MaGYAUR

MaGYAUR

Az „utánam az özönvíz”–típusú, Orbán-féle populisták tévedése

2020. február 20. - Magyaur

A világ egyenlőtlen fejlődéséből és demográfiai hullámzásból következően újra és újra előáll a történelmi képlet; az „aranykalická”-ban élő kisebbség és a mindenre elszánt, szegény nagy tömegek ellentéte. Róma a germánok ellen, Kína a Mongólia felől támadó sztyeppei népek, Konstantinápoly az oszmán-török törzsek ellen próbált védekezni falakkal, de hiába: a „Történelem Ura” úgy látszik nem igazán bánja, ha a „sok lúd disznót győz”.

A megállapodottság veszélyes, ahogy a magánember elkényelmesedik, elpuhul és terméketlenné válik szellemi és fizikai értelemben, úgy egy adott civilizáció is hanyatlásnak indulhat. Annak ellenére, hogy a liberális kapitalizmus állandó konkurencia-harca dinamizálja a gazdaságot, a 20. század két civilizált társadalmának, a németnek és az orosznak az kevés volt és „ál-barbár” mozgalmaikkal: a fasizmussal és a bolsevizmussal mozgósították a népüket a „Nyugat hanyatlásának” sorsszerűségével való szembeszegülésre, az egyik az árja faj, a másik a világ szegényeinek nevében.

A korábbi minta-gazdaságot, az etnikailag bezárkózó Japánt, mint a mellékelt cikkben is olvasható, egyre inkább fenyegeti a népességcsökkenés. A demográfiai vákuum, ami a fejlett északi féltekét jellemzi, önmagában elegendő a szívóhatást fejt ki ahhoz, hogy a túlnépesedett országokból származó, szegény, de fiatal és dinamikus afrikaiak, dél-amerikaiak, ázsiaiak útnak induljanak és képletesen megrohamozzák az Északot védő falakat.

A pozícióit veszélyben érző „megállapodott” északi népesség hibás önvédelmi reflexe a populizmus, aminek téves voltáról az értelmesebb populista vezérek is tudnak, de a hatalmuk megtartása érdekében, felelőtlen módon, nem vesznek tudomást róla. Mint említettük a határvédő falak és limesek nem védenek meg semmitől. És akkor még nem szóltunk a nagyobb népességszaporodást felmutató belső népcsoportokról: az Egyesült Államokban a latin-amerikaiakról, Oroszországban a nem-szláv eredetű etnikumokról és Európában az arabokról, törökökről, romákról!

Az olyan népességnövelésére szolgáló állami intézkedések mint a GYES, illetve a „családvédelmi akciótervek” Kádár Orbánig csak önáltató pótcselekvések. Ha Európa, és benne Magyarország elöregszik, akkor klíma-katasztrófára sincs szükség az „idegenek” árvízszerű betörésére.

A kérdés az, hogy mi a célszerűbb: ha bezárkózunk, vagy ha előre gondolkodva, európai szinten összefogva, okosan szabályozva engedjük feltölteni a létszámot, szüntetjük meg a vákuumot és indítunk be újszerű, hatékony integrációs programokat? Ausztráliában és Svájcban már léteznek olyan mechanizmusok, amelyek révén megszűrve engedik a bevándorolni szándékozókat a vákuum csökkentése érdekében – és a legcsekélyebb mértékben sem Soros nyomására!:)

Az Orbán-féle „idegengyűlölő” populisták látszólag az illegális bevándorlás ellen agitálnak, de valójában semmilyen bevándorlást nem tartanak elfogadhatónak. A „körkörös”, kakaskodó nemzetvédelemmel, az Európai Unióval szembeni „szabadságharccal” ugyan lehet választást nyerni Magyarországon, de az előre-nem-gondolkodó, „utánam az özönvíz”-típusú politikusok miatt 2050-re bizonyosan nem lesz a nyugdíjakat előteremtő munkáskéz és a magyarság védtelenül fog állni az egész bolygóra kiterjedő természeti-geopolitikai viharban...

