MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz az országot Banglades szintjére süllyeszti,

mert ez a párt hatalmi érdeke

2020. január 24. - Magyaur

Minden a „beárazáson” múlik! A hatalomra került politikai elit milyennek látja az ország gazdasági mozgásterét, perspektíváit? Milyennek látják a munkaerő mennyiségét és színvonalát? Milyen gazdasági-szociális stratégiát választ, - nem feltétlenül az ország fejlődése érdekében - hanem a párt hatalmi pozíciójának kényelmes fenntartása érdekében? A fideszes jobboldal ugyan meghirdette az „ázsiai kistigrisek”-et utánzó gazdaságfejlesztést; egy magyar „Szingapúr” csodáját, de időközben rájött, hogy a saját érdekeinek Magyarország bangladesi szinten való „beárazása” felel meg legjobban.

Mivel a magyar gazdaság és munkaerő versenyképessége a 2010-es évek elején elmaradt a világszínvonaltól, ezért válaszút elé került a magyar politikai vezetés: vagy a „kistigrisekhez” hasonló nagyszabású gazdaságfejlesztésbe, nagy infrastrukturális reformokba kezd (főként az oktatás területén), vagy maradunk a nyugat-európai multi-cégek olcsó, közeli és sztrájkveszély-nélküli beszállítói. Ekkor a Fidesz eldöntötte, hogy Magyarország ki fog maradni a globalizáció nyerteseinek „Tudás-alapú” társadalmai közül! Ebben a döntésében nemcsak az alapvetően jogász végzettségű döntéshozók gazdaság-menedzseri hozzá nem értése és politikai gyávasága nyilvánult meg (hiszen bármilyen változás, reform politikai nyugtalanságot okozhat), hanem a nacionalista irányvonal bezárkózási hajlama és a politikai kereszténység maradisága is.

Ebből a logikából vezethető le, hogy a Fidesz veszni hagyta a magyar intellektuális „hozzáadott érték” ügyét: a betanított, „jól idomított” hazai és vendégmunkás munkaerőre alapozta a gazdaságot és eközben egyáltalában nem bánta, hogy a világszínvonalú, de nagyhangú szakemberek külföldre mennek dolgozni. Ezek megtartására, illetve kreatív, jól finanszírozott innovációs műhelyek létesítésére alig, vagy semmit sem költött az adófizetők pénzéből.

Az európai Felvilágosodás és Racionalizmus hagyományait elutasító Fidesz-Magyarország szultánja és pasái a saját népüket a látszólag kényelmes, „biztonságos”, de jövő nélküli vegetálásra ítélték…

Itt tartunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3615425392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2020.01.24. 18:27:16

Nincs itt a trollsereg, hogy leanyázza ezt az egészet?

Nemá, ciánoztak?

a nagy hohohorgász 2020.01.24. 20:59:14

Nem ti mondtátok hogy merjünk kicsik lenni? Most meg az a baj. Azt azért hozzatennem h a külföldre távozó magyarokra úgy tekinteni hogy kizárólag mesterek a szakmájukban aki meg ittmaradt az hülye elég egybites gondolkodás. A poszter is hülyének tartja magát ezekszerint

a nagy hohohorgász 2020.01.24. 21:00:54

Én úgy tudom csak a vidékiek hülyék a pestiek agysebeszek. Most akkor mi van?

a nagy hohohorgász 2020.01.24. 21:02:47

Vagy csak az a hülye aki boldogul magától és nem ír rinya posztnak álcázott epeomlest?

a nagy hohohorgász 2020.01.24. 21:04:12

@megamedve: nem, csak tovább képzés van a központban. Én kijottem pisiszunetre

megamedve 2020.01.24. 22:11:14

@a nagy hohohorgász: van ilyen, de remélem most újult erővel! (vagy húgyerővel?)

megamedve 2020.01.24. 22:12:32

@a nagy hohohorgász:
Hát ilyen is akad (én is ügyesen lavírozok már tíz éve a sok barom között, de pssszt,)

Európai téridő 2020.01.25. 08:24:28

Internáci balfax hülyelvtárs Magyaur, hagyjál fel az "ütősnek" szánt hazug túlzásokkal ! Menj ki Bangladesbe, nézz körül, utána pofázz!

jajdehülyevagyok 2020.01.25. 12:01:39

Téves axiómából kiindulva egy logikai drifteléssel nagyszerű politikai propagandát sikerült létrehozni, így nem zavarnak be a makacs tények sem.

