MaGYAUR

MaGYAUR

A stréber PR-osok orruknál vezetik a Fidesz-hívőket…

2020. szeptember 05. - Magyaur

Hogy mi a különbség az agit-prop és a PR között? A Public Relations, magyarul közkapcsolati kommunikáció, szemben az agitáció és propagandánál nem felülről jövő feladatot hajt végre, hanem „kitalálja” nemcsak a célközönség, de magának a megbízónak is a vágyait és ezek alapján építi fel a kampányt. Elébe megy az igényeknek, sőt olykor túl messzire elébe… most is ez történt https://keszuljetek.hu/ kampánnyal: hamis az üzenet, tévedéseken alapul az érvelés, rossz az időzítés és a végkövetkeztetés pedig katasztrofális.

Kezdjük azzal, hogy a problémák megoldása ma már nem a harcmezőkön történik, hanem a gazdasági-technikai-digitális térben. És mivel a tradicionalista populisták maradtak a 19-20. századi háborús világlátásukban, ezért nem is értik a körülöttük zajló világot (meg is hekkelték Trump nagygyűlését a játékprogramokon felnőtt fiatalok).

Ez a kampány szándékai szerint mozgósító erejű lenne, de nem világos kiket és mire akar mobilizálni akkor, amikor az embereknek otthon kéne ülni!? Harcra hív a nemtörődöm, vagy ellenséges Nyugattal szemben, amikor a rossz határok lebontását pont az EU akarja! És akkor még nem beszéltünk a Kárpát-medencei politikai ambíció V4-ek elleni oldalvágására! Miért van erre szükség éppen most?

Egy PR-os sokszor művészi érzékkel megáldott marketinges (mint a korábbi guru, Wermer András), de általában nem ismeri, vagy nem akarja ismerni a történelmet, ami számára ugyanúgy csűrhető-csavarható nyersanyag, mint más kommunikációs érvrendszer. Vegyük tehát szemügyre közelebbről a videó kijelentéseit:

-         Szent István nem egészen a Fidesz által hirdetett „erős, független, keresztény hazát akarta”; hanem az ősmagyar-türk-kurultájos pogányságon felülkerekedő; nem a Nyugattól, hanem kifejezetten a görög-keleti vallású, bizánci civilizációtól független országot akarta megteremteni, ahova ugyanakkor tárt karokkal várta a „migráns” népcsoportokat, beleértve a zsidókat és a muszlimokat is!

-         Petőfi nem volt egyszerűen „nacionalista”, legalább annyira volt „internacionalista” is; a Francia Nagy Forradalom iránt elkötelezett értelmiségiként, a „Szent Világszabadság” globalista/kommunista utópiájának volt igazából a híve!

-         Világosnál a liberalizmus-ellenes, reakciós Szent Szövetségből fakadó „elvtársi” kötelezettségének eleget tevő orosz cári csapatok előtt tette le a fegyvert az első független magyar köztársaság, nem a „Nyugat” előtt.

-         Azért került sor a trianoni békediktátumra, mert a háborút elindító és vereséget szenvedő Osztrák-Magyar Monarchia, benne értelemszerűen a Magyar Királysággal, szétrobbant az őt alkotó kis népek nacionalista-függetlenségi törekvéseinek hatására, de annak élesztgetésében nemcsak a nyugati liberális, hanem az orosz indíttatású pánszláv hatás is számottevő volt!

-         A mai határokról nem Trianonban döntöttek, hanem a 2. világháborút követő 1947-es béketárgyaláson, ahol az ismét háborús vereséget szenvedő Magyarország ha lehet még rosszabb határkijelölést kapott.

A kamaszosan identitás-zavaros egyének a jobboldalon egyszerre önhittek és kisebbrendűségi érzésekkel küszködők. Teljesítmény helyett a „magyarság teljesítmény” tartják mértékadónak. Ma Európában a határok leépítésén fáradoznak; ezzel szemben az 1100 éves Magyarország „körkörös védelemben”, bezárkózásban és a környezetünket fenyegető hepciáskodó militarizálódásban gondolkodik.

„Megértjük, hogy mi magunk vagyunk a legendás felmentő sereg, akikre vártunk” – hirdette meg a Rogán kommunikációs csapata a 2022-es választásra is gondolva, de a V4-re ügyet sem vetve, hogy megszületett (a román diktátor Ceausescu után) a „Kárpátok Géniusza”, a felszabadító és megváltó Orbán Viktor…

Hát kissé bizarr és időszerűtlen az üzenet; önajnározás és harci kürtszó békeidőben, akkor amikor a járvánnyal kéne foglalkozni!

Mi ez, ha nem figyelemelterelés és PR-os túlbuzgóság?

https://keszuljetek.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8616191276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

havrilla 2020.09.05. 13:47:23

Maradtál nagyon ostoba seggfej firkászkám, ahogy eddig is.

Magyaur 2020.09.05. 14:04:39

@havrilla: Ez nem ellenérv. Tehát igazam van...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.05. 14:27:16

A reklám, a propaganda szükséges eleme minden politizálásnak, mely demokratikus körülmények között zajlik.

Reklám csak akkor nem kell, ha diktatúra van.

midnight coder 2020.09.05. 14:30:33

"Szent István nem egészen a Fidesz által hirdetett „erős, független, keresztény hazát akarta”
De. Csak annak akkor és ott ez volt a módja. És igen, szeretettel várt minden migránst, csak neki megvoltak a megoldásai az integrációjukra. És bár ezek a megoldások - szemben a mai európaiakkal - működtek, sajna a mai európai civilizációval nem teljesen kompatibilisek, lásd kézlevágás.

