MaGYAUR

MaGYAUR

A NAT a nemzeti-keresztény „kék pirulát” akarja lenyomni a torkunkon!

2020. február 04. - Magyaur

A magyarságukban üldözöttnek és megalázottnak érző, vagy azt csak megjátszó politikusaink által kezdeményezett Nemzeti Alaptanterv igazából nem is a gyerekeknek szól, hanem a „magyar embereknek”, a világból kisszakított nacionalista identitás és a rendszerhez való hűség megerősítése céljából.

Ennek kapcsán eszünkbe juthat a Mátrix filozofikus jelenete, amikor Morpheus választás elé állítja  Neo-t; mit választ az önmagunkat becsapó, álomba ringató kék pirulát, vagy a kegyetlen igazsággal szembesítő piros bogyót. A Fidesz-Magyarország nem enged választást, a Nemzeti Tanterv a magyarság misztifikált, sosem létezett múltjáról és az ott megismert, követendő harci erényről, hősiességről szól ezzel is felkészítve a gyerekeket, az iskolát, a szülőket a bekövetkező megpróbáltatásokra, ínségre és háborús állapotokra.

A nemzeti önzés és harci szellem manipulált felkorbácsolása természetesen nem magyar találmány, minden populista hatalom ezt a módszert alkalmazza a hatalma megerősítése céljából. A trükk az, hogy nemzeti egységet kell hazudni, ahol az egyik oldalon a „nemzet” áll és vele szemben a külső ellenség-mumusok meg a belső ellenség-mumusok. Aki pedig a hatalom által propagált nemzeti mítoszokat le akarja leplezni és a valódi társadalmi problémákra valós válaszokat akar adni az hazaáruló, akivel vitatkozni sem érdemes.

Na már most kettőn áll a vásár; ahhoz hogy a populista hatalom által szuggerált nemzeti elfogultság és szurkolói mentalitás érvényesüljön kell az alulról jövő igény is a „mi vagyunk a legfontosabbak magunk számára, bátran legyünk önzők és kíméletlenek, ha ezen múlik a közösségünk (nemzetünk, felekezetünk, rokonságunk) sorsa”- típusú struccpolitikára.

Az emberek nagy része nem akar felébredni a nemzetállam által kínált édes álomból, hinni akar a nemzet nagyszerűségét és kivételességét ecsetelő mesékben, nem akarják a piros pirulát. Ebben különbözik a liberalizmus és a bezárkózó hadi-állam, hogy míg az előzőnél nincsenek nacionalista és vallási tabuk, megengedett a kritika, illetve szólásszabadság, addig az utóbbiban egynemű, mindenkire kötelező önáltató, hangulatjavító nemzeti tanterv van: „kék pirula”, amelyet kötelező bevenni! :( 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8215454120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.04. 06:57:41

A liberalizmusnál több tabu van, ezek a liberális tabuk, s sokkal kirekesztőbbek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.04. 09:11:57

@Magyaur:

Lásd: egyéni szabadság abszolutizálása, a csoportidentitás tagadása, genderológia, homokosság, pedofília, ateizmus, stb.

Magyaur 2020.02.04. 09:42:23

@MAXVAL bircaman közíró: A liberális polgári társadalmak csak a kommunista/iszlám kollektivista társadalmak szempontjából "egoisták". Valójában az egy főre kivetített társadalmi munkát nézve az Egyesült Államok a világ élén áll.
A csoportidentitást illetően, vagyis az államtól független egyesületek, önszerveződő szövetségek terén is a az "egyesülési szabadság" pártján álló liberalizmus messze toleránsabb az olyan zárt-hadiállamnál, mint a putyini Oroszország.
Ami az életmódot és szexuális orientációt illeti; nincs olyan liberális állam, amely kötelezővé tenni a biszexualitást!:) Az "élni és élni hagyni" ideológia emberibb, mint a mindenbe beleszólni kívánó illiberális állam!
Nincs olyan liberális állam, mely betiltotta volna a szabad vallásgyakorlást - ilyet csak az olyan nem-liberális országok tették meg, mint a Szovjetunió....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.04. 09:53:29

@Magyaur:

Az anyagi siker kétségtelen, alapja a rablás. Tény: a rablók sikeresek. Na és?