2020.01.26. 05:59:48

@a nagy hohohorgász: A féltudású elitet lassan leváltja a kilencedtudású illetve a teljes mértékben tudásmentes és erre nagyon büszke új elit, valóban eljött a rettenthetetlen hülyék kora.
Néhány idézet az írásból:
"A sort folytathatnánk a késő Kádár-kor hazai politikai műveltségénél megakadt riporterekkel, a marxizmus és bármilyen divatos nyugati elmélet sajátos katyvaszát tanító egyetemi professzorokkal, a nemzetközi szinten is értékelhető teljesítményre képtelen tudósokkal vagy a minden problémát huszonöt éve ugyanazokra az okokra visszavezető írókkal, költőkkel, filozófusokkal."
"Miközben a közemberek a kilencvenes években óriási teret nyerő nagy külföldi cégeknél vagy azok talpon maradó hazai konkurenseinél elsajátították (mert el kellett sajátítsák) szakmájuk nemzetközi színvonalát, addig az elit döntő többségét semmi sem kényszeríttette hasonló fejlődésre. Itt nem csak a magukat mindenfajta önirónia nélkül „nagy generációnak” nevező kiöregedett polbeatfiúkról van szó. A jelenség éppen úgy tetten érhető a jelenlegi ötvenes és negyvenes korosztály megannyi tagjánál, akik megtehették, hogy a „Magyarországon ez máshogy van” gondolat jegyében az elmúlt tizenöt évben meg se próbálják ledolgozni a nyugati kollégáikkal szemben meglévő szakmai és intellektuális lemaradásukat."
" Mivel a megfelelő pillanatban ők voltak helyzetben, ők tudtak vagyont, pozíciót és tekintélyt szerezni. Ma ők a Politikusok, az Írók, a Tévés Személyiségek, a Nagy Nevettetők, a Színészek, a Filozófusok, a Tudósok és a Szakértők. És dicsérik egymást megállás nélkül. Egymás szemében ők a világszínvonal."
"Nincs egyetlen normális közéleti vita. Nincsenek a tényekhez ragaszkodó, bátor és következetes közszereplők és orgánumok. Nincs, aki rámutatna, hogy annyira azért mégsem egyediek a problémáink. Nincsenek gondolatok, amik a magyar határokon túl is izgalmasnak bizonyulnak. Nincs egy szakma, amelyik folyamatosan világszínvonalat termelne. Nincs minőség, stílus és ízlés.
"Új utat kell találnunk, lehetőleg nélkülük. A nyolcvanas évek hamis tanulságaival meg nem fertőzött következő generációnak át kell lépnie a mai magyar eliten. Nem foglalkozhat az előbbi köldöknéző vitáival, és nem fogadhatja el középszerű idoljait, és el kell utasítania annak megannyi rossz kompromisszumát. Ehhez azonban új tanítómesterek is kellenek. Van már néhány itthon is, de nagy számban egyelőre csak külföldön találni méltót. El kell menni, hogy megtanuljuk kívülről látni magunkat, hogy a nyolcvanas évek belterjes perspektívái és félig rágott módszerei ne determinálják a mi gondolkodási kereteinket is."

2020.01.26. 06:40:12

Ima

Add meg Uram a gazembereknek,
Gazemberségükre ráismerhessenek!
Önismeretet, valós szégyenérzetet,
Átélhessenek ők is, mint becsületesek!
Gyötörje őket, folyton a felismerés!
Aljasság nem lehet jó, merész!
Ugyan neki jövedelmező lehet!
Embernyi ember, nem tesz ilyet!
Minden élő, ugyan máson élősködő!
Ganajtúró bogár, trágyát görgető!
Ember névhez, tán több kéne!
Mózesek, ősi uzsorás dicsősége,
Eredményes ugyan lehet
Kap érte: élősködő nevet!

Zöld mezőnk sárgul
Megtámadva arankátúl
Magunk kullogunk hátul,
Kiszipolyozva uzsorátul!
Árkos nyomordűlőn
Egyre elgyengülőn!
Jelszavaktól szédülten,
Általuk mi, szélütötten!
Életünkben nincs virág.
Kedvünkön gonosz rág!
Eloroz mindenünket!
Javainkat, jókedvünket!
Vörös a gyökere, zöld a szára
Nem vergődhetünk zöld ágra!
Hirdetnek új Mennyországot,
Kik csődbe vitték az országot!

2020.01.30. 13:15:55

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nettó 11,8 milliárd forintos szerződést kötött a kormányzati intézkedések népszerűsítését szolgáló kommunikációs feladatokra – írja a nyilvánosságra hozott szerződés alapján a 24.hu. A költségek, melyek a hatalom fitogtatására pazaroltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát! ”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.
süti beállítások módosítása