MaGYAUR

MaGYAUR

Hazug emlékezetpolitika: Trianon emlékérem

2020. február 29. - Magyaur

1.)  Nem gondolja abszurdnak, hogy a „nemzeti összetartozás” jelképe Trianon, vagyis a Magyar Királyság szétszaggatása?

2.)  Nem tartja hazugságnak összemosni a nemzeti összetartozás ügyét a soknemzetiségű Nagy-Magyarországgal? A magyarság tudniillik nem egy tömbben, hanem kisebb-nagyobb foltokban helyezkedett el a többi nemzetiség közt a Magyar Királyságban; vagyis az akkori Magyarország kevert etnikumú volt!

3.)  Nem tartja hazugságnak úgy tenni, mintha létezett volna szuverén Magyar Királyság a mohácsi csatavesztés után? Magyarországot összeurópai keresztény hadak szabadították fel az oszmán-török uralom alól, ennek következtében tagozódott be a Kiegyezésig a Habsburg monarchiába. A trianoni békediktátum az Osztrák-Magyar Monarchia háborús vereségének és összeomlásának következménye volt és korántsem „magyar-ellenes” összeesküvés!

4.)  Ha a nemzeti összetartozásról van szó; nem lenne becsületesebb dolog, ha Nagy-Magyarország helyett például a Teleki Pál-féle etnikai térkép alapján tartanánk számon a magyarok által a Kárpát-medencében valóságosan lakott településeket?

5.)  Nem tartja visszásnak, hogy a nemzeti összetartozásról a jelenlegi kormánynak inkább a nemzetiségi széthúzással jellemezhető Nagy-Magyarország jut az eszébe és nem a 100 éve emigrálni kényszerült magyarok milliói Európában és világszerte?

6.)  Nem bántja az erkölcsi érzékét, hogy a populista pártok - köztük a Fidesz - elvetik a „harag és elfogultság nélkül” ókori Európából származó történetírói elvét, vagyis gyerekesen elfogultak és mindenkit „büszkeségre okot adó” mítoszokkal akarnak etetni?

https://www.eremkibocsato.hu/trianon100erem/?utm_source=ENNA-CT&utm_campaign=ENNA2001-Origo

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3215496624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2020.02.29. 10:23:48

Trianon emlékére!

Az volt a baj évszázadokon keresztül, hogy a magyar vezetők "liberális módon" a "békés egymás mellett élés" jegyében meghagyták a nemzetiségek teljes ÖNÁLLÓSÁGÁT! Hagyták a saját nyelvük használatát, az önszerveződésüket, szinte teljes autonómiát élveztek. Ezek után persze, hogy kinyílt a csipájuk és a leendő legelső alkalommal önállósodni akartak!

AMIRE AKKOR PERSZE JÓ RÁ IS BASZTAK, MERT A SZLOVÁKOK MEGKAPTÁK A NYAKUKBA A CSEHEKET, AZ ERDÉLYI MAGYAROK MEGKAPTÁK A NYAKUKBA A ROMÁNOKAT A DÉLVIDÉKIEK MEG A SZERB-HORVÁT-SZLOVÉN KIRÁLYSÁGOT!! AZAZ A MAGYAR URALOM HELYETT JÖTT A CSEH A ROMÁN ÉS A SZERB URALOM AZ ELSZAKÍTOTT TERÜLETEKEN!

A TELJES ÖNÁLLÓSODÁSA AZ ELSZAKÍTOTT TERÜLETEKNEK - ERDÉLY KIVÉTELÉVEL - CSAK AZ 1990-ES ÉVEKBEN TÖRTÉNT MEG!!!!!

2020.02.29. 17:40:27

Hát ulpius maga azért nem tagadhatja meg a sötétséget a fejében,csak így tovább!

Európai téridő 2020.02.29. 23:08:43

Magyaur, Ön súlyos tudatlanságban szenved a történelmi ismeretek terén. A nemzeti összetartozás ebben a "konkrét" esetben azt jelenti, hogy a trianoni-párizsi határokon túli magyarság is a magyar nemzethez tartozik. A Mohács utáni Magyar Királyság uralkodója egy Habsburg volt, aki számos a császárhoz és nem a királyhoz hű más nemzetiségűeket telepített be az országba, először németeket, aztán a török kiűzése után másokat is. Egyúttal a magyarság rovására bizony "etnikai tisztogatásokat" is végeztek a császáriak, Mohácstól Karlócáig a törökökkel vállvetve. Tehát az a bizonyos szuverenitás igencsak korlátozott volt, eme császári intézkedések ellen a magyar politikai elit nem sokat tudott tenni, 1711 után pedig a végvárak nagy részét is felrobbantották az "osztrákok", nehogy azokban szerveződhessen fegyveres ellenállás. Ami pedig a híres "vörös térképet" (carte rouge) illeti, ez a nemzeti összetartozás pont az azon pirossal megjelölt magyarságra vonatkozik. A bécsi udvar udvaroncai kihasználták kvázi-régensekként a gyagya V. Ferdinánd és a zöldfülű, tizenéves Ferenc Jóska idején is az "interregnumot" és utóbbinak hibás döntések meghozatalát sugalmazva a Habsburg-birodalom bukására spekulált egy részük. Ez a königgrätzi vereség után vált nyilvánvalóvá, ezért egyezett ki Ferenc Jóska a magyarokkal. És ezért nem lett csehekkel kiegészített trializmus, mert leginkább ők spekuláltak arra a bukásra. De az előző három évszázad Habsburg uralkodói megosztó, viszályszító politikájának, gyümölcse, némi bosszúszomjtól nem mentesen, a "lebukottak" részéről, ekkortól "lobbant be" és ezen már nem lehetett segíteni. A XX. századba Európa saját mega ellen vívott két világháborújának fő spiritusz rektorai pedig most brexitelték ki magukat és "angolosan" távoztak" abból a katyvaszból, amely nem kis részben az ő ármánykodásaiknak tudható be.

2020.03.01. 03:42:11

www.szemcseppek.blog.hu rózsaszín ködlátás ellen Mi az, hogy Trianon?
Blogot hogy cenzúráz a barom?

2020.03.01. 03:44:40

Helyzetkép

A háborúkat elvesztettük,
A forradalmaink elbuktak.
Elveszett az életkedvünk,
Sokszorosan megalázottak!
Országunkat széjjeltépték,
Befogadott farkasok,
Előírják, hogy szeressék
Szomszédaik a magyarok!
Mert testvér a román, a mongol
Barát a cseh, szlovák, török!
Ellenség az, ki mást gondol,
A hülyeség végzete örök!
Van-e nagyobb, oly bolondnál?
És akkorát hazudott, vétett!
Ki Erdélyt ment vívni a Donnál,
Mert jóakarónk nekünk a német!
Aztán jött a gazdaváltás,
Mint kiderült, a kisebbik rossz!
Csindradrattás fölszabadúlás!
Mai gazdánk az orosz!
Fordultunk hát kellettre,
Bár megcsikordult a szélkakas,
Nem segített senki se!
Tank iránya lett a, jó, az igaz!
1986. 07.26.

Magyaur 2020.03.01. 14:38:41

Trianon kapcsán - azért kell harcolni, hogy az olyan kifejezések mint "nemzetállami határ" és a "határkiigazítás" értelmüket veszítsék, tehát nem is az "Európai Egyesült Államokért" (mert abban továbbélnének a nemzetállami elkülönülések), hanem a régiókon alapuló kívül-belül egységes és erős Európai Köztársaságért kell dolgoznunk!
süti beállítások módosítása