MaGYAUR

MaGYAUR

Nincs jövője a sebét nyalogató és önajnározó nemzettudatnak

2020. július 07. - Magyaur
„Azok a gazdaságok lesznek a digitális átalakulás nyertesei, amelyek a magas hozzáadott értékű, folyamatos fejlesztést igénylő digitális termelésre rendezkednek be. Európa – és benne Magyarország – esélyei a kiberfizikai térben folyó versenyben való megmaradásban rejlenek.”
„A kötöttségektől mentes, szabad munka világában azok érvényesülnek, akik képesek a folyamatos változásra, tanulnak, gondolkodásuk komplex és kritikai.”
(Idézetek Csepeli György: "Ember 2.0" c. könyvéből, Kossuth Kiadó, Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, 2020 – 121.old. illetve 123.old)
 
A Fidesz urai nem értik, - vagy nem akarják megérteni - hogy a magyar tudománynak és művészeteknek nem az a feladata, hogy táplálják a dagadó nemzeti büszkeséget, hanem inkább az, hogy a „komplex és kritikai” jellegükkel ösztönözzék és elősegítsék az ország fejlődését!
Vagy talán a Fidesz jogász végzettségű urai egyszerűen nem hisznek a fejlődésben és Magyarországot egy helyben való járásra ítélték?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr415987950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobrevdolfi 2020.07.08. 13:54:09

Magyaur! Azért mert valakinek van nemzettudata még lehet okos. Lásd Kádár-Horn -Gyurcsány rendszert
ahol a nemzetközi internacionalizmus volt a trend .Kedves magyaur maga szerint szerint akkor világ élvonalába tartozott a Magyar művész ,és gazdasági elit?

T.Jani 2020.07.08. 14:20:19

Esetleg igy írva a címet??
"Nincs jövője az egymás seggét nyalogató, és önajnározó nemzettudatnak ??"

a nagy hohoohooo 2020.07.08. 19:55:12

@dobrevdolfi: Jajj basszus itt a július ,de már rengeteg a jelentkező az év idiótái címre, egy igencsak telített mezőnyben ...
A nemzettudat liberális vívmány,te szánalmasan tehetségtelen,tudatlan .A nacionalizmus a monarchiák felbontására szánt törzsi ösztöncselekedet.
- A konzervatív ( kiváltság és öröklődő) hagyománypárti világ életében MEGVETETTE a rebellis nemzetit és eszméjét!
-A mostanság ismételgetett populista lózungok, mint - szuverenitás , nemzetállam, szabadság, önrendelkezés - mind szabadelvű, már-már baloldali eszme.
Szóval kedves jobberek és liberális nemzetiek- nektek semmiféle közötök nincs a konzervatívizmushoz-Tagadhatatlan tény, hogy a modern nemzetfogalom és a nacionalizmus eredetileg a liberalizmus szövetségeseként jelent meg a történelem színpadán, hiszen a feltörekvő polgári erők ezt fontos eszmei fegyverként használták a feudális rend elleni küzdelmükben. Nem véletlen, hogy a liberalizmus „klasszikusa, J. S. Mill közvetlenül összekapcsolta a nemzeti elvet a liberalizmussal, amikor az olasz egység létrejötte nyomán 1861-ben kifejtette: ahol a nemzettudat megjelenik, ott a nemzet tagjainak egyesülniük kell, és saját magukat kell kormányozniuk. S e követelés, tette hozzá, pusztán abból a liberális elvből adódik, hogy a kormányzás kérdéseiről maguknak a kormányzottaknak kell dönteniük. A soknemzetiségű birodalmakat a despotizmussal azonosítva Mill abból indult ki, hogy a születő nemzetállamok csak liberális berendezkedésűek lehetnek.
dea.lib.unideb.hu/dea/bitstream/handle/2437/160772/t_dekdb_bibDEK00720447.pdf?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