Mindenki eltűri azt az ellenzéket, mely nem veszélyezteti.

dare 2020.02.05. 16:14:09

Szóval a Fidesz kínálja az álomba, ábrádokba menekülő kék pirulát.
A piros pirula a kegyetlen igazság, amit Morpheus, vagyis az ellenzék kínál a választóknak.
A piros pirulánál nincsenek nacionalista és vallási tabuk, megengedett a kritika, illetve szólásszabadság van.
Nincs valamilyen színű harmadik pirula? :D

szdan 2020.02.05. 16:27:22

Nos, itt két dolog vált egyértelművé: a szerzőnek halvány fogalma sincs arról hogy mi a liberalizmus, valamint arról sincs a leghaloványabb dunsztja sem, hogy mit jelent a nacionalizmus eszméje...
Hiába, a 444-en "művelődve", aligha lehet az ember egy valós és széleskörű világkép birtokában, de azt nem értem hogy az ilyen noname blogok (amik böffentenek 1-2 kamucikket, mint ez is aztán eltünnek a nagy semmibe), szóval ezeket ki rendeli meg, valaki fizet ezért? vagy HVG előfizetést kapnak?? Rejtély! Vagy mégsem...?

Brix 2020.02.05. 16:55:51

Minden állampárti , autoriter hatalom a saját fennmaradása èrdekèben dolgozik, így az ideológiailag semleges közoktatás sem kèpzelhető el egy ilyen rendszerben....Az új NAT- ot diktátumkènt kapja a társadalom, szèleskörű szakmai konzultáció nèlkül, cèlját nem fogja elèrni - ahogy anno az államszoci rendszer sem èrte el- de elvadíthatja a fiatalokat az olvasástól, mert nekik többet mond a posztmodern irodalom, mind pl. Herczeg Ferenc...
Orwell elolvasása után sem fèltètlenül a kommunista Szovjetunió totalitárius rendszerère fognak asszociálni, hanem inkább az Orbán- rendszerre...

rallus 2020.02.05. 17:32:08

Felesleges változtatni!
Remek volt, hogy a honfoglalókról mint koszos rablókról tanultunk, akiket állandóan tönkrevertek a kulturált nyugati lovagok és szó sem esett a pozsonyi csatáról, ellenben a dicsőséges Tanácsköztársaságról és Szamuelyről és hős társaikról ódákat olvashattunk...

rasztaszív 2020.02.05. 18:01:45

@rallus: hát igen.mennyivel jobb most a világ,hogy az első magyar köztársaságot már arcpír nélkül patkánylázadásnak lehet minősíteni.

rallus 2020.02.05. 18:12:49

@rasztaszív: Rettenetes, de örülj, hogy nem élted át!
Szerinted mi lenne a korrekt megnevezése az ismert vezetők elő és utóélete alapján? Jótündér forradalom?

BiG74 Bodri 2020.02.05. 18:49:21

@rallus:
Mikor tanultál ilyeneket?
@szdan:
Mi a liberalizmus és mi a nacionalizmus?

rasztaszív 2020.02.05. 18:54:24

@rallus: pont átéljük.éppen próbálsz beleállni...

MACISAJT 2020.02.05. 19:13:06

" ahol az egyik oldalon a „nemzet” áll és vele szemben a külső ellenség-mumusok meg a belső ellenség-mumusok. "

Bizony, bizony...Utóbbiak gyakorlatilag egybefolynak...
Tessék megnézni a NAT esetében a hisztiző un. " Civil Közoktatási Platform" tagjait....
Ők azok akik nemrég mint magát függetlennek nevező civil szervezet tagjai szerint az Orbán-kormányok súlyos károkat okoztak az oktatás, a tudomány, a kultúra és a média területén.- és ilyen minőségben adtak ki egy " Háttal Európának" c. kiadványt, amit újhülye,donáth , radnai, doibrev és cseh katalin ötösfogat tálalásában töltötték meg Brüsszelt...

Vannak vagy harmincan. Nézzük ezeket a "függetleneket", név szerint:

A kötet elkészítésében közreműködtek

Bajomi Iván, Bozóki András, Csáki Judit, Enyedi Zsolt,
Fábián István, Gábor György, Gács Anna, Galicza Péter, Gyáni Gábor,
Haris Andrea, Heller Mária, Jászay Tamás, Kenesei István, Klaniczay Gábor,
Krusovszky Dénes, Kubínyi Kata, Kulcsár Valéria, Lővei Pál, Máté András,
Mélyi József, Nagy Gergely, Pásztor Erzsébet, Polyák Gábor, Radó Péter,
Rényi Ágnes, Rényi András, Sirató Ildikó, Tőkei Éva,
Váradi András, Vásárhelyi Mária

Muhaha.

