MaGYAUR

MaGYAUR

Semjénék és a természettel vívott harc „istenítése”

2020. április 26. - Magyaur

Újsághír: a kormány a járvány közepette több mint 4.700 millió forintot szán a Semjén Zsolt és Kovács Zoltán által menedzselt 2021-es Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításra.

Mi lehet ennek a hátterében?

Első megközelítésben: az idegenforgalmi vonzerő növelését és hosszabb távon az országimázs javítását várják. A giga-kiállítás nem egyszerűen a turizmus fellendülésével jár, hanem ráadásul egy tehetős érdeklődői rétegnek a Fidesz-közeli idegenforgalmi infrastruktúrába való terelésével is.

Második megközelítésben a vadászat a „természet ura” szerepnek a látványos kifejeződése. Nőknek és gyereknek nem való férfiassági próba, amely fegyelmet és önfegyelmet kíván. Erkölcsi szempontból magasabb rendű „sport” (már ha sportszerűnek lehet tekinteni azt, ha teszem azt Lázár János „befizet” 2500 fácán lelövésére, amitől a botrány elkerülése érdekében utóbb mégis elállt).

Harmadik megközelítésben: a vadászat olyan testmozgás, amely a „harcosokat” jó kondícióban tartja. Olyan férfi „törzsi jellegű testvérközösség”, amelyből a feleségek ki vannak zárva. Nem véletlen, hogy a jól sikerült vadászatot nemcsak vadakból készített lakoma és tivornyázás követi, hanem a múltban gyakran – a parancsra berendelt fiatal és csinos felszolgálólányokkal rendezett – orgia is.

Negyedik megközelítésben: a vadászathoz kapcsolódó „nemes férfi/lovag/harcos” alakja, aki ha kell uralkodik, de ha kell akkor némán szolgál, vagyis aki teljesen szemben áll a zöld-liberális „1968-as”, egyéni szabadságjogokra és felelősségre hivatkozó non-konformista szemlélettel. Márpedig az orbáni politika az öröknek hazudott „nemzetállami rend” képviseletében az „1968 szellemiségével” átitatott EU-val szemben határozza meg magát!

Ötödik megközelítésben a vadászat – akárcsak a nemzetek közti versenyt favorizáló élsport - a háború allegóriája. Az Orbán-Semjén-féle világkép a félreértelmezett szociáldarwinista „létért való küzdelemre”, a „fajok/nemzetek természetes kiválasztódására” épít. Ezzel szemben Darwin azt állította, hogy „az evolúció lépésről lépésre történik a genetikai térben, és nem nagy ugrásokban. Más szóval az evolúció fokozatos.”(Richard Dawkins: Az Ördög Káplánja Vince Kiadó, Bp. 2005; 108.old). Ennek ellenére Fidesz-KDNP vezérpolitikusai úgy gondolnak a világra, mint egy harcmezőre. Ahol ha kell a világgal, de legalábbis Európával szemben megvédik magukat és amely küzdelemben csak a „kiválasztott” lehet a győztes.

A Semjén-Orbán-féle logika a „vagyunk olyan jók, mint más népek” pozícióból eljut a „mi európaiabbak vagyunk az európaiaknál”, „pápábbak a libsi pápánál” és tulajdonképpen a nagyhatalmakkal vetekszünk a Világkiállítás, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és más világversenyek megszervezésével! És mivel a magyarok önbecsüléséért, a nemzeti összetartozás és harckészség megerősítéséért a Fidesz teszi a legtöbbet, ezért ez adja a rendszer legitimitását (holott azt csak a jó kormányzás alapozhatná meg igazán!).

Hatodik megközelítésben, ahogy Orbán Viktor nem egy Széchenyi Istvánhoz hasonló Európa-párti építkező politikus; úgy Semjén Zsolt sem egy „nagyvadász Széchenyi Zsigmond”!

Semjénék Széchenyi Zsigmondot az alaszkai és más nagyúri vadászatai alapján világraszóló „vadász-hérosz”-nak akarják beállítani. Róla szólva mondja Semjén, hogy ő a legnagyobb magyar vadász, „akinek művészete, vadgazdálkodási tudománya, fotói és irodalmi zsenialitása is mind tetten érhető. Minden vadász számára etalon”.

Az a Semjén miniszterelnök-helyettes mondja ezt, aki abszolút sportszerűtlen módon helikopterrel vadászott más rénszarvasára… Ennyit az egész ügy hitelességéről!

 https://index.hu/belfold/2020/04/24/vadaszati_vilagkiallitas_budapest_penz_atcsoportositas_kormany/

https://index.hu/belfold/2019/02/06/szervezokben_es_allami_forrasban_duskal_nyilvanossagban_szukol_semjen_vadaszati_gigaexpoja/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6415642844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.04.27. 05:57:08

Szemét zsóti ráadásul hívő is!Hisz a pénz és a hülyeség pusztító erejében!

agador 2020.04.27. 19:15:57

Semmilyenzsóti maga mondta, hogy rossz a térde, bokája, holott a vadászatnak lényege lenne a gyaloglás, cserkészés. Amit ez az idióta csinál, az csak szimpla, undorító öldöklés, a szadizmusa kiélése.
süti beállítások módosítása