MaGYAUR

MaGYAUR

Semmit nem tanultak a nacionalista magyarok Trianon leckéjéből

2020. január 16. - Magyaur

A nacionalista magyarok nem tanultak Trianonból; a nemzeti/vallási kisebbségek elnyomását tovább folytatnák a "homogén nemzetállam" kialakítása érdekében...ha tehetnék:(

https://index.hu/kulfold/2020/01/16/a_nacionalizmust_dicsoitette_szijjarto_a_soknemzetisegu_indiaban/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6315412476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohohorgász 2020.01.16. 13:53:13

még jó hogy te (meg a fajtád) tanultál a Te fajtád sorcsapásából. Mutass példát, csak utána hiteles. Amelyik nemzet mer kicsi lenni az el is pusztul. De ha ez a valódi célod akkor azt fel kellene vállalnod nem?

István Pintér 2020.01.16. 15:52:35

"a nagy hohohorgász
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban." Úgy látom, új bértrollja vagy a maffiahatalomnak. Ha kenyérre kell a júdáspénz, tegyed, habár egyéb, hasznosabb elfoglaltságot is találhatnál magadnak. Ennyit az idebüfögött zagyvaságodról...

István Pintér 2020.01.16. 15:52:35

"a nagy hohohorgász
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban." Úgy látom, új bértrollja vagy a maffiahatalomnak. Ha kenyérre kell a júdáspénz, tegyed, habár egyéb, hasznosabb elfoglaltságot is találhatnál magadnak. Ennyit az idebüfögött zagyvaságodról...

Lamlam 2020.01.16. 18:12:05

Magyaur ! Kik azok a nemzeti/vallási kisebbségek , akiket a magyarok elnyomnak ?

havrilla 2020.01.16. 18:24:27

Egy beképzelt önimádó ostoba szarember vagy Magyaurkám..

Európai téridő 2020.01.16. 21:14:22

Nagyságos MagyaurGyaur, maga kapitális oktondiságokat mondott eme mondatkákban. Homogén nemzetállamot a csehszlovákok, legfőképpen Benes és a románok akartak, nem a magyarok. És ha a szabadságharc bukását követő megtorlás esztendeiben a bécsi udvar által felbujtogatott nemzetiségek, annak bizalmát élvezve nem lehetetlenítették volna el Deák Ferencékkel a megbékélést szorgalmazó tárgyalásokat, akkor a Jászi Oszkár által emlegetett "keleti Svájc" megvalósításához is utat lehetett volna találni.

jajdehülyevagyok 2020.01.17. 06:46:53

Ciki saját butaságát reklámozni

cziczoma 2020.01.17. 08:42:40

Fajmagyarjaink azt hiszik, hogy ez a 93 ezer négyzetkilométeres tébolyda azért tébolyda, mert 93 ezer négyzetkilométeres. Ha 235 ezer négyzetkilométeres lenne, akkor Tündértkert lenne, nem egy méretesebb tébolyda.

havrilla 2020.01.17. 10:49:16

@cziczoma:
A tébolyda a saját lakásod és a seggfejed, te szerencsétlen barom.

a nagy hohohorgász 2020.01.17. 11:23:33

cziczoma, Te miért akarsz több vagyont/ingatlant/stb a családodnak? Tán csak nem azért mert akkor nagyobb lehetőséged lesz? Senki nem beszél tündérkertről . elég nagy nemzetellenesnek kell lenned ahhoz hogy ezt valóban úgy gondold ahogy írod. Függetlenül attól hogy reális esélyt nem látok rá én sem és ez nem is aktuális.

István Tamasi 2020.01.17. 13:07:27

A magyar urak évszázados nemzet- és nemzetiségellenes munkája kellett, hogy megtörténjen Trianon.

mogorva magorka 2020.01.17. 15:23:45

A nagytudású Magyaur azt mivel magyarázza, hogy az "elnyomott nemzetiségek" 1000 év alatt megőrizhették identitásukat, nem szenvedtek erőszakos asszimilációt,? Érdekes módon miközben a
magyarokat vádolják nacionalizmussal , körülöttünk minden nép kőkemény nacionalista, csak a magyarok nemzeti identitástudata bántja a ballib kozmopolita- internacionalista bértollnokainak
csőrét!

mogorva magorka 2020.01.17. 15:24:43

A nagytudású Magyaur azt mivel magyarázza, hogy az "elnyomott nemzetiségek" 1000 év alatt megőrizhették identitásukat, nem szenvedtek erőszakos asszimilációt,? Érdekes módon miközben a
magyarokat vádolják nacionalizmussal , körülöttünk minden nép kőkemény nacionalista, csak a magyarok nemzeti identitástudata bántja a ballib kozmopolita- internacionalista bértollnokainak
csőrét!