https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-019-6677-5?fbclid=IwAR36qipXw7T3ei-zSwXqBMrf53S1Ag11qrXXAknYvg2jWwATS-TkHQypUBc

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr5215482568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2020.02.20. 06:15:09

Teljesen jó a cikk.@MAXVAL bircaman közíró:
Igazad van.
Ha jól emlékszem tavaly is befogadtunk (hivatalosan) vagy 1-2 ezer embert, de talán kevesebbet.
Ez pont elég is lesz, ugye?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.20. 06:56:49

@megamedve:

Azok menekültek.

Én a több tízezer vendégmunkásra utaltam, pl. Ukrajnából.

a nagy hohohorgász 2020.02.20. 07:31:21

Amíg erős volt Róma nem tudtak betorni a barbárok. Amikor Róma elkenyelmesedett na akkor igen. Szerintem most az elkenyelmesedes szakasza van Európában. De végül is tok mindegy a bukás tuti. Aztán megint jön egy kis sötét középkor. Viszont poszter azt tudod e hogy a világban sosem működött még a tömeges integráció. Vagy ha tudsz rá már jól működő példát szívesen hallgatlak.

Európai téridő 2020.02.20. 07:37:28

Rossz példákat sorolsz fel populistázó poficek internáci elvtárs, és kevered a szezont a fazonnal (franciásan: fászonnal), amikor a demográfiai problémákat és a határvédelmi kerítést pászítod össze.
A magyar demográfiai probléma okozói között ott vannak a Habsburg-török és 1699 után a csak Habsburgok által a magyarság ellen elkövetett, különféle megjelenési formájú etnikai tisztogatások és a "megbízható", császárhű idegen közösségek Habsburgok általi befogadása, amely a maradék magyarok sakkban tartását célozta. Nem az a fő baj, hogy soknemzetiségűvé vált a Magyar Királyság, hanem az, hogy őket a Habsburgok a viszályok szítására használták fel "oszd meg és uralkodj" alapon, és túl későn vettek vissza ebből. Akik pedig az uralkodót erre biztatták, azok pont a Birodalom szétesésére, bukására spekuláltak. Lebuktak, jött a kiegyezés, akkor emelték a tétet és íz immár alkotmányos monarchia Ausztria-Magyarország szétzúzására biztatták Európát. Most pedig, mégis egy csónakba kerültünk velük mert a Bezzeg-Nyugat-Mucsa egy kalap alá veszi országainkat. Ezért kár volt a csehek eme fondorlatos buzgólkodása.

megamedve 2020.02.20. 08:10:41

@MAXVAL bircaman közíró:
A vendégmunkás max. a munkaerőhiányra megoldás, arra amiről a cikk szól, nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.20. 09:10:51

@megamedve:

Dolgozni nem akarók betelepítése meg nemhogy nem megoldás, hanem új probléma létrehozása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.20. 09:12:27

@a nagy hohohorgász:

Az elfajzott nyugatot szerintem viszonylag gyorsan integrálni fogja tudni az iszlám.

István Tamasi 2020.02.20. 09:54:01

@MAXVAL bircaman közíró:
Például Magyarországra is bejönnek az interneten idegen /bulesz/ birkák - erre itt vagy példának te is.

István Tamasi 2020.02.20. 09:56:00

@Európai téridő:
A labancoktól, angoloktól, a csüngőhasú suttyó is átvette az oszd meg és uralkodj módszerét.

HaCS 2020.02.20. 10:53:20

Csak finoman kérdezem, most hogy jön a robotizált világ, és amúgy is az összes termelést Ázsiába vitték, kiknek a helyét kívánjuk itt úgy istenigazából feltölteni? Az értelmesebb munkaerőt a szülőhazájában sem sikerül itt tartani, mihasznákból meg nem állunk olyan rosszul.
Mivel szabad a munkaerőpiac, így mi az EU-n belül versenyzünk jelen pillanatban, és nem állunk fényesen.
Majd jól megfizetjük a diplomás Bangladesieket, vagy hogy gondolod?

