikailag nagyon kényelmes, hogy a törökök lelövik nekünk a határon a migriket cserébe egy kis szír népirtás elnézéséért, de hosszú távon ez aligha tartható.
3. Szerintem a kínai sem fog menni. Egyrészt a technológia már picit túlhaladta ezt, másrészt összeszerelni ott vannak a vietnamiak ugyancsak olcsón de balhé nélkül, harmadrészt az afrikai és az ázsiai mentalitás egy picit más.
4. Ez az európaizált dolog ment egy darabig, aztán most hova is jutott ?
5. Ja, ilyet próbáltak az amcsik amikor az Aszad-ellenes felkelőknek adtak pénzt, paripát, fegyvert, akik aztán ezzel az első adandó alkalommal csatlakoztak az iszlám államhoz. A másik kimagasló sikertörténet ezen a téren Oszama Bin Laden bácsi.

Ezzel együtt a megoldás valóban egy európai összefogás lenne, de nem a jelenlegi baloldali-liberális megközelítés alapján, hanem jobb - mi több, akár a mai torz értékrend szerint szélsőjobbnak is nevezhető - elvek mentén. De ez már csak akkor fog bekövetkezni, amikor majd ég a ház, és már rég késő lesz. Az igazi tét az, hogy itt Európa keleti sarkában sikerül-e fenntartani egy európaiak által lakott övezetet, ahová majd nyugatról menekülhetnek a népek amikor a multikulti odáig fejlődik, hogy a bevándorlók elkezdik hentelni a helyieket.

Shanarey 2019.12.24. 17:35:55

@midnight coder:

Afrikában lakosság elméletben, folyamatosan növekszik, de ezzel együtt jár az éhínség, a vízhiány és a betegségek terjedése, s az átlag afrikaira, ma még nem jellemző hogy 80 évig él.

Shanarey 2019.12.24. 17:37:36

@midnight coder:

A következő nagy háború, a víz miatt lesz, nem pedig azért mert ki milyen vallást utál.

2019.12.25. 10:16:25

@midnight coder: Demokrácia?

Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? Szabó Dezső!

Naiv, és gyermeki álom az is, hogy a burzsoázia meghajlik a szavazócédulák tömege előtt, amikor osztályuralma fenntartásáról van szó. A demokrácia frázisa csak addig kell a burzsoáziának, amíg az, az ő melle előtt pajzs” Magyar Lajos 1919.

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!
Nem számít? - alapvető kérdések a szocialista párt szavazói számára
„2002 VÁLASZTÁSI SZÓRÓLAP TERVEZET! „NE FOLYTASSUNK NEGATÍV KAMPÁNYT!” Kobold Tamás LESZAVAZVA, ELBUKVA!
— Az, hogy megbuktak 1919-ben, 1956-ban, 1989-ben?
— A megszállók, és csalások segítségével jutottak hatalomra 1948-ban?
— Félmillió embert hurcoltak meg törvénytelen eljárással, tízezreket veréssel, börtönnel?
— Hogy a moszkvai helytartók köztörvényes bűnözők voltak szerte a világon!
— Hogy idegen tankokat hívtak be saját népük ellen?
— Repülőgépről géppuskázták, sortüzekkel irtották a hatalmuk ellen tüntetőket, hatvan helyen az országban!
— A világ minden táján megbukott az eszme a gyakorlatban?
— A gazdagok vagyonát elszedők, magukévá tették az „állami, népi vagyont”!
— A kizsákmányolók elűzői maguk lettek kizsákmányolóvá?
— A nácizók magukon viselik a nácizmus ismérvét? — milliárdosok hirdetnek szocialisztikus jólétet kapitalizmusban!
— Minden, amit hirdettek, tettek, és tesznek, hazugság.
— Ostobaságuk, gazemberségük, révén lejárattak egy jobb sorsra érdemes eszmét?
— A szegény tömegeket ugyanúgy becsapták, mint mindig a történelemben?
— A volt internacionalisták nemzeti szocialisták a szó hitleri értelmében?
Évtizedekig tanították az iskolákban, hogy mi magyarok megérdemeltük a sorsunkat, ami megérdemelt büntetés volt helytelen magatartásunkért. A mi kommunistáink voltak az egyedüliek, akik a hazájuk mellett a nemzetüket is elárulták.
A ’19-es emigrációval vonható párhuzam annál is inkább nyilvánvaló, mert Bauer, Bokros és eszmetársaik egyfajta belső emigrációban érzik magukat. Ők már tanultak nagy elődeik sorsából, és tudják, e gyűlölt országon kívül nem tudnak olyan kényelmesen megélni, mint itt. Másutt nem kellenek, van ott már éppen elég hülye, elvtársaiknak itt van rájuk szüksége, ezért fizetni is csak itt hajlandóak őket. Így aztán maradtak.
Toldi ma