2020.01.18. 04:01:20

@a nagy hohohorgász:
Helyzetkép

A háborúkat elvesztettük,
A forradalmaink elbuktak.
Elveszett az életkedvünk,
Sokszorosan megalázottak!
Országunkat széjjeltépték,
Befogadott farkasok,
Előírják, hogy szeressék
Szomszédaik a magyarok!
Mert testvér a román, a mongol
Barát a cseh, szlovák, török!
Ellenség az, ki mást gondol,
A hülyeség végzete örök!
Van-e nagyobb, oly bolondnál?
És akkorát hazudott, vétett!
Ki Erdélyt ment vívni a Donnál,
Mert jóakarónk nekünk a német!
Aztán jött a gazdaváltás,
Mint kiderült, a kisebbik rossz!
Csindradrattás fölszabadúlás!
Mai gazdánk az orosz!
Fordultunk hát kellettre,
Bár megcsikordult a szélkakas,
Nem segített senki se!
Tank iránya lett a, jó, az igaz!
1986. 07.26.

a nagy hohoohooo 2020.01.18. 10:00:47

@a nagy hohohorgász: @mogorva magorka: @lényeglátó: @havrilla: @Európai téridő: @Proud Mary: @Lamlam: @jajdehülyevagyok:
Mémindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezénylik ki trollkodni? hehee...jahúgy ti vattok a takonynáci elit az egy híján 20-s "ÍKÚ"val hehee...akkor millen azajjjahahaa...
Mindig mondom :hülyéket és mihímélymagyar takonynácikat nem tanítok ,de veletek kivételt teszek mert 2 in 1-ben hehee....
Trianon a magyar jobboldal -egyik legnagyobb -csődje ,Trianon a magyar nemzetiségi politika, a magyar felsőbbrendűség mítoszának tragédiája.
Nagy hibája a magyar jobboldalnak, hogy még most is megpróbálja elhazudni hogy ki a felelős Trianonért.
És ezt kizárólag azért teszi, hogy összeesküvéselméletre és gyűlöletkampányra épített sérelempolitikát folytathasson.
A "probléma" tehát a magyar jobboldal, amely az ország ügyeivel való törődés helyett állandóan ellenségképeket gyárt és gyűlöletet kelt.
A rendszerváltás óta eltelt 30 évben végig a lapos kövek alól előbújt horthysta jobboldal gyűlölködése akadályozta a nemzeti összefogást.
Ne tegyünk már úgy mintha mi ártatlanok lennénk ,holott mi voltunk a saját bajaink a rajtunk elkövetett tettek előidézői.Mit szólsz az olyan szomszédokhoz akik körbe mind utálnak mert te mondod meg mit főzzön az asszony és nincs beleszólásod ki legyen az úr a saját házadban .
És előbb évszázadokon át hódítottunk és elnyomtuk a meghódított nemzeti kisebbségeket ,aki időközben többség lettek ,de a nagyhazaffhyságtól nem akartuk látni.
Pökhendiség és önzés, kiskapuk keresése és előnyök kicsikarása és mindenekfelett a nemzeti ego lebegtetése. Kellő önismeret híján sokkal nagyobb részt akartak maguknak lekanyarintani az európai tortából, mint amilyen járt nekik. És ha valaki figyelmeztette őket a „turpisságra", akkor zavartan motyogtak vagy idiótán mosolyogtak.
Így egyenes út vezet vissza Trianonba,emlékezz ahogy a tatárok ellen segítségül hívott kunokat lemészárolták,holott lehet éppen az a 10 ezer kard hiányzott ,aztán emlékezz a Dózsa Györgyre ,a pápa felhívására toboroztak jobbágyokat és némi emberibb jogokat ígértek érte a borzalmas jobbágyélet könnyítését ,de nem a magyar urak inkább a hatalmuk érdekében teletűzdelték az utak szélét keresztrefeszített jobbágyaikkal mintsem egy kis könnyítést adtak volna a jobbágyaiknak ,ezek voltak Trianon előidézői ,a magyar urak önzése ,az uralkodás a kisebbségek felett,és a török megszállás utáni betelepítések ,mindenáron magyarrá tenni őket .
Trianonban épp azt tanították nekik, hogyan kell nemzetállami közösségeket létrehozni Közép-Európában.
Azóta persze bebizonyosodott, hogy ez a koncepció rossz, mert nemzetállamok képtelenek a békés együttélésre. Különösen igaz ez a mi térségünkre, ahol olyan nemzetállamok jöttek létre, melyek nemzetiségileg soha sem voltak „tiszták". Az említett országok „esete" a bizonyíték arra, hogy homogén nemzetállamot csakis mesterséges (erőszakos) úton lehet létrehozni.
Trianon egyértelműen az akkori jobboldali országirányítás következménye. Ezen nem nagyon érdemes vitatkozni. Belevitték az országot egy értelmetlen háborúba anélkül, hogy végiggondolták volna a lehetőségeiket! Beáldoztak 1 millió magyar katonát, sok százezer hadirokkantat, és felelősek a frontokon és a katonaikórházakban elhunytak özvegyei, árvái nyomora, a hadifogságba esettek szenvedései miatt is!
Felelősök a Trianoni diktátum aláírásáért, de még inkább az azt követő 25 év irredenta agymosásért is, amely egyenesen vitte az országot a II.vh.-ba. Nemzetpusztítás! Ezt követte el a jobboldali országvezetés és azóta is csak siránkozás megy a részükről.
. A nemzetiségi kérdés végig kísérte a történelmünket. Ha annyira jóban lettünk volna velük 1918-ig, és vállvetve harcoltak volna mellettünk a területszerző háborúinkban, és nem az angolok, franciák, amerikaiak mellé állnak (vajon miért álltak össze azokkal, akikkel hadban álltunk?) akkor miért kapta volna meg a vesztes kisebbség ezeket a területeket? Az imperialista háborúnk volt az ok, a kisebbségekkel szembeni bánásmód a következmény.
Jogos volt mert a magyarok úgy bántak a kisebbségi nemzetekkel mint a kivert kutyával ,semmi jogot nem adtak nekik ,miközben az kisebbség lett a többség .
akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást hehee...akik ha elmennének DNS vizsgálatra elcsodálkoznának ,hogy van bennük arab,iráni,tatár ,kun zsidó ,cigány ,török szláv,germán ,román hehee..akikkel csak vándorlás ,majd letelepedés után keveredtek hehee..mit is jelen a kenéz szavunk?...hehee..betelepítési miniszterelnöki biztos hehee..
Mi, büszke és tévedhetetlen magyarok mindig is ki tudtuk választani a lehető legrosszabb döntéseket, hogy aztán másokat hibáztassunk .
A bukás alapvető oka „a magyar nemesi, népellenes, soviniszta, úri politika volt”.
A XX. századi magyar történelem két sorsdöntő eseménye, az 1920-as trianoni békeszerződés és az 1944-es holokauszt a nemzeti liberális magyar állam -és nemzetépítés tragikus kudarcának két egymással szorosan összefonódó komponense.

