MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz bemutatja: a szuverén-önellátó Magyarország zavarai

2020. március 16. - Magyaur

Az összes liberalizmus és globalizmus-elleni politikai irányzat: az 1950-es évek (csak nevében internacionalista, de igazából bezárkózó) rákosistáitól a Fideszig azt állítják, hogy Magyarországnak, amennyire csak lehet politikailag „szuverénnek” és gazdaságilag önellátónak kell lennie.

A koncepció hátterében az „állam-fetisizmus” áll, vagyis a piaci/liberális rendszerrel szakító, „totális”, tehát központilag irányított, jegyrendszer-szerű elosztáson alapuló állam kiépítésének vágya áll, másfelől a kamaszosan torz önkép: egyfelől a nagyképűség, miszerint a magyar kormánynak kijár ugyanaz a „tekintély”, mint a világ nagyhatalmait képviselő kormányoknak, de ugyanakkor egyfajta túlzó kishitűség is, miszerint a magyarok büszke önérzetét állandóan táplálni kell (akár történelem hamisítással is), mert a globalizmus "végzetesen" fenyegeti a magyar identitást. Vagyis összemossák a nemzeti érzést a nemzetállammal, és amíg az utóbbinak a szerepe és súlya csökken a nemzetközi viszonyrendszerben, addig a nemzeti identitás - tegyük hozzá szerencsére - az államtól független kulturális és érzelmi közösségi érzés.

Az a baj, hogy a fideszes „csak a külcsínre, de a belbecsre már nem adó” politizálás megbosszulta magát: az egészségügy és oktatásügy csak egyéni, heroikus erőfeszítések révén maradt működésképes és most úgy látszik, hogy a Fidesz-állam alkalmatlanná vált a feladatok tervszerű és humánus kezelésére.

A járvány annyi pozitívummal járhat, hogy rávilágít arra a tényre, hogy a magyarság önállóan nem, csak az európai közösség tagjaként maradhat életképes!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr615526178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2020.03.16. 15:12:49

Trom András írja:
5,6 milliárd eurót kapunk az EU-tól a koronavírus gazdasági következményeinek kivédésére. Ez több mint 1900 milliárd forint! Ennek a hatalmas összegnek a felhasználását, felosztását vajon ki fogja ellenőrizni? Ez is a haverok cégeihez jut majd?! Lenyúlják, mint mindig?! Ez ellen kollektíve fel kellene lépni, követelve a felosztás elveinek és lehetőségeinek közzétételét, és a teljes átláthatóságot az odaítélésről, folyósításról!!!
15 March 2020Post by: WBJInflation higher again in February

2020.03.16. 17:42:24

Átverés só! "Koronás vírusok! „Az elv nem lehet az, hogy a körülményekhez való alkalmazkodás révén meg ússzuk a problémák megoldását. A körülményeket kell a követelményekhez idomítani”.
Hitler/tanítvány orr bán már igen korán felismerte, hogy a szellemi és a kulturális élet fölötti hatalom megszerzése stratégiai kérdés, e nélkül lehetetlenség bármiféle hatalomgyakorlás.