Talán ha nem azt látnák, hogy gátlástalan módon kiraboljak az országot, tönkreteszik ellehetetlenítik a jövőjüket és még folytathatnám, akkor talán itthon is maradnának a fiatalok, hazaszeretet ide vagy oda!
A vicc az egészben, hogy hazaáruló ganajok beszélnek hazaszeretetrőlEz max akkor áll, ha hazaként a bukszájukat értik!
Csaxólok eme magasztos ideológiai nevelésbe. A hazaffyak először mindig a sajátjaik ellen kezdik a gyűlölködést, lásd FideSS.Nem tekintik a saját nemzethez tartozónak , akinek csak kicsit is eltér a véleménye az övékétől,a nacionalizmus a kereszténység és a hazaszeretet mögé rejtik a gyalázatos tetteiket...
Ugye még sosem láttunk olyat, hogy hangzatos, radikális eszméknek behódolt agymosott tömegeket maguk mögött tudva, szerzett hatalmat valamely véreskezű, elnyomó diktatúra? Ja de. Volt ez már elferdített vörös, volt fekete. Most épp zöld.
Nemzetezni és nacionalizmusról értekezni hiábavaló...mindkettő projekt,hatalomtechnikai eszköz a tömegek használatához való hozzáférést biztosítja.Minden nacionalizmus antimodernizációs, etnicista és terméketlen.Pontosítsunk: a jobboldalnak sincs életképes narratívája. A nacionalista populizmus ugyanis csak ideig-óráig tud hatalmon maradni.
Jó lenne már ezzel szembenézni.Ez tehát egy koherens rendszer, amelyben az államot megszálló szűk csoport önkényén felépülő állam és társadalom született.
Ezt nevezik már nagyon rég óta nemzeti szocializmusnak.
Újracsomagolták mert már vállalhatatlanná vált, kicsit modern irányokat kapott,nemzettthynek hazudták, aki meg nem ismeri fel újra lelkesen hallgatja a régi lemez remixét.
A nagy hazafiaskodásnak mindig hullahegyek és füstölgő romok a végeredménye.
(és területcsökkenés.)
Élhető, szerethető hazát kellene teremteni, és nem hazafiságot üvölteni, attól csak menekülni fognak az emberek ismerve a történelmet.Tudomásul kellene venni, hogy ez a 21. század és nem a 30-as évek Németországa, még akkor sem, ha az ideológia nagyon kezd hasonlítani nem Nobel díjasaink, olimpiai bajnokaink, vagy hungarikumaink miatt fogják szeretni, vagy nem szeretni a fiatalok, ahogy mi sem, hanem aszerint érzünk, hogy élhető-e ez az ország, van e jövőkép, szabadnak érezzük-e magunkat, tetszik-e a környezetünk és persze hogy milyen emberek vesznek körbe minket, milyen a mentalitás. Azaz aszerint érez a szívünk, hogy hogyan érezzük magunkat ebben az országban. Ez pedig nem múltbéli személyeken, történéseken múlik, hanem a jelenlegieken. Amely jelenlegi rezsim mindent megtesz, hogy a népességnek legalább a fele semmiképpen se érezhesse jól magát itthon. A kormány minek akar beleszólni a gyerekek nevelésébe minden szinten? Még véletlen megtanulnának gondolkodni a széleslátókörü, felvilágosult ember önállóan képes véleményt alkotni, ami manapság nem elfogadott.
.A modern világban nem egy országba kell bezárkózni, hanem nyitottnak kell lenni a világra. Ez nem egyenlő azzal, hogy megtagadja saját értékeit és hagyományait, hanem elfogad és tisztel más kultúrát és nemzetet.Miért ne ismerhetnek más nemzet hagyományait és szokásait is?Erre pedig nem a történelemből kiragadott események, személyek jelentik a megoldást. Nagyon nem...
Magyar Királyi Tébolyda" néven 1868-ban nyitogatott épületében jöttek össze a verseny megalkotói .Közismert nemén a Gyurcsány kormány idején bezárt .Lipótmezei Elmegyógyintézetbe .(O.P.N.I.) Kár hogy ki tudtak jönni.

Lupy67 2020.07.08. 21:10:36

Nem, nem azok érvényesülnek, akiről a posztíró idézete szól. Ebben az Uram/Bátyám országban mindig is a hatalom bástyái boldogultak, tökmindegy, hogy Horthy, Kádár, Gyurcsány, vagy a mostani rendszer kiszolgálói. Itt nincsenek selfmademan lehetőségek. Itt nem lehetséges Bill Gates, Zukkerman vagy hasonló kaliber lenni. Aki ilyen volt, lelépett innen, mert elég okos volt és hamar rájött, itt nincs esély. Bedarálja a mindenkori önkényúr. Sorolni felesleges, atomtudósok, fél Hollywood, orvoshegyek... Mi meg végtelenül büszkék vagyunk rájuk. Mindenhol sikeres magyarok vannak, hurrá! Itt ugyan nincsenek, helyette 100 éves sebek nyalogatása van. Annak van értelme.

a nagy hohohorgász 2020.07.08. 21:42:24

@Lupy67: te hulye vagy, bill gates meg cukorhegy selfmade????? Anyad picsaja. Hany kulfoldre szakadt magyar lett bill gates?????

Lupy67 2020.07.09. 05:39:40

Bill Gates egy magyar se lett, mert Ő amerikai, de lett Teller Ede, Czukor György, stb. Gates nem selfmademan? Egy garázsból indultak a saját ötleteik alapján. Jobs se az? Ha ők nem azok, akkor nem tudom kik. A személyeskedéseidre meg mit válaszoljak... a stílus az ember. Neked remek a stílusod, mint látszik.

István Tamasi 2020.07.09. 11:27:05

"A kötöttségektől mentes, szabad munka világában azok érvényesülnek, akik képesek a folyamatos változásra, tanulnak, gondolkodásuk komplex és kritikai."
Szerintem a fenti megállapítást ismerik, sőt igazságát elismerik a fidesz urai - lásd még: fideszmaffia -, sőt azt is tudják, hogy az ilyen emberek jelentik a legnagyobb veszélyt az uralmukra és ezért harcolnak is ellenük.

2020.07.09. 15:59:27

Orbánt nem érdekli hogy egy szemétdomb lesz az ország csak az hogy ő legyen rajta a kakaska
süti beállítások módosítása