havrilla 2020.01.18. 12:59:27

@a nagy hohoohooo:
Elképesztő ostoba nagy faszfej vagy !

a nagy hohoohooo 2020.01.18. 13:35:28

@a nagy hohohorgász: @mogorva magorka: @lényeglátó: @havrilla: @Európai téridő: @Proud Mary: @Lamlam: @jajdehülyevagyok:
Mémindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezénylik ki trollkodni? hehee...jahúgy ti vattok a takonynáci elit az egy híján 20-s "ÍKÚ"val hehee...akkor millen azajjjahahaa...
Mindig mondom :hülyéket és mihímélymagyar takonynácikat nem tanítok ,de veletek kivételt teszek mert 2 in 1-ben hehee....
Trianon a magyar jobboldal -egyik legnagyobb -csődje ,Trianon a magyar nemzetiségi politika, a magyar felsőbbrendűség mítoszának tragédiája.
Nagy hibája a magyar jobboldalnak, hogy még most is megpróbálja elhazudni hogy ki a felelős Trianonért.
És ezt kizárólag azért teszi, hogy összeesküvéselméletre és gyűlöletkampányra épített sérelempolitikát folytathasson.
A "probléma" tehát a magyar jobboldal, amely az ország ügyeivel való törődés helyett állandóan ellenségképeket gyárt és gyűlöletet kelt.
A rendszerváltás óta eltelt 30 évben végig a lapos kövek alól előbújt horthysta jobboldal gyűlölködése akadályozta a nemzeti összefogást.
Ne tegyünk már úgy mintha mi ártatlanok lennénk ,holott mi voltunk a saját bajaink a rajtunk elkövetett tettek előidézői.Mit szólsz az olyan szomszédokhoz akik körbe mind utálnak mert te mondod meg mit főzzön az asszony és nincs beleszólásod ki legyen az úr a saját házadban .
És előbb évszázadokon át hódítottunk és elnyomtuk a meghódított nemzeti kisebbségeket ,aki időközben többség lettek ,de a nagyhazaffhyságtól nem akartuk látni.
Pökhendiség és önzés, kiskapuk keresése és előnyök kicsikarása és mindenekfelett a nemzeti ego lebegtetése. Kellő önismeret híján sokkal nagyobb részt akartak maguknak lekanyarintani az európai tortából, mint amilyen járt nekik. És ha valaki figyelmeztette őket a „turpisságra", akkor zavartan motyogtak vagy idiótán mosolyogtak.
Így egyenes út vezet vissza Trianonba,emlékezz ahogy a tatárok ellen segítségül hívott kunokat lemészárolták,holott lehet éppen az a 10 ezer kard hiányzott ,aztán emlékezz a Dózsa Györgyre ,a pápa felhívására toboroztak jobbágyokat és némi emberibb jogokat ígértek érte a borzalmas jobbágyélet könnyítését ,de nem a magyar urak inkább a hatalmuk érdekében teletűzdelték az utak szélét keresztrefeszített jobbágyaikkal mintsem egy kis könnyítést adtak volna a jobbágyaiknak ,ezek voltak Trianon előidézői ,a magyar urak önzése ,az uralkodás a kisebbségek felett,és a török megszállás utáni betelepítések ,mindenáron magyarrá tenni őket .
Trianonban épp azt tanították nekik, hogyan kell nemzetállami közösségeket létrehozni Közép-Európában.
Azóta persze bebizonyosodott, hogy ez a koncepció rossz, mert nemzetállamok képtelenek a békés együttélésre. Különösen igaz ez a mi térségünkre, ahol olyan nemzetállamok jöttek létre, melyek nemzetiségileg soha sem voltak „tiszták". Az említett országok „esete" a bizonyíték arra, hogy homogén nemzetállamot csakis mesterséges (erőszakos) úton lehet létrehozni.
Trianon egyértelműen az akkori jobboldali országirányítás következménye. Ezen nem nagyon érdemes vitatkozni. Belevitték az országot egy értelmetlen háborúba anélkül, hogy végiggondolták volna a lehetőségeiket! Beáldoztak 1 millió magyar katonát, sok százezer hadirokkantat, és felelősek a frontokon és a katonaikórházakban elhunytak özvegyei, árvái nyomora, a hadifogságba esettek szenvedései miatt is!
Felelősök a Trianoni diktátum aláírásáért, de még inkább az azt követő 25 év irredenta agymosásért is, amely egyenesen vitte az országot a II.vh.-ba. Nemzetpusztítás! Ezt követte el a jobboldali országvezetés és azóta is csak siránkozás megy a részükről.
. A nemzetiségi kérdés végig kísérte a történelmünket. Ha annyira jóban lettünk volna velük 1918-ig, és vállvetve harcoltak volna mellettünk a területszerző háborúinkban, és nem az angolok, franciák, amerikaiak mellé állnak (vajon miért álltak össze azokkal, akikkel hadban álltunk?) akkor miért kapta volna meg a vesztes kisebbség ezeket a területeket? Az imperialista háborúnk volt az ok, a kisebbségekkel szembeni bánásmód a következmény.
Jogos volt mert a magyarok úgy bántak a kisebbségi nemzetekkel mint a kivert kutyával ,semmi jogot nem adtak nekik ,miközben az kisebbség lett a többség .
akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást hehee...akik ha elmennének DNS vizsgálatra elcsodálkoznának ,hogy van bennük arab,iráni,tatár ,kun zsidó ,cigány ,török szláv,germán ,román hehee..akikkel csak vándorlás ,majd letelepedés után keveredtek hehee..mit is jelen a kenéz szavunk?...hehee..betelepítési miniszterelnöki biztos hehee..
Mi, büszke és tévedhetetlen magyarok mindig is ki tudtuk választani a lehető legrosszabb döntéseket, hogy aztán másokat hibáztassunk .
A bukás alapvető oka „a magyar nemesi, népellenes, soviniszta, úri politika volt”.
Trianon tragédia volt?A tanulatlan mihígmélymagyarok és a köréjük gyűlt tudatlan,tájékozatlan számára minden bizonnyal.

