MaGYAUR

MaGYAUR

Ha a Fidesz maradni akar, akkor O.V.-nek mennie kell!

2020. október 25. - Magyaur

https://hvg.hu/vilag/20201022_Orban_is_felkerult_Trump_bunlajstromara

Teljes kudarc az „orbáni évtized”.

-          A „keleti nyitás” nem hozott friss tőkét az országnak, ellenkezőleg: még mi finanszírozzuk a nemzetgazdaság szempontjából haszontalan, csak a kínai terjeszkedést szolgáló Belgrád-Budapest vasútvonal felújítását, de a paksi erőmű orosz bővítésének megtérülése is kétséges, főleg akkor, amikor világszerte csökken az áram ára a nem-centralizált áramtermelés jóvoltából!

-          A kormány képtelen volt menedzselni a magyar gazdaságot: nincs olyan világszerte ismert magyar termék és szolgáltatás (mint például a belga csokoládé, a bolgár joghurt) amely beazonosíthatóvá tenné Magyarországot a világpiacon.

-          Magyarország megtartó ereje csökkent; az orbánista nyugat-ellenes, szegény és reménytelen társadalmi perspektívát kínáló állam valósággal kikergette a vállalkozó szellemű, tehetséges magyarok százezreit Nyugatra. Semmilyen családvédelmi program, semmilyen abortusz-korlátozás nem tudja ellensúlyozni ezt a népességszámot érintő „vérveszteséget”.

-          Ennek a jövővel való nemtörődömségnek súlyos következményei lehetnek a következő évtizedekben; mind a nyugdíjbiztosítási, mind az egészségbiztosítási rendszer összeomolhat.

-          A külpolitikai „pávatánc” lelepleződött és a „haza nevében” kormányzó Fidesz pártvezetés – akár a Nyugaton tanult afrikai elit – a befolyó és itt termelődő tőkét nem az ország felvirágoztatására, hanem saját meggazdagodására és hatalmának megszilárdítására fordította.

-          Ráadásul Orbán, hatalmi gőgjében, a lassú és sokszor döntésképtelennek látszó liberális jogállamiságnak fityiszt mutatva, minden szakmai autonómiát és önkormányzatiságot félresöpörve, kézi vezérlésre kapcsolt át. A stratégiája az volt, hogy amire az ilyen „jogi-politikai puccsra” felkészületlen Európai Unió reagálni fog, addig sok év telik el, amúgy sem várható kemény visszavágás. Azt gondolhatta Orbán a tanácsadóival, hogy az így nyert idő elég lesz arra, hogy a magyar lakossággal elfogadtassa a kiskirályok korrupt világát, valamint az Orbán „kormányzói” kiváltságait „megszentelő” egyházak ideológiai és morális tekintélyét.

De Orbán rosszul mérte fel a helyzetet és a „vezérlő tábornokból” hamar bűnbak lehet!

Mivel nemzeti érdek az ország kormányozhatósága, ezért egyfelől az Ellenzék jól teszi, ha megszólítja és maga mellé állítja az orbáni rablógazdálkodással szembenálló és Európa-párti  fideszeseket, másfelől azon fideszesek számára, akik szívükön viselik Magyarország hosszú távú fejlődésének biztosítását és ráadásul képesek felülemelkedni a szellemi, kulturális hidegháború frontvonalain fontos volna a kommunikáció és egyeztetés az ellenzékkel – akár az 1989-es Nemzeti Kerekasztal mintájára is – a közös, békés jövő érdekében!

Bizonyosan jobb lenne mindenkinek, ha nem Orbán Viktor személye, hanem az európaias Magyarország lenne az első!

https://hvg.hu/vilag/20201022_Orban_is_felkerult_Trump_bunlajstromara

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6016257078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sári Nagy 2020.10.25. 12:29:28

Az értékelvű, jobboldali konzervatívokból ma már kevesen maradtak aktívak a Fideszben. A mai Fidesz pedig Orbán Viktor nélkül elképzelhetetlen.

Magyaur 2020.10.25. 12:56:10

@Sári Nagy: Nem baj, nemzetegyesítésre van szükség! Amúgy szerintem felnőtt egy technokrata "nemzeti-keresztény" generáció (pl. Varga Judit, Vitézy Dávid stb), amellyel lehet tárgyalni!:)

midnight coder 2020.10.25. 13:01:46

A FIDESZ pont úgy Orbán pártja, ahogy a MIÉP Csurkáé volt, vagy a DK Fletóé.

