MaGYAUR

MaGYAUR

Göncz Árpád emlékére

2020. május 05. - Magyaur

A magyar alkotmány viszonylag kevés joggal ruházza fel a köztársasági elnököt. Visszaküldhet újratárgyalásra törvénytervezeteket (csak az ő aláírásával válnak törvénnyé), szóval egyszer vétózhat... de nem szólhat bele a végrehajtóhatalom dolgába. A hadsereg főparancsnoka, de ez olyan cím, ami mögött nincs igazi hatalom. Alapvetően tehát reprezentál. Göncz Árpád annyiban volt eszményi elnök (vagyis leváltható "király"), amennyiben ő eredetileg kisgazdapárti politikus volt (nem volt zsidó "entellektüel", sőt valószínűleg hívő keresztény volt), mint ilyen csempészte ki 1956-ban Bibó István memorandumát a forradalom eltiprása-elleni tiltakozásról az indiai nagykövetségre, amiért utóbb halálra ítélték, de az indiai kormány tiltakozására ezt mégsem hajtották végre. Az parasztsággal szolidáris Kisgazdapártból indult, de a börtönben annyira megtanult angolul, hogy ő fordította le a Gyűrűk ura c. könyvsorozatot. Az amnesztia után tagja lett az Írószövetségnek és azon belül is, azon kívül is minden oldallal megtalálta a hangot. Hiteles, érett és bölcs értelmiségi vált belőle, akinek a népszerűsége ellenére soha nem szállt a fejébe a dicsőség... és a legszegényebb magyarokra is mindig gondolt beszédeiben, iránymutatásaiban.
Göncz Árpád a saját személyiségében hordozta a nemzet egységét!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1715660970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2020.05.05. 13:53:32

A probléma az, hogy a jobboldal - mivel irigy "Árpi bácsi" népszerűségére - elhallgatja a ténykedését, vagy ami még súlyosabb; a suttogó propaganda révén a felelősségét firtatja a taxis blokád idején (hogy nem hagyta, hogy a hadsereg "megtisztítsa" a terepet, a hidakat), illetve, hogy biztosan azért úszta meg a kivégzést 1956-ban, mert besúgóvá vált....ezt az imidzsére rárakódott piszkot kell időről-időre letakarítani!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.05. 17:02:20

Szimpla pártkatoba volt. A magyar rendszerváltás harmadrendű személyisége.

ulpius66 2020.05.05. 17:05:05

Annyira, de annyira jellemző volt az ötvenes évek magyar börtönviszonyaira, hogy BÁRKI ANNYIRA MEGTANULHATOTT ANGOLUL, HOGY LEFJORDÍTSA A GYŰRŰ KÚRÁT!!

ulpius66 2020.05.05. 17:12:55

1989-ben az Árpi bácsi mért nem a Kisgazdapártba lépett be, ha mán "ő eredetileg kisgazdapárti politikus volt'?
(a kérdésem csak akkor érvényes, ha Árpi bácsi jelentkezett a Kisgazdapártba, DE NEM VETTÉK FEL, MINT ÁRULÓT!!!!
LÁSD: "GÖNC-PATKÁNY" --- ahogy a Kisgazdapártban hívták.....)

2020.05.06. 11:44:03

Mit hagyott ránk Kádár? Egy Göncöt, egy Kupát, meg a butikját! Göncöt, azok fütyűlték ki akik tudták hazudik!

2020.05.07. 10:28:17

Gönc tégla volt, patkánybőrének mentése érdekében, fogolytársaira valló, őket eláruló, ahogy fajtájától elvárható! 56ért halálra/életfogytiglanra ítélt 70 es szabadlábra helyezett, papfia is besúgó maffia lett, karrierje érdekében!
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe. "Ciceró 2000 éve
süti beállítások módosítása