a nagy hohoohooo 2020.01.18. 13:37:21

@havrilla
@a nagy hohohorgász: @mogorva magorka: @lényeglátó: @havrilla: @Európai téridő: @Proud Mary: @Lamlam: @jajdehülyevagyok:
Nakéremszépen a szellemi fogyatékos trijanonisták figyelmébe,már ha megy a szövegértelmezés:
Gróf Bánffy Miklós, Magyarország Trianon utáni első külügyminisztere:
„Növekvő aggodalommal láttam, hogy dacára annak a szörnyű katasztrófának, ami népünket lesújtotta, senki nem akarta látni azokat a bűnöket, amik odavezettek. (...) Senki sem világított rá arra a tömérdek hazugságra, amivel közvéleményünket megmérgezték és melyek minden realitás iránt érzéketlenné tették az 1914 előtti közvéleményt. Senki sem mondta: »Ezen az úton többé ne járj!« – Senki sem hívta föl nemzetünket arra, hogy önmagát is nevelnie kell, valódi helyzetét kell meglátnia. Össze kell fogjon végre és igazi erkölcsi egységet formáljon ki önmagában, ahelyett, hogy tovább sodortassa magát valótlan álmok útján, és ismét csupa maszlagot szívjon magába vezércikkekben és szónoklatokban, önámító bókot és csillogó frázist. Azt kellett látnunk, hogy újra eltávolodunk minden önkritikától, sőt minden valóságlátástól is, és ismét süllyedünk vissza abba az ideológiába, ami a világháború előtt uralkodott minálunk. Minden bajt és hibát csakis magunkon kívül keresünk, és szemet hunyunk saját vétkeink fölött. (…) s a magyar jövőt egyedül a múltnak visszaállításában keressük.”
Sokan, vagy még annál is többen elemezték a Trianoni döntést minden oldalról és aspektusból, sok a tévhit, tévképzet, belemagyarázás és szándékos torzítás, ferdítés elhallgatás. Több a vád, mint az önvád, és erősebb a „mások” hibáztatása, mint az önkritika.
Töröm a fejem, de nem ugrik be egyetlen gerinces ember sem, aki tehetséges politikus lett volna.
Itt az ideje, hogy beszéljünk a saját felelősségünkről is, hogy sepregessünk a saját házunk táján is, nemcsak Trianon kapcsán, hanem a Holokauszt, vagy éppen a második világháborús részvétel eddig ki nem beszélt fejezetei kapcsán is (ld. megszálló tevékenység a Szovjetunióban).
Nem lehet a múltat elszakítani a jövőtől és csak a múlttal foglalkozni, mert akkor abban fogunk élni és egy helyben fogunk állni örökké. De nem lehet csak a jövővel sem foglalkozni, és azt mondani, hogy a múlt elmúlt és csak a jövő számít, mert a sebek megmaradnak, és nem forrnak be, hanem megint és megint felszakadnak, begennyesednek és akadályozzák az előre lépdelésünket.
Közösen tudjuk csak beforrasztani ezeket a sebeket, mert közösek a sebeink. Ezek a népek itt élnek velünk és mellettünk, most is. Csak úgy várhatunk tőlük valamit, ha adunk is nekik valamit. Nem követelhetjük az ő bocsánatkérésüket, hanem elvárhatjuk a miénkért cserében