"A „keleti nyitás” nem hozott friss tőkét az országnak"
A keleti nyitásnak akkor lesz értelme, amikor az EU összedől. Ezt régebben úgy 20-30 évre saccoltam, de az amcsi-kínai hidegháború miatt lehet ez jóval kevesebb is.

"nincs olyan világszerte ismert magyar termék és szolgáltatás (mint például a belga csokoládé, a bolgár joghurt) amely beazonosíthatóvá tenné Magyarországot a világpiacon"

Miért? Az előző kormányok alatt volt? Ha itt most valami csoda folytán kormányváltás lenne, akkor az ellenzék vezető ereje a DK lenne. És ha most nagyvonalúan figyelmen kívül hagyjuk, hogy mennyire is lenne kormányképes egy ellenzéki koalíció, Fletóékat már láttuk kormányon. Nos, nem azok az erők voltak, akik kimondottan segítették az efféle termékek létrehozását. Másrészt, belga csokoládéról már hallottam, de bolgár joghurt?

"Magyarország megtartó ereje csökkent"
Ahogy az összes környező országé is. Tetszettek volna nem belépni az EU-ba. Persze, az sem igazán lett volna alternatíva a 40 év szocialista gazdaságának összeomlása, illetve a maradék szétlopása után. Igazából itt jót lépni nemigen lehetett: egy jól képzett ember nem fog sokkal kevesebb pénzért itt maradni, ha pár száz kilométerrel arrébb 2-3x annyit megkereshet kevesebb melóval. Ugyanakkor pont a fentiek miatt a magyar gazdaság még sokáig nem lesz olyan helyzetben, hogy annyit fizessen a polgárnak mint egy skandináv vagy egy német. Ugyanakkor az ide érkező nyugati cégek sem lennének itt, ha nem vagyunk az EU-ban. Az EU egy ravaszul felépített csapda a keleti régió kizsákmányolására. Igazából nem lehetett jól lépni, a kilépés pedig ma sem alternatíva. De a bennmaradás is bukás, csak lassabb. Illetve, egy dologgal azért nem számoltak az okosok: azzal, hogy maga az EU is bukni fog, és a lángoló nyugati országokhoz képest a keleti régió hirtelen megint vonzóvá válik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.10.25. 13:16:13

A kisemberek nem akarnak európais megoldást, annak káros volta közismert.

ulpius66 2020.10.25. 13:34:54

„2010 óta Orbán vezetésével Magyarország visszafordult a demokrácia útján. Az Obama-elnökség emiatt eltávolodott a magyar kormánytól, magas szintű kétoldalú kapcsolatokat nem tartottak fenn, viszont igyekeztek segíteni a sajtószabadságot a független média és civil szervezetek támogatásával”

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ.....

EZ KEMÉNY!

SOROS SEGÍTI A MAGYAR "FÜGGETLEN" MÉDIÁT ÉS A MÉG FÜGGETLENEBB "CIVIL SZERVEZETEKET"?

HOGY MIK VANNAK??????????????????????
(végre a ballibsik beismerték, hogy az ámerikaiak beleugatnak Magyarország belügyeibe....)

enrikokaruszo 2020.10.25. 13:52:50

nem lesz olyan könnyű dolog visszatérni a kunbéláknak
látni, hogy vannak, mindig lesznek, akik a jelszavakat, politikai gesztusokat, (lásd karácsony gergely) valóságként élik meg, de jön fel egy polgári szemléletű, értékelvű nemzedék
óvni, erősíteni kell őket

2020.10.25. 14:00:14

Ha nem lesz gazda, széthordják a Fideszt.

Sári Nagy 2020.10.25. 14:10:14

@Magyaur: Nemzetegyesítésre akkor van szükség (és reális lehetőség is!), amikor támadás éri az országot. Ha nincs támadás, akkor elvagyogatunk itt a magunk kis bipolaritásával, ki így gondolja jobbá tenni a haza jövőjét, ki úgy.

Sári Nagy 2020.10.25. 14:12:39

@Magyaur: Nemzetegyesítésre akkor van szükség (és reális lehetőség is!), amikor támadás éri az országot. Ha nincs támadás, akkor elvagyogatunk itt a magunk kis bipolaritásával, ki így gondolja jobbá tenni a haza jövőjét, ki úgy. Annó dacumál Orbán is egyesíteni akarta a nemzetet a NER-rel, nem tudom, mennyire volt ez őszinte, de nem sikerült, és persze nem is sikerülhetett.

