MaGYAUR

MaGYAUR

A vallás kamu volna?

2020. december 17. - Magyaur

A bohócok olykor nemcsak szórakoztatóak, de elgondolkodtató dolgokat is mondanak...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6816347454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2020.12.17. 16:26:36

BONUS, ha valaki nem ismerné az amerikai Dogma c. filmet:
www.youtube.com/watch?v=1wj9To1JZ58

Rodney_2 2020.12.17. 18:37:52

@Magyaur:
Ha ez a nagyon bátor seggarc ugyanezt előadná az iszlámmal, akkor már halott lenne. Ha a zsidó vallással, akkor összeülne a Zsidó Világtanács és elitélnék antiszemitizmusért, minden "fejlett társadalomban" kiközösítenék és éhenhalna.

Ehhez képest a ballibsik elhitették legalábbis magukkal, hogy a nigger is ember. What a bullshit.

Rodney_2 2020.12.17. 18:42:34

@Magyaur: És egy személyes jótanács, mert látom hogy nekiláttál a valláskritikának. Ott van a Brendel Mátyás. Az valamikor egy viszonylag értelmes tudós volt. Fő céljának tekintette a vallás elleni harcot. Ettől egyre hülyébb lett. Aztán bebuzult. Ma már ha nincs migránsfasz a szájában vagy a seggében, akkor degenerált ostoba kommentekkel floodolja a neki nem tetsző blogokat és egy sértődött óvodás lelkivilágát mutatja fel. Mindenki utálja, még a saját anyja is.
Talán még időben szólok :)

Magyaur 2020.12.17. 19:20:29

@Rodney_2: A "nigger" ember, a fasiszta embertelen.

Magyaur 2020.12.17. 19:22:32

@Rodney_2: Én előre megmondtam; én minden fanatikussal szembenálló GYAUR vagyok!:)

Magyaur 2020.12.17. 19:54:21

A vallás volt a 20. századig a társadalmi morál kollektív irányítója. Akkortól megjelentek a vörös és barna vezérkultuszok, majd a fogyasztói társadalom ikonjai és a 21. században megjelent az orweli "Nagy Testvér" digitális kontrollja. Ami maradt, az többnyire a vallásos-nacionalizmusra hivatkozó populizmus, amely cinikusan felhasználja a hitet a saját hatalma érdekében.

Rodney_2 2020.12.17. 22:37:02

@Magyaur: A vallás volt a 20. századig a társadalmi morál kollektív irányítója. Akkortól megjelentek a vörös és barna vezérkultuszok, majd a fogyasztói társadalom ikonjai és a 21. században megjelent az orweli "Nagy Testvér" digitális kontrollja. Ami maradt, az többnyire a vallásos-nacionalizmusra hivatkozó populizmus, amely cinikusan felhasználja a hitet a saját hatalma érdekében.

Na ez igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.17. 23:49:12

Nyilván az ateista szemszögből.

Ahogy a szín is kamu színvakoknak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.18. 00:39:33

@Magyaur:

A fasizmus egy politikai eszme, mely nemtesz senkit se embertelenné.

Magyaur 2020.12.18. 07:13:59

A vallás nem kamu, hanem sok ember számára menedék, sok embernek business. A vallásról való beszélgetés semmiképpen sem tabu (ahogy az sem, hogy lehet-e ábárzolni Mohamedet!), hanem elemi európai jog. Főleg akkor kell demisztifikálni az egyházak praktikáit, amikor egy elnyomó hatalom gátlástalanul és cinikusan felhasználja a vallást a kisszerű pártérdekei alapján!

2020.12.18. 07:41:43

Az pont véletlen, hogy az egyistenhit terjedt el. Éppen hogy imádhatnánk Ámont,Zeuszt, Jupitert vagy Brahmat is, esetleg ezek keverékét. A kereszténység is el fog tünni az idők során. Csak a hívők gondolják, hogy vallása valami egyedi és örök. Látni, hogy a mai élet számára már egyáltalán nem megfelelő a kereszténység. A stresszes élet számára a buddhista meditáció alkalmasabb. A világról való felfogása pedig a nyugati tudományokkal kompatibilisebb.

Magyaur 2020.12.18. 08:26:41

@MAXVAL birсaman közíró: Minden olyan eszme, amely egyfelől "übermensch"-et, másfelől kártékony alja népet (értsd "nem-embereket") hirdet - az embertelen!