a nagy hohoohooo 2020.01.18. 13:39:42

@havrilla:
@a nagy hohohorgász: @mogorva magorka: @lényeglátó: @havrilla: @Európai téridő: @Proud Mary: @Lamlam: @jajdehülyevagyok:A nap mondása:egy orbánvalagszolgálatost könnyebb teherbe ejteni mint gondolkodóba hehee...
Erre mondják,talált süllyed!

A trianoni út jóval korábban kezdődött, még Mohács idejében, és a XIX szd végi-XXszd eleji magyar vezetés bűnös tevékenységének köszönhetően végbe is ment.
Trianont a nemzetáruló Tisza által 1914-ben eldöntött háborúba lépésünkért kaptuk, és 1920-ban, a nemzetáruló Horthy-rendszer írta alá.Horthy a románokkal szövetkezve jutott hatalomra . A román-francia fegyveres erőkkel hazaáruló módon -a hatalomért- megállapodott, hogy ha segítik hatalomra jutását, akkor aláírja és törvénnyel kihirdeti a Trianoni békeszerződést.A legnagyobb probléma hogy Horthy ezt a "lehetőséget" a román -francia fegyveres erőtől kérte és kapta. Károlyi mint gróf arisztokrata, a magyar burzsoázia tagja és a Köztársaság elnöke stb. jó és törvényes döntéseket hozott akkor amikor átadta az ország politikai vezetését a magyar baloldalnak.
Ebbe a helyzetbe -törvénytelenül- gázolt bele Horthy és jelentkezett a francia-román megszállóknál ajánlatával. Ez a legnagyobb tragédia amit egy ország megélhet , hogy a vezetésért , hatalomért valamely honfitárs lepaktál az ellenséggel .
1818-ban a magyarok a hazájukat védték a kisantant ellen, miközben Horthy Szegeden vakargatta a tökét, a magyarság ellenségeivel puszilkodott, és a magyar köztársaság megdöntésére szervezkedett.
Mindkét világháborúba a magyar jobboldal rángatta bele az országot.
És a fő felelősök, a háborús bűnösök pont azok voltak, akiket a mai magyar jobboldal rehabilitálni és hősként beállítani próbál.
Már 48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország. A kiegyezés után egy nacionalista-feudalista fordulat következett be aminek a vége leszakadás és súlyos nemzetiségi ellentétek lettek. Előbb-utóbb robbant volna a helyzet, Trianon volt a fal aminek nekihajtott a magyar földbirtokos nemesség
Rohadtul unom már ezt az állandó múltsiratást, Meg, hogy mi kis ország vagyunk, ki vagyunk szolgáltatva...minket kihasználnak stb. stb. A történelem mindenhol átrobogott és tarolt, nálunk jóval kisebb országok sikeresek, sokkal jobban élnek mint mi itt. Meg kell nézni Szlovéniát, a nyavajgás helyett ésszerű döntéseket igyekeznek hozni, igyekeznek együttműködni.Valami baj van velünk. Jó lenne reálisabban látni önmagunkat.
Én a saját "magunk öntömjénezésében" látom a hibát.Magyarország tragédiáit döntően a keresztény úri /jobboldali hatalom okozta: 1848-as forradalom és szabadságharc leverése, az I világháború és annak elvesztése ennek következtében a Trianoni szégyendiktátum , a II . világháború borzalmai ,a magyar gazdaság megsemmisülése, több százezer magyar és zsidó,cigány halott.
Jogos volt, mert a magyarok a nemzetiségieikkel úgy bántak, mint a kutyákkal. Soha semmilyen jogot nem adtak nekik. Mit is gondol az önérzetes magyar a románokról? "Szőrös talpú olah cigány" Mit is gondol az önérzetes magyar a szlovákokról? "Olyan cseh, aki magyarul is beszél" Lehetne sorolni, hogy mikor álltak ki a nemzetiségek a magyarság mellett, de egykézen elférne. Az, amikor a magyarság ellen voltak a nemzetiségiek, annak se szeri se száma! A véletlen műve ez, vagy a mindenkori magyar jobboldal nemzetiségi politikájának a következménye? Ha nem Trianon, akkor a II. Világháború, legkésőbb a Jugoszláv Háború nyírta volna ki Nagy-Magyarországot és szakadt volna nemzetiségeinek államaira. A nemzetiségi problémát az Unió oldotta meg. Nem is akárhogy, hanem a legtökéletesebb módon. Sajnos a magyarság újra nem tud élni a lehetőséggel az egyesülésre. A mélymagyarok, a nemzetállamokat istenítő Orbán mindent elkövet, hogy a történelmi lehetőséget újra elqurjuk!
A nemzeti sovinizmusunk vitt minket mindig a rossz és vesztes útra. Ha a veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményt sem voltunk képesek felmutatni, akkor mindig megtaláltuk az ügyeletes bűnbakot. Amit persze mindig egy más ország, egy más nemzet vagy valamely etnikum, nemzetiségi kisebbség jelképezett.
Számomra egyébként Trianon egy olyan hasznos sebészeti beavatkozás volt, amely két dologra is megoldást kínált. 1, Arra, hogy egy egész sor nemzetiség elnyomás nélkül élhessen és gyarapodhasson. 2, Arra, hogy a magyarok nacionalista indulatok nélkül, békében élhessenek és gyarapodhassanak. Mondjuk az első fele meg is valósult.