Kinek az érdeke ez?

megamedve 2020.02.20. 13:06:43

@MAXVAL bircaman közíró:
Gondolom most a Gruevszkikre gondolsz.

megamedve 2020.02.20. 13:21:05

@MAXVAL bircaman közíró:
Igen, a börtön elől.
Hasznos lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.20. 13:52:56

@megamedve:

Igen, gyakori, hogy embereket börtönbe zárnak politikai okokból, ezért is menekülnek.

megamedve 2020.02.20. 14:48:30

@MAXVAL bircaman közíró:
A politika és a gazdasági bűncselekmény nem ugyanaz.
Gruevkszki megtalálta cimbijét, egy húron pend(er)ülnek.

2020.02.21. 04:36:23

@MAXVAL bircaman közíró:
Emlékezzünk előző "bevándorlóinkra”
"Egyetlen ország sem engedheti meg magának a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást, amely megrengetheti a társadalom alapjait. Fizikailag és másként is veszélyes. Joby Warrick, a Washington Post"
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
továbbra is úgy gondoljuk, hogy a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent Magyarország és Európa számára. Minden lehetséges eszközzel fel fogunk lépni a migráció, és minden olyan tevékenység ellen, amely azt ösztönzi. A népszavazás és a nemzeti konzultációk eredménye egyértelműen megmutatta, hogy a magyarok nem akarnak bevándorlást, és szeretnék megőrizni Magyarországot magyar országnak. ARogáns Tóni 2020. 01. 09. ni csak ki beszél?
„Széchenyi: Kelet népe 1836 „A magyarság önállósága visszahozhatatlan, mert a faj biológiailag kifáradt, a vezető osztályok koncepciótlanok
Széchenyi „ez a népcsoport a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!

Nem mind arany, ami fénylik!
Nem magyar az, kik ma beszélik!
Az ősi, szép magyar nyelvet
Mit a sok, bevándorolt felvett!
Magyarok, elhulltak, mint fa levele,
Mások jöttek mind helyükbe!
Színe, formája tán magyar!
Földbe hever, mint az Avar!
Megették a múlt giliszták,
Bevándorlók megúszták!
Pusztító tatár, török járást!
Vészben még itt se voltak!
Őseink, mind megholtak!
Bitorolják csak ők, e nevet!
Rájuk hagyott, felvett nyelvet!

Ez az újonnan felduzzadt népcsoport, annyira idegen még a magyarságtól, másrészt akkora nagy gazdasági erő van a kezében, nagy részük német névre cseréli fel a galíciait!
Nagy Magyarország, az ő tíz %-al éri el a lakosságban 51% magyarul beszélők arányát! 1920 idegen ajkú tömegek levágásra kerülnek! Magyarok is! Városi vállalkozó nép nyakunkon marad, arányuk egyből minimum meg duplázódik!
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A zsidót felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi

István Tamasi 2020.02.21. 07:44:43

@MAXVAL bircaman közíró:
Sajnos Bulgáriából - legalább is az interneten - ellenőrzés nélkül szivárog be egy agyatlan birka.

chrisred 2020.02.21. 08:53:40

@a nagy hohohorgász: Amikor Rómában erősek voltak a köztársasági intézmények, az állam is erős volt. Amikortól az egyeduralmi rendszer megszüntette az állami vezetők polgárok általi ellenőrizhetőségét és elszámolhatóságát, Róma hanyatlani kezdett.