Ég a gyűlölettől, a kopár szik sarja,
Kókadt kommunisták, legelésznek rajta!
Nincs egy becsületes, messze vidéken
Ki igazat mondana, róluk, nékem!
Irodák hűvösében, tíz-tizenkét szolga
Serényen az ország vagyont lopja!
Hortyog, mintha rendjén menne dolga,
Mai napra esőt, már szorgosan ellopta!
Hely pedig üresen, vagy félig rakottan,
Privatizációs szekerek várakoznak ottan!

Ösztövér ÁVH-ás, hórihorgas hefti,
Ellenfelet ment ki, újra, laposra, verni,
Mélyen néz elgyötört szemébe,
Most már tőle, végre újra fél-e?
Válúnál az őrök, szomjasan delelnek,
Enni adjanak –e „ezeknek”?
Vagy hagyják, éhen dögleni?
Becsületük azt is engedi!
2015. o4. 20

Családi ökör, 2010

Este van, este van, ki-ki a beton ólba!
Sötéten bólongat, sok buta bolondja
Zúg a sok hazugság, neki megy a falnak,
Sok bamba mégis reá híven hallgat.
Mintha lába kelne, mit lenem kötöznek,
Lomha népek, kínjukba sírnak, röhögnek!
Csapong a denevérember, a majom bámulván
Rikoltoz a hülyeség, minden csatornán!

yourmomtits 2020.01.01. 23:28:40

@Magyaur: ezt szörnyű volt olvasni. nem amiatt, mert óriási butaságról tanúskodik, hanem mert gonosz

2020.01.09. 03:23:59

@midnight coder: Jobb liberálisok! Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
továbbra is úgy gondoljuk, hogy a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent Magyarország és Európa számára. Minden lehetséges eszközzel fel fogunk lépni a migráció, és minden olyan tevékenység ellen, amely azt ösztönzi. A népszavazás és a nemzeti konzultációk eredménye egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok nem akarnak bevándorlást, és szeretnék megőrizni Magyarországot magyar országnak. Rogán Tóni 2020. 01. 09. nicsak ki beszél?
„Széchenyi: Kelet népe 1836 „A magyarság önállósága visszahozhatatlan, mert a faj biológiailag kifáradt, a vezető osztályok koncepciótlanok
Széchenyi „ez a népcsoport a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!

Nem mind arany, ami fénylik!
Nem magyar az, kik ma beszélik!
Az ősi, szép magyar nyelvet
Mit a sok, bevándorolt felvett!
Magyarok, elhulltak, mint fa levele,
Mások jöttek mind helyükbe!
Színe, formája tán magyar!
Földbe hever, mint az Avar!
Megették a múlt giliszták,
Bevándorlók megúszták!
Pusztító tatár, török járást!
Vészben még itt se voltak!
Őseink, mind megholtak!
Bitorolják csak ők, e nevet!
Rájuk hagyott, felvett nyelvet!

Ez az újonnan felduzzadt népcsoport, annyira idegen még a magyarságtól, másrészt akkora nagy gazdasági erő van a kezében, nagy részük német névre cseréli fel a galíciait!
Nagy Magyarország, az ő tíz %-al éri el a lakosságban 51% magyarul beszélők arányát! 1920 idegen ajkú tömegek levágásra kerülnek! Magyarok is! Városi vállalkozó nép nyakunkon marad, arányuk egyből minimum meg duplázódik!
süti beállítások módosítása