a nagy hohoohooo 2020.01.18. 13:52:17

@havrilla: Piftike ,derága orbánslicce előtt térgyelő orbánseggszolgálatos takonynáci baro...hehee...nem kell megköszönnöd ,hogy újra és újra visszadugom a fejed a seggedbe,szívesen máskoris ,az úttörő ahol tud segít heheee..Szóvak attól vagy magyar, hogy sírsz trianon miatt, de a történelmünkről szärt se tudsz.Nem én tehetek arról ,hogy a szemed a seggedre helyezte -a tőle mexokott oly bölcs előrelátással -az evolúció
Pl mond el nekem hogy 1490 után mikor voltunk önállóak? A nagy istenített magyarságod folyamatosan valakinek a fäszán csüngött, kereste a belső és külső ellenséget. Amikor meg néha jött egy-két olyan aki tenni is akart az hazaáruló volt. Csúnya dolog volt Trianon, ez tény, de nem mindig másokban kéne keresni a hibát ,holott mi magunk voltunk saját bajaink okozó,tegye fel a kezét, aki olyan házban akar lakni, ahol az összes szomszéd utálja! Na, ugye.
Jaja, viszont tehetsz róla, tehetsz ellene.már csak ilyen a győztesek igazsága. Lehet a múltba révedni, csak kicsit hülyén néz ki..
Trianon már az első vh.előtt megfogalmazódott .1914-ben egy kérdést kellett volna feltenniük az akkori vezetőknek:
Melyik az a kisebbség, amelyik kiállna a magyarok mellett?nem volt ilyen kisebbség...Már 48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország.
Trianon egy vesztes háború utáni,nemzetiségi kérdésekben rendezetlen ország területi jóvátétele volt,mely ráadásul igazságos volt..Alapvetően az évszázadok óta
Magyarországon élő nemzeti kisebbségek önrendelkezési törekvései, ezek nem kellő
körültekintéssel történt kezelése, valamint a nagyhatalmi politikai-gazdaságiérdekek eredője vezetett odáig, hogy megbüntessenek bennünket”Már 48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország. A kiegyezés után egy nacionalista-feudalista fordulat következett be aminek a vége leszakadás és súlyos nemzetiségi ellentétek lettek. Előbb-utóbb robbant volna a helyzet, Trianon volt a fal aminek nekihajtott a magyar földbirtokos nemesség.
Milyen idiot az a nép amelyik a saját gyávaságára,butaságára akar mindenáron emlékezni ?...hehee..
El kellene már felejteni, hogy rajtunk kívül mindenki más hibás, csak mi nem vagyunk felelősek soha semmiért,miközben mi magunk voltuk,vagyunk saját bajaink okozói,de könnyebb másokat hibáztatni mint szembenézni az igazsággal..
Mi vezetett a trianoni tragédiához?Trianon tragédia volt?A tanulatlan mihígmélymagyarok és a köréjük gyűlt tudatlan,tájékozatlan számára minden bizonnyal.
Trianon egy vesztes háború utáni,nemzetiségi kérdésekben rendezetlen ország területi jóvátétele volt,mely ráadásul igazságos volt.Alapvetően az évszázadok óta Magyarországon élő nemzeti kisebbségek önrendelkezési törekvései, ezek nem kellő körültekintéssel történt kezelése, valamint a nagyhatalmi politikai-gazdasági érdekek eredője vezetett odáig, hogy példátlanul módon megbüntessenek bennünket.
Már 48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország. A kiegyezés után egy nacionalista-feudalista fordulat következett be aminek a vége leszakadás és súlyos nemzetiségi ellentétek lettek. Előbb-utóbb robbant volna a helyzet, Trianon volt a fal aminek nekihajtott a magyar földbirtokos nemesség.
Trianont a nemzetáruló Tisza által 1914-ben eldöntött háborúba lépésünkért kaptuk, és 1920-ban, a nemzetáruló Horthy-rendszer írta alá.
1818-ban a magyarok a hazájukat védték a kisantant ellen, miközben Horthy Szegeden vakargatta a tökét, a magyarság ellenségeivel puszilkodott, és a magyar köztársaság megdöntésére szervezkedett.
Amíg az első világháború vágóhídján a katonák, a másodikban katonák és civilek százezreit veszítettük, miközben megértük azt a csúfságot, hogy a Ludovika hallgatói felkeltek honvédő harcot folytató hazájuk ellen.
Amíg a Tanácsköztársaság katonái vérüket adták az elfoglalt magyar területek visszafoglalásáért,a Felvidéket vissza is vették,addig a tiszturak Horthy vezetésével Szegeden itták a pezsgőt a szép Sóváry főhadnagyné cipellőjéből.
Meg kiadták a tiszai offenzíva terveit az ellenségnek, meg a Székely Hadosztály nagyonmagyar tisztjei megnyitották a frontot a románok előtt.
Mi van a székely hadosztály árulásával?Például a tanácsköztársaság története kapcsán említették a székely hadosztály árulását.
Oszt tudtad é milyen gerinctelen árulók voltak?