"Petőfi nem volt egyszerűen „nacionalista”, legalább annyira volt „internacionalista” is"
Ja. Csak nem biztos, hogy tisztában volt akkoriban a francia forradalomnak azzal a részével amikor a forradalom felfalta a gyermekeit, a kommunista népirtások pedig csak sokkal-sokkal később történtek meg.

"Világosnál a liberalizmus-ellenes, reakciós Szent Szövetségből fakadó „elvtársi” kötelezettségének eleget tevő orosz cári csapatok előtt tette le a fegyvert az első független magyar köztársaság, nem a „Nyugat” előtt"

Akkor az volt a "nyugat". Európa csak úgy 45 óta lett baloldali-liberális.

"Azért került sor a trianoni békediktátumra, mert a háborút elindító és vereséget szenvedő Osztrák-Magyar Monarchia, benne értelemszerűen a Magyar Királysággal, szétrobbant az őt alkotó kis népek nacionalista-függetlenségi törekvéseinek hatására"

Igazából még csak nem is. Azért robbant szét, mert anno különböző támadások (török, tatár) illetve járványok következtében elveszítettük a népességünk nagy részét, és a kipusztult falvak helyére migránsok érkeztek. Akiknek persze esze ágában sem volt integrálódni, viszont szépen szaporodtak.
Így Trianon már többé-kevésbé az akkori valódi etnikai arányokat tükrözte - és persze azt, hogy a magyar diplomácia már akkor is pont akkora kalap szar volt mint azóta is.

"A mai határokról nem Trianonban döntöttek, hanem a 2. világháborút követő 1947-es béketárgyaláson, ahol az ismét háborús vereséget szenvedő Magyarország ha lehet még rosszabb határkijelölést kapott"

Szemben Pl. a győztes osztrákokkal. Ja bocs, nem is, az osztrákok sem győztek. Sőt, ők adták a világnak Hitler elvtársat... Amúgy pedig akkortájt már nem Trianon volt a legnagyobb gondunk, hanem a szovjet "felszabadítás" aminek aztán a kékcédulás választások volt a következménye, és az hogy megkaptuk a nyakunkba a mai balliberálisok elődeit.

havrilla 2020.09.05. 16:48:50

@Magyaur:
Igazad van, nem ellenérv, hanem diagnózis.

Európai téridő 2020.09.05. 17:49:05

@Magyaur: Hosszú és fárasztó ezt a tömény hülysegécunamit tételesen "cáfolni" és nem is érdemes. Az érvelés hiányára hivatkozva önámítód magadat, drágalátos internáci hülyelvtárs. Jobban tennéd, ha alaposabban elmélyednél a magyar történelem tanulmányozásában, mert több helyen nyilvánvaló tudatlanságodat árulod el.

Európai téridő 2020.09.05. 17:49:51

@Magyaur: Ja, és hogy kerülnek képbe a stréber PR-osok, Tökfejke?

chrisred 2020.09.05. 22:01:35

@midnight coder: "Akkor az volt a "nyugat". Európa csak úgy 45 óta lett baloldali-liberális."

Nem az volt a "nyugat". A nyugat ugyanúgy az atlanti kereskedelemben érdekelt országokat jelentette, a briteket és a franciákat jelentette, akik ünnepelták Kossuthot és megköpködték Haynaut, meg Amerikát, ahol a volt 48-osak harcoltak a polgárháborúban Észak oldalán. A Szent Szövetség, azaz a cár és a Habsburg Birodalom keleti tekintélyelvű katonai elnyomó rendszer volt.

chrisred 2020.09.05. 22:03:46

@midnight coder: "Szemben Pl. a győztes osztrákokkal."

Ausztria határai sem változtak a második világháború után.

ebella 2020.09.06. 04:34:55

@chrisred: A mi határaink még akkor is a kárunkra változtak, Oroszvár és könyékbeli két falu Csehszlovákiához csatolásával. Mert a magyarok be tudtak volna lőni ágyúval Pozsonyba. Addig persze nem. De akkor hirtelen igen. El is kellett venni a három falut.

midnight coder 2020.09.06. 09:53:42

@chrisred: Az atlanti kereskedelem pedig az indiánok kifosztását és kiirtását jelentette akkortájt. Persze nyilván békés és demokratikus eszközökkel, az emberi jogok és általában a balliberrált normák messzemenő figyelembe vételével. Ja bocs, nem is.

nincs1itt 2020.09.06. 18:34:23

@midnight coder: "Igazából még csak nem is. Azért robbant szét, mert anno különböző támadások (török, tatár) illetve járványok következtében elveszítettük a népességünk nagy részét, és a kipusztult falvak helyére migránsok érkeztek. Akiknek persze esze ágában sem volt integrálódni, viszont szépen szaporodtak.
Így Trianon már többé-kevésbé az akkori valódi etnikai arányokat tükrözte - és persze azt, hogy a magyar diplomácia már akkor is pont akkora kalap szar volt mint azóta is."

tatárjárás: 1236-1242
török hódoltság: 1521-1718(1699, vagy 1692)
a "migránsok" akik nem integrálódtak, csak szaporodtak pl a svábok...
pl. az integráció szt.istváni metódusa, nem a kézlevágásban érte le a legjobb eredményeket, hanem vallási türelemben pl.

kis segítség a fideszes olvasattal szemben:
"VI. A VENDÉGEK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS GYÁMOLÍTÁSÁRÓL

A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák."

egy kis kiemelés a migráncsokról: "Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak."

chrisred 2020.09.06. 21:01:49

A nemzetállamok korában az államalkotó népek így viselkedtek a többi néppel szemben. Mi is.
süti beállítások módosítása