Rodney_2 2020.12.18. 09:46:23

@Magyaur: Embertelen, de adott esetben lehet igaz. Ez olyan mint a PC beszéd. Hogy ne vallás és rassz legyen a példa, ott van a "body positive" 200 kilós dagadt baszhatatlan amerikai kurva aki összetöri a mérleget mert hisz a degenerált ballibsi "vallásban", hogy ő így is szép, aztán viszonylag fiatalon meghal szív és érrendszeri betegségben. Az mennyivel károsabb mint a buddhizmus vagy a kereszténység :)

Volt egyszer egy szociológus barátnőm aki NGO-kban dolgozott mindenféle "jobbá tesszük a világot" projekteken (nem Magyarország és nem Soros). Nem volt vallásos, de ő magyarázta nekem, hogy a vallás sok embernek pozitív mert annyira hülye, hogy ha valaki nem ad neki egy keretrendszert amiben gondolkozzon, akkor telejesen elveszett a világban és kinyírja magát (pl alkohilsta vagy kábszeres lesz vagy halálra eszi magát vagy egyéb baromságot csinál) Ez az ő tapasztalatokon alapuló véleménye volt

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.18. 10:21:43

@Magyaur:

Ez leginkább éppen a liberalizmusra igaz, hiszen azt állítja, vannak a tőkések és mindenki más, s a tőkések jogosultak a mások pénzére.

György Csaba Nagy 2020.12.18. 10:43:31

@Rodney_2: A liberális-gyűlölet mintha elvette volna józan ítélőképességedet. Amerikai kurvád lehet, hogy nem a liberális eszmékbe bódulva eszi tönkre magát, hanem primitív világa unalmában nem tud mit kezdeni az életével. A vallást -és egyáltalán bármely eszmerendszert- pedig nem lehet jónak minősíteni pusztán azért, mert van nála rosszabb.
Elnézegetem a Hit Gyülekezete híveit. Alapos esettanulmány nélkül is lerí róluk, hogy legtöbbje a való élet partravetettje, lemondott problémái megoldásáról, irracionális mentőövbe kapaszkodik. Az élet gyönyörű, de veszélyes játék, és egy menetes. A való élet vagy az ezoterikusba menekülés a választék, a kettő nem fér össze.

Rodney_2 2020.12.18. 11:12:50

@György Csaba Nagy: Liberális imádatod miatti erős kognitív disszonanciád megakadályozott abban hogy megértsed miről is beszélgetünk a bloggazdával (némileg ironikusan)

A Hitgyüli normális esetben egy "kártékony szekta" (jogi fogalom, betiltandó) is lehetne ha nem lakna az orbán-rendszer seggében, aminek fő célja a szektavezér anyagi gyarapodásának elősegítése. Láttunk már ilyesmit több országban is. Persze Hack Péter mint SZDSZ oszlop idejében a vallási liberalizmust fejezte ki. (Liberális gyűlöletem egyik oka az 1989-től kezdődő SZDSZ tagságom és az ott szerzett tapasztalataim, a többi jött a nemzetközi életem tapasztalataiból)

György Csaba Nagy 2020.12.18. 11:47:20

@Rodney_2: Annyira azért nem bonyolult a gondolatmeneted, hogy ne érteném, csak elfogultnak tartom. A liberalizmus kicsit több és tisztább tud lenni a Szadesznél.
A Hitgyülit csak szélsőséges példaként említettem, nem tér el lényegileg a többi vallási in5tézménytől, csak még szemléletesebben mutatja meg, hogy az egyházak Konstantin óta gazdasági vállalkozásként működnek, a kudarcos életűek feletti lelki uralmat hatalmi és anyagi előnyökre váltva. A szektavezér pedig különösen gátlástalan figura. A Gyüli, de többi egyházunk is, Orbán hű zsoldosa, s jól elvan bőséges zsoldjából, amit az istenadta nép perkál, és Orbán utalványoz.

Rodney_2 2020.12.18. 14:33:18

@György Csaba Nagy: A felmérésekben van egy olyan kategória hogy "nem egyháziasan vallásos" vagy valami hasonló ami szerintem azokat tartalmazza akik vallásosak de kiábrándultak az egyházukban tapasztalható emberi gyarlóságtól. Én ismertem komolyan vallásos embereket akik sokat segítették a szegényeket, nem dőzsöltek, stb és nem volt nagy véleményük az egyházukról, de nagyon hittek valamilyen Jézus féle istenben és inkább a jézusi tanítások szerint próbáltak élni. Az ilyenek szerintem hazsnos tagjai a társadalomnak.

a nagy hohohorgász 2020.12.18. 14:56:28

@György Csaba Nagy: azt ugye vágod hogy az egyház szerepét most a liberalizmus próbálja átvenni????
az megvan hogy mi járt istenkáromlásért? az megvan hogy mi jár NEM PC beszédért (ne adja isten holokauszttagadásért)?