a nagy hohoohooo 2020.01.18. 13:54:29

@havrilla: Előtte a Hadosztálynál uralkodó képlékeny politikai hangulatra és a késői generációk nem mindig következetes véleményalkotására jellemző, hogy miután 1919 februárjának elején letették az esküt a Magyar Köztársaságra, néhány hét múlva Szatmárnémetiben a manapság hazaárulónak kikiáltott gróf Károlyi Mihályt, beszédének hatására lelkesen megéljenezték.Miért próbált megállapodni a Székely Hadosztály a román királyi hadsereggel, és miért adta meg magát a románoknak gyáván megnyitva a frontot a románok előtt?
Miért adta fel a Székely Hadosztály Kolozsvárt és utána annyi erdélyi várost puskalövés nélkül (illetve bocsánat, előtte még egy kicsit fosztogattak, mielőtt kivonultak volna.A drágalátos székelyek mindig is leszrták a többi magyart, és a saját pecsenyéjüket sütögették. Már a török időkben is így volt.Március 2-án Károlyi a Székely Hadosztály előtt tartott szatmárnémeti beszédében kijelentette: „ha a párizsi békekonferencia a wilsoni elvek, a népek önrendelkezési joga és a megegyezéses béke ellenében és Magyarország feldarabolása mellett döntene, akkor mi végszükség esetén még fegyverrel is fölszabadítjuk ezt az országot.
De erre már csak a Tanácsköztársaság Vörös Hadserege tett - részben sikeres - kísérletet.
De a székely hadosztály árulása eldöntötte a harc sorsát.
Miért kell a „Nagy Magyar Nacionalizmusról” annyit beszélni? Gondolom azért, hogy végre mindenki megértse: nem Jászi Oszkár, nem Károlyi Mihály, nem Kun Béla, nem is a Tanácsköztársaság, hanem a sovinizmusba süllyedt magyar felsőbbrendűség önpusztító rögeszméje, ez robbantotta fel Nagy-Magyarországot.
Hadd emlékeztesselek arra, hogy az I.világháború után a kommunisták védték az országot a trianoni gyalázat ellen, és nem a kommunisták, hanem a hazánkkal hadiállapotban lévő Franciaország fegyverezte és öltöztette fel azt a martalóc rablóbandát, amely nem az országot védte, hanem legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot, majd egy puccsal átvették a hatalmat és ránk kényszerítették Horthy Miklóst, akiről akit leginkább Ady Endre költőnk szavaival lehet jellemezni a legjobban: „Úrnak,Magyarnak egyként rongyot”.
Rohadtul unom már ezt az állandó múltsiratást, Meg, hogy mi kis ország vagyunk, ki vagyunk szolgáltatva...minket kihasználnak stb. stb. A történelem mindenhol átrobogott és tarolt, nálunk jóval kisebb országok sikeresek, sokkal jobban élnek mint mi itt.
A saját "magunk öntömjénezése" a nagyonmagyar egónk volt a hibánk,ahogy ma is .
Jogos volt, mert a magyarok a nemzetiségieikkel úgy bántak, mint a kutyákkal. Soha semmilyen jogot nem adtak nekik. Mit is gondol az önérzetes magyar a románokról? "Szőrös talpú olah cigány" Mit is gondol az önérzetes magyar a szlovákokról? "Olyan cseh, aki magyarul is beszél" Lehetne sorolni, hogy mikor álltak ki a nemzetiségek a magyarság mellett, de egykézen elférne. Az, amikor a magyarság ellen voltak a nemzetiségiek, annak se szeri se száma! A véletlen műve ez, vagy a mindenkori magyar jobboldal nemzetiségi politikájának a következménye?
A nemzeti sovinizmusunk vitt minket mindig a rossz és vesztes útra. Ha a veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményt sem voltunk képesek felmutatni, akkor mindig megtaláltuk az ügyeletes bűnbakot. Amit persze mindig egy más ország, egy más nemzet vagy valamely etnikum, nemzetiségi kisebbség jelképezett.
Számomra egyébként Trianon egy olyan hasznos sebészeti beavatkozás volt, amely két dologra is megoldást kínált. 1, Arra, hogy egy egész sor nemzetiség elnyomás nélkül élhessen és gyarapodhasson. 2, Arra, hogy a magyarok nacionalista indulatok nélkül, békében élhessenek és gyarapodhassanak. Mondjuk az első fele meg is valósult.