2020.02.23. 09:28:43

@megamedve: Birka Barátom! Ugatsz, mint kutya a holdat! A közelmúltban hazánkban nyilvánosságra hozott betelepítési terv és a milliós-több milliós nagyságrend valós információ. A keletről érkezőkre való hivatkozás miatt sokan, túlnyomóan csak a kínaiakra gondolnak és ez eltereli a figyelmet arról a fajról, melynek betelepítése már megkezdődött. Az 500.000 zsidó betelepítésére vonatkozó megállapodást Medgyessy Péter, Mádl Ferenc, Hiller István, Dávid Ibolya, és Kovács László Izraellel 2004. április 14-én aláírta. Jelenleg ennek a számnak többszörözése a tényleges terv. A milliós nagyságrend erről szól. Szó nincs arról, hogy itt bárki is a magyarság 50 év múlva esedékes nyugdíjellátását akarná megoldani az újonnan betelepítettek munkájából. A 2007-es betelepülési törvény szabad utat biztosít ezeknek a bevándorlóknak. Az erdélyi magyarság mégis ki van zárva, számukra különböző előírásokkal gátolják és nehezítik a betelepedést.. Népirtás:
Az expressz asszimiláltak!
Faji hiányaikat úgy akarják eltüntetni, hogy faj magyarabbak akarnak lenni a parasztszármazékoknál, előkelőségi hiányaikat úgy, hogy dzsentribbek a valódi nemesnél. Minthogy őseikben nincs magyar vér, szüntelen harsogják a magyarkodó frázisokat. Olyan vendégek ők, akik meg részegedve, a vendéglátók szívességétől, tele szájjal hirdetik, hogy itt tulajdonképpen ők a gazdák és ők, merik »félteni« a magyar fajtát például a faj magyar parasztság választójogától.” Szabó Zoltán, a Cifra nyomorúság írója!

A zsidó a mi igazi és legnagyobb ellenségünk és elsősorban is és mindenekfölött az asszimiláns zsidó. Az önérzetes és zsidó nemzeti alapon álló zsidó nyílt ellenfél, de az asszimiláns zsidó bujkáló és sötét, aki ellen szóval, tettel, pogrommal és minden egyéb eszközzel való harcolásunk is jogos, sőt természetes. Szabó Dezső (öntudatlan zsidó!)
És amellett, szerintem, éppen az asszimilánsok a legnagyobb zsidó soviniszták. Ahogy egymást dicsőítik és felmagasztalják, ahogy egymás érvényesülését elősegítik, a legkannibálibb fokon levő nacionalizmusnak kell tekintenem. Csak bizonyos drámaíróra és egy kritikai hetilapocskára mutatok rá, mely körül a pesti rohadék csoportosul, hogy erre a kannibálizmusra és asszimiláns ostobaságra példát hozzak fel. Beeszik magukat a köztudatba s minden második szavuk: kultúra. Pedig józan eszű ember, aki csak a kultúra kisgatyájában jár is, láthatja róluk, hogy nem írók, és amit csinálnak, az nem irodalom.

megamedve 2020.02.23. 14:07:44

@lényeglátó: Idióta barátom (illetve nem, idiótákkal nem barátkozom!)
Jó hogy itt írogattok, mert legalább tudom, hogy vannak ekkora beteg állatok köztünk.
De ez legyen a ti problémátok, semmi köze az én életemhez.
Kb. olyan, mintha egy dagadt állattal vitatkoznék az egészséges életmódról....

Európai téridő 2020.02.23. 15:55:42

Magyaur, miért hagytad le az idézőjeleket?

2020.02.24. 05:10:54

@MAXVAL bircaman közíró: Nem elég hantálni, mondani is kéne valamit ostobám! A civilizációk, elpuhulnak, elöregednek, végül a szaporább barbárok léptek a helyükbe! Mai "civilizáltak" elhülyültek, maguk tenyésztik barbárjaikat, bevándorlóikat! Akik önmagukban életképtelen élősködők! Az Isten teremtette állapot, a primitívség, százezer évekig eltartott A civilizáció utolsókat rúgja!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.24. 05:50:42

@chrisred:

Róma hatalmának csúcsa éppenhogy az egyeduralmi rendszer alatt volt.
süti beállítások módosítása