MaGYAUR

MaGYAUR

Lábjegyzet a manipulatív "Haza minden előtt" kliphez

2020. március 14. - Magyaur

A "Haza minden előtt!" jelszó nem összeegyeztethető a mai orbánista nacionalizmus „Nekünk Magyarország az első” jelmondatával, mert amíg a Fidesz tekintélytisztelő, megalkuváson alapuló kollektivista társadalmat akar felépíteni, addig a „Haza minden előtt!” lázadásra buzdító csatakiáltás volt! A Márciusi Ifjaktól cseppet sem idegen Nagy Francia Forradalom szellemében azt sugallta, hogy nem számít sem az Isten, sem a császár: csak a feudalizmus ellen felkelt forradalmi ország védelme!

De az akkori Magyarország-fogalom sem volt azonos a maival!

A reformkor politikusai nem voltak naivak; az egyre növekvő számú nem-magyar anyanyelvű lakosság, de az elégedetlenkedő magyar jobbágyság társadalmi integrációja érdekében azt találták ki, hogy a feudális adóterhek megszűntetésével, a szabad költözés és tulajdonszerzés jog megadásával, valamint a jogbiztonság megteremtésével a korábban a nemesi nemzetből kizárt több millió ember számára elnyerhetik a lojalitásukat. A jobbágyfelszabadítás terve megvalósult, de a bécsi mesterkedések, a magyar politikusok késlekedései és a magyar-ellenes ortodox egyházak miatt a nemzetiségek sajnos mégis szembefordultak a magyarországi elittel.

A kormány propagandagépezete olyan manipulált klip-et készített, amelyen a magyar zászlók tengere jelzi 1848-49 nacionalista és „egyedi” jellegét holott a pesti megmozdulás csak egy kis momentuma volt a „Népek Tavaszának”; a párizsi és a bécsi forradalmi hullámnak! A klip azt szuggerálja a nézőnek, hogy Magyarország kis szuverén szigetként létezhetett volna és létezhetne ma is Európa nélkül, ami ostoba és veszélyes fikció!

Végül viccesnek tartom, hogy a mai NER ideológusok által ha ma élne bizonyára „idegenszívű”-nek és „kommunistának” titulált Mihajlo  Stančić (magyarul Táncsics Mihály) kiszabadítása a budai vár börtönéből szerepel a videóban…Lelkük rajta!:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2415520834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azigaziraptor 2020.03.14. 19:57:43

A "jelszavuk" ugyan olyan hazug, mint ő maguk, Orbánnal az élen!

István Tamasi 2020.03.15. 08:29:25

A 48-as forradalmak célja valóban a feudalizmus felváltása polgári demokratikus kapitalizmusra volt. Hazánkban viszont még olyan csekély volt a polgárság létszáma és ereje, hogy a forradalom és szabadságharc irányítását átvették a nemesek - értsd feudális urak - és ettől a ponttól sajnos az egész bukásra volt ítélve.

ulpius66 2020.03.15. 12:27:44

Magyar Úr!

"Lábjegyzet a manipulatív "Haza minden előtt" kliphez"

Legalább idézni azért megtanulhatnál rendesen!

Nem olyan nehéz......

Az idézet pontosan " A haza minden előtt"

Tudom ez neked magas, de csak így van értelme......

Hungryhorse 2020.03.17. 18:00:36

Szánalmas antimagyar próbálkozás ez is poszter.
süti beállítások módosítása