Hitler soha nem akarta létrehozni a III. Birodalmat és soha nem akarta megnyerni a II. Világháborút. Ehelyett remekül megágyazott az Új Világrend számára, tökéletesen kiszolgálta az Elitet, és nem mellékesen: Nélküle még jó ideig nem jöhetett volna létre Izrael sem! Ha úgy tetszik, Adolf Hitler volt az a személy, akinek a mai világunk berendezkedése köszönhető. Izrael megszületésével, illetve a rejtőzködő világhatalom brutális megerősödésével, a kizsákmányoló, emberellenes monopóliumok, trösztök, multik nemzetközivé válásával, és az Európai Unióval együtt, ami egyébként szintúgy náci „találmány” volt… És mivel Hitler tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, végül „kegyelemben” részesült és békében, nyugalomban halhatott meg a világ egy távoli pontján - a szövetséges hatalmak tudtával és beleegyezésével.
Az előzmények: Meyer Amschel Rothschild 1773.-ban: elképzelése szerint vagyoni erejük összpontosításával olyan elviselhetetlen gazdasági viszonyokat képesek teremteni, hogy a tömegeket munkanélküliség révén és más eszközökkel az éhhalál szélére sodornak, és propagandistáik által az uralkodó rétegek ellen hangolva forradalomra késztetnék. Időközben alkohol, kábítószerek, erkölcsi bomlasztás, és mindennemű bűnözés terjesztésével az összes nemzetek ifjúságát meg kell rontani. Fel kell karolni a
„Szabadság, egyenlőség és testvériség” jel szavait, hogy az uralkodó osztályokat meg döntsék, és egy új, vagyonra alapozott arisztokráciát hozzanak létre. Közhivatalokba az Őket feltétel nélkül kiszolgáló jelölteket kell juttatni. Vagyonuk felhasználásával minden hírközlő eszközt birtokukba kell venni. Mindenütt pánikot, és gazdasági válságot kell teremteniük, ami végül is az általuk ellenőrzött világkormányt és egy új világrend létrehozásához fog vezetni.

havrilla 2020.03.17. 03:50:36

Igen. Az európai közösség tagjaiként, velük együtt lehet.
Persze. És gyakorlatilag ennek jegyében a közösség minden tagállama lezárja a határt a másik előtt.
Tényleg ilyen hülye vagy firkász?
És szeretsz hazudni? Mert azt nagyon csinálod.

István Tamasi 2020.03.17. 09:30:01

Tessék mondani hol van a Külügyi és Külkereskedelmi minisztérium és az ő híres-hírhedt kereskedőházai vagy micsodák? Miért nem keresgélnek szerte a világban például kézfertőtlenítőért és miért nem juttatják el azt a "magyarembereknek" reális/normál áron?

Attila Mravik 2020.03.17. 10:35:19

@havrilla: A határok lezérása járványügyi stratégiai lépés, ami az izolációt hivatott segíteni. Ez akár a közösség közösen meghozott döntése is lehetett volna. A cikk mondanivalójához kevés köze van, ahogy nem mellesleg Neked sem. Csak hülyézni és hazugozni tudsz. De azt nagyon.

2020.03.17. 16:23:47

@Garrincha: Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Hitlert, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja BUNKÓKÁIM! SAJÁT BUNKÓSÁGOTOK fog elpusztitani!

A költségek, melyek a hatalom fitogtatására pazaroltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát! ”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.
"Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik." Hamvas Béla
A nagy sanyargató bukása után (4) megnyugszik, elcsendesedik és ujjongásba tör ki az egész föld (7). Nem az ellenség bukása feletti káröröm kap itt hangot, hanem az a megnyugvás és öröm, amelyet Isten népe jogosan él át a gonosz feletti végső győzelem során.

„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
“Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod.” Voltaire

Garrincha 2020.03.17. 17:14:16

@kőőrlő: Maga most kivel hadakozik? Ha Orbán a felháborodása címzettje,akkor nagyon egyetértek,de miért kever ide hetet-havat,jó nevekre hivatkozva?Egyébként jól van?

Garrincha 2020.03.17. 17:14:17

@kőőrlő: Maga most kivel hadakozik? Ha Orbán a felháborodása címzettje,akkor nagyon egyetértek,de miért kever ide hetet-havat,jó nevekre hivatkozva?Egyébként jól van?

2020.03.28. 14:10:58

@Garrincha: A leleplező vírus! A csodálatos kapitalista jólétbe ha egy hóban nem kapsz fizetést, beszarik minden! A dolgozó, a bank, a gyár, a vállalkozók, amit csak kii tudsz találni! Mindenkit támogatni kell! A részeget, a törött lábút, a szexmunkást, a kurva politikát!
süti beállítások módosítása