G_Akos 2020.02.05. 22:05:38

Liberalista szólás és gondolat szabadság? A katalán vezetők épp spanyol börtönökben ülnek, mert mertek élni a szólás szabadságukkal egy liberális demokráciában. Ha esetleg valakinek más a véleménye a holokausztról mint ami a törvényben elő van írva, az börtönbe zárható. Ezek a Liberalista szólás szabadság élő példái. Cáfolják meg ha nem igaz.

Dan da Man 2020.02.06. 08:01:29

@rallus: Nem változtatni kellett volna baszdmeg, hanem modernizálni. Ehhez képest sikerült nem modernizálni, de hátrébb lépni egy múltbarévedő tekintetű elképzeléssel.
Sok ember elégedett lenne, ha a jobboldal beemelése mellett teret engedtek volna a modernebb felfogásnak, ami nem ideológiát, hanem a modern korokhoz szükséges készségeket és ismereteket próbál közvetíteni.
De ezt te nem értheted, mert arccal Nagymagyarország felé élsz.

2020.02.14. 04:16:35

@MAXVAL bircaman közíró:

A Vallás olyan, mint egy Pénisz.
Ha van valakinek, semmi gond.
Még az sem baj, ha valaki büszke rá.
De azért mégse vedd elő és kezd el körbelóbálni nyilvánosan!
És LÉGY SZÍVES, ne próbáld meg lenyomni a gyerekeink torkán !

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.14. 05:10:05

@lényeglátó:

Nem olyan. A vallás alapeleme a közösség, míg a pénisz rendszerű használatához elég a család.

Azaz nem fogadunk szót neked, nem fekszünk le az ateista államnak, hanem igenis kiállunk Isten mellett. Pont.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.14. 05:14:04

@rallus:

Szerintem rosszul emlékszel.

Amikor általános iskolába jártam Bp-en, a 70-es években, a tananyag része volt a pozsonyi csata. Mindig nagyon rossz diák voltam, de erre határozottan emlékszem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.14. 05:15:21

@rasztaszív:

Az elso magyar köztársaság 1946-1949 között egy instabil, átmeneti,korlátozott demokrácia volt. Nincs mit ünnepelni rajta.

rasztaszív 2020.02.14. 11:41:59

@MAXVAL bircaman közíró: az első magyar köztársaságot a patkány horthy buktatta meg a papok ,és a románok hathatós közreműködésével.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.14. 12:21:53

@rasztaszív:

Az tanácsköztársaság volt. Jó hogy megbuktatták a románok, ezért discéret jár nekik.

rasztaszív 2020.02.14. 17:41:20

@MAXVAL bircaman közíró: ó,hogyne,jó volt a papoknak,meg a földesuraknak,mert visszaszereztek földet,vagyont,úgy egyébként meg minden magyar rosszul járt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.14. 18:51:33

@rasztaszív:

A kommunista terrorállam nem vezetett volna sehová, buknia kellett.

rasztaszív 2020.02.14. 20:48:34

@MAXVAL bircaman közíró: a patkány horthysta-klerikális agymosásotok nem vezet sehova.negyven évet megúsztatok,szó nem esett a papok,és földesurak nemzetárulásáról,elpofátlanodtatok,azt hiszitek,megúsztátok,lehet folytatni,ahol abbahagytátok.
és ne is hagyjátok abba,bőszítsétek csak az embereket,biztos jó lesz.

2020.02.17. 04:28:53

@MAXVAL bircaman közíró:
Az expressz asszimiláltak!
Faji hiányaikat úgy akarják eltüntetni, hogy faj magyarabbak akarnak lenni a parasztszármazékoknál, előkelőségi hiányaikat úgy, hogy dzsentribbek a valódi nemesnél. Minthogy őseikben nincs magyar vér, szüntelen harsogják a magyarkodó frázisokat. Olyan vendégek ők, akik meg részegedve, a vendéglátók szívességétől, tele szájjal hirdetik, hogy itt tulajdonképpen ők a gazdák és ők, merik »félteni« a magyar fajtát például a faj magyar parasztság választójogától.” Szabó Zoltán, a Cifra nyomorúság írója!