Mindkét világháborúba a magyar jobboldal rángatta bele az országot.
És a fő felelősök, a háborús bűnösök pont azok voltak, akiket a mai magyar jobboldal rehabilitálni és hősként beállítani próbál.Nem vétójog nélküli, csak aláírási joggal felruházott küldötteket kellett volna küldeni a Versailles-i békeszerződés aláírására, ott lehetett volna keménykedni az ország felelős vezetőinek, csak akkor úgy látszik nem volt annyira fontos a haza. Külön nevetség tárgya, hogy az angol és amerikai vezetőknek kellett megerőszakolniuk a magyar kormányt, hogy tegyenek vétójogot.
Mert a mihígmélymagyaroknál sunyibb és kétszínűbb népség a világon nincs, de a területek elvesztésében az akkori magyar (urizáló) politikai elit a leginkább bűnös, csak ez is egyfajta jó magyar szokás, másokat hibáztatni bűnösnek kikiáltani mégis csak könnyebb, min tükörbe nézni.
Nem feledni kell a sérelmeket, hanem feldolgozni. Kimondani, hogy a magyar nem csak ártatlan áldozata a történelemnek/Európának/globalizációnak/kommunizmusnak/Trianonnak/korrupciónak. Mi is voltunk jó sokszor tettesek, és ha nem egy külsö népet/ellenséget nyomtunk el, akkor magunk között kerestünk ellenségeket.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 16:18:38

@a nagy hohoohooo: nem feledni kell a sérelmeket , hanem feldolgozni. Kimondani hogy a zsidó nem csak ártatlan áldozata a történelemnek....... Ámen

Európai téridő 2020.01.18. 23:39:02

@a nagy hohoohooo: Internáci balfax hülyelvtársak csicskabirkája, dilinyós CzipperlFeri-klón, ez a gagyi elvtársmantra lejátszóban van, csak még tem nem vetted észre ott, a Tébolydában!

Európai téridő 2020.01.18. 23:48:55

@a nagy hohoohooo: Egyébként az internáci balfax hülyelvtársak és a hozzád hasonló csicskabirkabarmaiknak ajánlom a hazai internáci balfax hülyelvtársi zsargonban Prosti Srácoknak nevezett portál idevágó cikkét: pestisracok.hu/teljes-fogalomzavarban-akarja-felremagyarazni-szijjarto-indiai-latogatasat-a-balliberalis-media-video// , amely meglepően pontosan elmagyarázza a nacionalizmus és a hazafias, nemzeti érzés közötti különbséget. Az, hogy a bécsi udvar 1848-ban, a kvázi-régens cseh udvaroncok által rábírta a gyagya uralkodót felváltó tizenéves új osztrák császárt, hogy dobja be a "nemzetiségi kérdést" és finanszírozza a nemzetiségek fegyveres mozgalmait, az egy galád csavar volt, amely a magyar forradalom és szabadságharc ellen irányuló mesterkedés volt. De még így is csak az "ausztroszlávok" által sugalmazott, cári orosz hadseregtől kért "internacionalista segítségnyújtás" eredményeképpen tudták azt leverni. Okulhatnátok a történelmi tényekből is, te fő Popsikobak a többi popsikobakkal együtt.

2020.01.20. 05:02:08

@Lamlam: Olvass Jászi Oszkárt ostoba! „Századokon keresztül a magyar a hízelkedéshez szokott, amibűl honosaink nagy részének önmaga túlbecsülése, gőgje s hiúsága támada: az igaz egyenes szótúl pedig elszokott.
„A közrestség nem engedi, hogy ott keresse a hibák gyökerét, ahol azok valódi fészke van, tudniillik saját szánakozásra méltó tudatlanságában s a legvilágosb oknak sem elegendő gőgjében." Széchenyi.
„Súlyt helyezek arra. hogy elösmerjük, miszerint magunk voltunk okai elaljasodásunkn ak. mert az egyik legfőbb átkunk amaz önámítás. mely szerint hibáink okát mindig másban, magunkon kívül keressük a sanyarú politikai viszonyokra hárítva mindent, hagyjuk magunkat elbúsulni és elalunni a haza fájdalmat. A nemzet felemelkedő korszakát az önismeret vezette be." Vajda János
Idézet
süti beállítások módosítása