Sári Nagy 2020.10.25. 14:18:08

@midnight coder: "... maga az EU is bukni fog, és a lángoló nyugati országokhoz képest a keleti régió hirtelen megint vonzóvá válik." Én nem vagyok ilyen optimista. Ha az EU elbukna, mi sokkal hamarabb fogunk lángolni, mint a nyugati országok. És basszus, a legközelebbi Kelet, ami nekem még így-úgy szimpatikus, az Japán.

Magyaur 2020.10.25. 14:19:55

@Sári Nagy: Orbán a saját fantazmagóriát akarja ráerőltetni a szerinte "liberális, istentelen kulturmocsokban fetrengő" magyarországiakra + az euroszkeptikus európai vezére akart volna lenni + gazdag akart lenni, hogy imponáljon és borsot törjön az őt korábban semmibevevő apukájának. Ezekhez nincs közünk!:)

Magyaur 2020.10.25. 14:20:50

@enrikokaruszo: Nem kell Kun Béla; magyar Angela Merkel kell!:)

havrilla 2020.10.25. 14:46:42

@Magyaur:
Te egyre bertegebb leszel. Igaz soha nem voltál normális.

ulpius66 2020.10.25. 14:58:23

@Magyaur: "@enrikokaruszo: Nem kell Kun Béla; magyar Angela Merkel kell!:)"

Magyarul: gyurcsányiné

mikimackó 2020.10.25. 15:05:00

@Magyaur: a Vitézyt vedd ki a sorból......., a többi csak tanult, a szervilitással mindenkin átgázoló briganti !

T.Jani 2020.10.25. 16:44:50

Még Orbán nem mehet, hiszen a helyére Lázár pályázik, de neki még kiskorúak a gyerekei, és meg akarja várni amíg az egyik OGY képviselő a másik pedig polgármester lehet mellette. :)

enrikokaruszo 2020.10.25. 17:05:09

@Magyaur: kell a francnak
kunbéláné

Magyaur 2020.10.25. 23:04:08

@enrikokaruszo: A Nemzeti Kerekasztalnál, a Fidesz részvételével (de Orbánt kizárva) egyezzenek meg az országstratégiáról és a személyi kérdésekről. Ha nem sikerül, akkor ideiglenes jelleggel szakértő kormány vezesseaz országot.

enrikokaruszo 2020.10.26. 07:28:39

@Magyaur: szerintem lesznek választások, arra szavazok akire akarok...nincs szükségem ehhez semmilyen klubok megállapodásaira

Magyaur 2020.10.26. 08:51:03

@enrikokaruszo: Ezt mondhatta volna az MSZMP is 1989-ben, utalva a Soros által támogatott "bajkeverő" Fideszre!:)
Ennek ellenére büszke voltam arra, hogy tárgyalásos úton - akárcsak Lengyelországban - sikerült biztosítani a békés átmenetet . Ez a kiegyezéses politikai hagyomány a magyar politikai kultúra része és semmiképpen sem helyettesíti a megerősítő népszavazást (amit egyébként eléggé el nem ítélhető módon kikerült a Fidesz az új Alaptörvény esetében)!

midnight coder 2020.10.26. 09:14:00

@Sári Nagy: "Én nem vagyok ilyen optimista."
Nézd, a népek ebben a régióban hozzá vannak szokva ahhoz, hogy az élet szívás. Másrészt az itteni átlagbérek annyival nem magasak a világátlaghoz képest. Ergo, ha az EU összeomlik, akkor mi mondjuk elveszítjük a mostani életszínvonalunk 50%-át, ami szopás lesz, de túlélhető. A német, osztrák, francia, stb. viszont elveszíti a mostani életszínvonala 75%-át, ráadásul úgy, hogy ők nagyon nem ehhez voltak szokva. Ennél anno sokkal-sokkal kevesebb elég volt a harmadik birodalom létrejöttéhez.

midnight coder 2020.10.26. 09:15:40

@Magyaur: "Ennek ellenére büszke voltam arra, hogy tárgyalásos úton - akárcsak Lengyelországban - sikerült biztosítani a békés átmenetet "
A baj az, hogy picit túl békés volt ez az átmenet. És ez is lett aztán minden későbbi bajunk okozója.

lobaszopiatej 2020.10.26. 10:01:00

Ma a megélhetésüket fontosnak tartó politikusok gyűjtőhelye a Fidesz lett, melynek soha nem volt más vezért, mint OV.
Ha OV-t kivennénk, összedőlne a rá felépített hűbérrendszer, megjelennének kiskirályok követelve jussukat és kitörne a marakodás.