A zsidó a mi igazi és legnagyobb ellenségünk és elsősorban is és mindenekfölött az asszimiláns zsidó. Az önérzetes és zsidó nemzeti alapon álló zsidó nyílt ellenfél, de az asszimiláns zsidó bujkáló és sötét, aki ellen szóval, tettel, pogrommal és minden egyéb eszközzel való harcolásunk is jogos, sőt természetes. Szabó Dezső (öntudatlan zsidó!)
És amellett, szerintem, éppen az asszimilánsok a legnagyobb zsidó soviniszták. Ahogy egymást dicsőítik és felmagasztalják, ahogy egymás érvényesülését elősegítik, a legkannibálibb fokon levő nacionalizmusnak kell tekintenem. Csak bizonyos drámaíróra és egy kritikai hetilapocskára mutatok rá, mely körül a pesti rohadék csoportosul,

2020.02.17. 04:30:25

A Vallás olyan, mint egy Pénisz.
Ha van valakinek, semmi gond.
Még az sem baj, ha valaki büszke rá.
De azért mégse vedd elő és kezd el körbelóbálni nyilvánosan!
És LÉGYSZÍVES, ne próbáld meg lenyomni a gyerekeink torkán !

2020.02.17. 04:32:47

amikor az elmaradt világra ugyanolyan politikai demokráciát, ugyanolyan emberi jogokat és ugyanolyan liberális piacgazdaságot akarnak kikényszeríteni, mint ami nálunk eredményesen működik. Ez az erőszakolt demokratizálás és piacosítás sikerült Kelet-Európában, de ott is gyorsan kiderült annak működésképtelensége, anarchiát és még a bolsevik diktatúránál is rosszabb viszonyokat teremtett. Lényegében ez folyik szerte a világon, Kopátsy Sándor

FÉNYES SZÉP JÖVŐ

Ez viszont ellentétes lenne a Globalizmus szándékával, ugyanis a Magyarság elnyomására megkezdődött a betelepítés: A közelmúltban hazánkban nyilvánosságra hozott betelepítési terv és a milliós-több milliós nagyságrend valós információ. A keletről érkezőkre való hivatkozás miatt sokan, túlnyomóan csak a kínaiakra gondolnak és ez eltereli a figyelmet arról a fajról, melynek betelepítése már megkezdődött. Az 500.000 zsidó betelepítésére vonatkozó megállapodást Medgyessy Péter, Mádl Ferenc, Hiller István, Dávid Ibolya, és Kovács László Izraellel 2004. április 14-én aláírta. Jelenleg ennek a számnak többszörözése a tényleges terv. A milliós nagyságrend erről szól. Szó nincs arról, hogy itt bárki is a magyarság 50 év múlva esedékes nyugdíjellátását akarná megoldani az újonnan betelepítettek munkájából. A 2007-es betelepülési törvény szabad utat biztosít ezeknek a bevándorlóknak. Az erdélyi magyarság mégis ki van zárva, számukra különböző előírásokkal gátolják és nehezítik a betelepedést.. Népirtás:

A bolsevikok marxista történelemfelfogása azért volt vulgáris, mert nem a lényeget érintette, hanem a történelmükből csak azt és csak úgy, ahogy azzal a napi politikában is megelégedett az egyre inkább félműveltté váló politikai vezetés. Egyszerűen a múltból mindazt pozitívnak, nagyszerűnek és hősinek minősítettek, amiben a nép napi kívánságainak, elkeseredésének a kitörését láthatták. Így lett a Dózsa-lázadás egyoldalúan progresszív forradalom, az 1919-es proletárforradalom és a szovjet nyomásra ránk kényszerített bolsevizmus maga a dicsőség netovábbja, és a második világháborút követő szovjet megszállás alatt ránk kényszerített rendszer a tökéletes megoldás.
Az 1919-es forradalom is túlment minden reális célon. Győzelmét ugyan a háborúban iszonyú veszteségeket és megpróbáltatásokat elszenvedett tömegeknek a félfeudális rendszer elleni haragja, az irreális célokért folytatott háborúba való teljes belefáradás és az általános nyomor magyarázza, de nem teszi céljait sem indokolttá, sem elérhetővé. Vezetői politikai holdkórosok voltak abban az értelemben, hogy az adott korban és viszonyok között reálisan elérhető jót, a polgári forradalmat semmisítették meg, hogy az oroszok által kialakuló, a magyar kultúrától, és civilizációtól idegen, új társadalmat akarták bevezetni, hogy olyan vezetőket, állítottak az élre, akiknek társadalmi elfogadottságát, életismeretét, politikai felkészültségét, de még magyarságát sem lehetett komolyan venni.

2020.03.17. 10:14:38

@Magyaur:
A Vallás olyan, mint egy Pénisz.
Ha van valakinek, semmi gond.
Még az sem baj, ha valaki büszke rá.
De azért mégse vedd elő és kezd el körbelóbálni nyilvánosan!
És LÉGYSZÍVES, ne próbáld meg lenyomni a gyerekeink torkán !
süti beállítások módosítása