MaGYAUR

MaGYAUR

És mégis megállítható a Föld!

2020. május 11. - Magyaur

Gael Giraud, francia közgazdász-ökológus, egyben szerzetes (igen, így néz ki Ferenc pápa megújuló katolicizmusának az egyik „nagykövete”!) mondja az interjúban, hogy részt vett Londonban egy európai top-pénzügyi döntéshozókkal tartott környezetvédelmi konferencián, ahol „a politikusoknál sokszorta befolyásosabb bankemberekről kiderült, hogy tisztán látják a klímaváltozás okozta kockázatokat, hogy a felmelegedés következménye többek közt a metán felszabadulása lesz az örökké fagyott talajból Szibériában és Alaszkában, valamint az óceánok fenekéről. A metán kiáramlás okozta és vissza-nem-csinálható üvegházhatás következtében egy-két évtizeden belül 8-10 fokkal emelkedhet az átlaghőmérséklet, ami egyet fog jelenteni az emberi civilizáció végével.

Mit lehet tenni? A válasz az volt, hogy semmit.

Nincs olyan környezetvédelmi vészhelyzet, amivel rábírhatóak lennének az emberek az életmódjuk megváltoztatására, na pláne az életszínvonaluk radikális csökkentésére…”

Ha volt a koronavírus járványnak pozitív oldala, akkor az az volt, hogy megmutatta, igenis „meg lehet állítani a Földet” és az emberek alapvetően együttműködőek!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4015682350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2020.05.11. 21:29:00

Az a helyzet, hogy amíg a felső tízezer nem mond le minden vagyonáról és jövedelméről, ami a középosztálybeli léten már felül van, addig valóban nem lehet rávenni a tömegeket arra, hogy az életszínvonalukból engedjenek. Ez egyszerű pszichológia. Egyszer járt nálunk előadást tartani egy közgazdász-üzletember, aki ugyancsak a klímaveszélyről, meg a túlfogyasztásról beszélt. Az első sorban ültem, így sajnos láttam, hogy az óra, amit visel, többe került, mint az én éves fizetésem... Úgyhogy azt mondtam, elmehet a fenébe.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.12. 06:45:35

Nme, nem fog növekedni a hőmérséklet 10 fokkal, ez ugyanolyan marhaság, mint hogy az emberiség létszáma 50 milliárd lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.12. 06:55:32

@Sir Galahad:

Jelenleg az emberiség vagyoni helyzete a következő:
- mélyszegény: 15 %,
- szegény: 60 %,
- alsó-középosztálybeli: 10 %,
- felső-középosztálybeli: 10 %,
- gazdag: 5 %.

Hogy érthető is legyen, példa:
- mélyszegény: szegényebb fekete-afrikai ország átlagembere (pl. Mozambik, Niger),
- szegény: átlag indiai ember,
- alsó-középosztálybeli: átlagos magyar, lengyel, román, cseh,
- felső-középosztálybeli: átlagos amerikai, nyugat-európai ember,
- gazdag: Norvégia, Svájc, egyes muszlim olajállamok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.12. 06:59:40

@Sir Galahad:

Szóval, már az alsó-középosztálybeli is jobban él a világnál, így már ő se érdejkelt a nagyobb egyenlőségben.

Plusz az emberek 99 %-a képtelen megítélni saját helyzetét. A gazdagok magukat szimpla jómódú középosztálynak hiszik, s meg van győződve, hogy saját munkájuk eredménye a vagyonuk. A középosztály, különösen meg magát mindig felfelé viszonyítja, így szegénynek hiszi magát. Ezt erősíti az ebben érdekelt politika. Elég csak a ballib propagandára gondolni, mely szerint az átlag magyar kb. éhezik.

ulpius66 2020.05.12. 13:05:38

Már ebben is a magyarok a legjobbak!

portfolio.hu

"A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által kedden publikált jelentéséből. Az alternatív hajtású autók forgalomba helyezése Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül."

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
süti beállítások módosítása