István Tamasi 2020.10.26. 10:05:35

Az elmebeteg suttyó odafigyel arra, hogy a fideszmaffiában ne nőjön fel/ki rá veszélyes ellenfél, pert azt eltakarítja az útból és senkiházi mamelukokkal, veszi körbe magát.

enrikokaruszo 2020.10.26. 10:55:26

@Magyaur: ....és akkor az mszmp ahelyett, hogy letárgyalta volna saját átmentését más cégekbe, picsán lett volna rúgva, igen...de győzött a haveri "beszéljük meg egymás közt, fiúk"

ulpius66 2020.10.26. 11:07:13

"Ha a Fidesz maradni akar, akkor O.V.-nek mennie kell!"

Mint már jó páran megállapítottuk......

FIDESZ = ORBÁN VIKTOR

ÍGY A CÍMNEK NEM SOK ÉRTELME VAN!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2020.10.26. 11:12:12

@enrikokaruszo:

MINT UTÓLAG KIDERÜLT KIBASZOTT KÖNNYŰ DOLGUK VOLT!

AZ SZDSZ ÁTBASZTA AZ EGÉSZ MAGYAR NÉPET!

ELŐADTA MAGÁT, MINT A LEGNAGYOBB KOMCSI GYŰLÖLŐ, KÖZBEN MEG TELE VOLT KOMCSIKKAL, MINT 1994-BEN KI IS DERÜLT.....
(így aztán 1989-ben a komcsik tárgyaltak a komcsikkal a békés átmenetről.....az a pár idealista, naiv, botcsinálta politikust (MDF, Kisgazdák, stb) meg átvágtak mint szart a palánkon..........ÉS NAGYON JÓL MONDOD: AZÓTA IS ENNEK A "BÉKÉS ÁTMENETNEK" ISSZUK A LEVÉT!!!!)

midnight coder 2020.10.26. 12:00:37

@István Tamasi: Ahogy a túloldalról a DK-ban sem kérdés hogy ki a főnök, és ez kb. így is marad. Ezek egyszemélyes pártok, ahogy a MIÉP vagy a FKGP is az voltak.

midnight coder 2020.10.26. 12:03:40

@enrikokaruszo: Igazából az volt a szívás, hogy mi voltunk az első tégla ami kihullott a falból. Ennek volt előnye is, de hátránya jóval több.

Sári Nagy 2020.10.26. 17:27:55

@midnight coder: " mi mondjuk elveszítjük a mostani életszínvonalunk 50%-át, ami szopás lesz, de túlélhető. A német, osztrák, francia, stb. viszont elveszíti a mostani életszínvonala 75%-át" - Nekem egyszerűen nem jön össze, hogy elképzeljem, amint a németek, angolok, franciák sóvárogva nézik, hogy mi milyen nyugisan elvagyunk a maradék 50 %-ból... Nem is leszünk el. A minimálbéresek, a tönkrement kisvállalkozók, a közmunkások, munkanélküliek, a kisnyugdíjasok esetében 50 % csökkenés maga lenne az elviselhetetlen kilátástalanság.

István Tamasi 2020.10.27. 08:04:27

@midnight coder: Részleteiben nem ismerem egyik párt belső ügyeit, belső világát, mert nem vagyok (soha nem is voltam) tagja egyetlen pártnak sem. De amit az elmebeteg suttyó a fideszmaffiában művel az nagyon is jól látható kívülről is.

István Tamasi 2020.10.27. 08:05:36

@ulpius66: Mára a legtöbb ex komcsi - értsd ex mszmp tag - a fideszmaffiában gyűlt össze.

Leooo 2020.10.28. 21:55:42

@enrikokaruszo: : Oké, de a fijugg, meg az összes korifeus ott kente-fente a mancsát a kerekasztal -tárgyalások backyard-jában és pillanatok alatt leosztották az "éhes bolhák" a jajemet vidáman...
Nem volt ott senki , még az ún. 'magyar demokraták' (sic!), meg az ifjú janicsárok is azt nézték, hogy végre csurranhat-cseppenhet, ezért nem akart senki mást, csak csöndben legyen másnap, meg harmadnap...;-P
süti beállítások módosítása