György Csaba Nagy 2020.12.18. 15:21:10

@Rodney_2: Ez érdekes téma. Sokféle okból és módon lehet hívőnek lenni. Egyik érdekes terep az USA, ahol szinte mindenki hívő, de ezt jól ötvözi a gondviselés helyett a serény munkában bízással, az asztali áldásra korlátozott szertartásossággal, a törtetéssel és erőszakkultusszal, a visszaszorított de zsigerben élő faji értékrenddel. Mulatságosak a néger istentiszteletek: hasonlítanak az afrikai tűzkörüli tánc révületéhez, s ezt az egyházak eltűrik, mert ájtatosság-fokozó. A vallás egyik fő éltető eleme a közösségteremtés, sokan csak azért hívők, mert környezetükben ez a norma, s nem is gondolkoznak el arról, tartható fikció-e, hogy világunkat egy mindenható, jóságos és emberszerető gondviselő teremtette és igazgatja. Gondolkodni kötelező, az eredmény egyéni, türelemmel kell szemlélni.

György Csaba Nagy 2020.12.18. 15:29:40

@a nagy hohohorgász: Inkább úgy mondom: a hit szerepét a megismerésre törekvés vette át, boldogabb helyeken. A PC-t én is baromságnak tartom, az ember jogai szélsőséges értelmezésének; helyette inkább az ember lehetőségeinek bővítésére érdemes törekedni. Viszont: PC-sértésért nem jár máglya, inkvizíció, kiátkozás.

a nagy hohohorgász 2020.12.18. 18:11:18

@György Csaba Nagy: hát persze nem jár máglya.... a buzulasert sem jár már tajgetosz...annyit hazudsz h azt Orbán is megirigyli

György Csaba Nagy 2020.12.18. 18:36:39

@a nagy hohohorgász: Péééééldányul? Fáraszd magad legalább.
Eszerint Orbánod hazudik? Sztem még félrekormányoz, nem kormányoz, lop, lopni hagy, osztogat, hobbizik is. De azért rá szavazol, mert jó meleg van odabenn.

ulpius66 2020.12.18. 19:18:37

@György Csaba Nagy: "De azért rá szavazol, mert jó meleg van odabenn."

Aha!

Rá szavazunk!

Konkrétan nem tudna olyat csinálni, hogy ne szavaznánk rá!!!!!!!!

Gondolom te is így vagy ezzel!

A Patás nem tudna olyan dolgot csinálni, hogy rá szavazzál!

ÚGYHOGY, TÖK MINDEGY MIT CSINÁL A PATÁS, TE NEM SZAVAZOL RÁ, MINK MEG RÁ SZAVAZUNK!!!!!!

Ennyike.

a nagy hohohorgász 2020.12.18. 19:18:44

@György Csaba Nagy: kívül is melegebb van mint az " elqurt 8 év " alatt. Hahaha

György Csaba Nagy 2020.12.18. 19:33:53

@a nagy hohohorgász: Ha neked a tegnapelőtti pofon jobban fáj, mint a mai farbarúgás, jó mulatást!

György Csaba Nagy 2020.12.18. 19:52:59

@ulpius66: Az első rész igaz.Hogy is jönne egy narancsparaszt ahhoz, hogy a Nagy Nemzetmegvezetőt értékelje, pláne hogy kritizálja. Elég a kolomp szava.
A második állításod téves: ha írásba adná, hogy másnap lemond, bizisten rá szavaznék.
Énekeld a Sehallselátdömötör-t, ha felolvassa neked a szöveget valaki.

ulpius66 2020.12.18. 20:03:20

@György Csaba Nagy:

Aztán mért szavaznánk a ballibsikre???????

Ha jönnének a ballibsik
- elvennék a fiatalok támogatását (babaváró hitel, babakötvény, 10+10 millás lakásépítési kedvezmény, etc.)
MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A FIATALOK???
- elvennék az egyházi támogatásokat ----- MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A HÍVŐ EMBEREK???
- elvennék a sporttámogatásokat -----MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A SPORTOLÓK, ÉS SZURKOLÓK???????
- elvennék a határon túli magyarok támogatását ------- MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A HATÁRON TÚLI MAGYAROK????
- elvennék a kkv-k és a gazdák támogatását-----MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A VÁLLALKOZÓK ÉS GAZDÁK?????
- ismét elvennék a 13. havi nyugdíjat ----- MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A NYUGDÍJASOK?????
- elvennék (jól megemelnék) a 14%-os SZJA-t------- MÉRT SZAVAZNÁNAK RÁJUK A BÉRBŐL ÉS FIZETÉSBŐL ÉLŐK?????

MINDENT ELVENNÉNEK AMI ÉRTÉK, ÉS JÖNNE A BUZIK, A DROGOSOK, AZ ATEISTÁK, A MIGRÁNCSOK, STB TÁMOGATÁSA!!!!!!

KÖSZIKE!

DE EBBŐL TALÁN NEM KÉRNÉNK!!!!!!

a nagy hohohorgász 2020.12.18. 20:06:29

@ulpius66: de őket is csak szóba támogatják. Plusz jönne az alamcsod.... az elqurt 8 év egyetlen vívmánya hogy a 20ezer huf alatti lopás nem lopás:)))

a nagy hohohorgász 2020.12.18. 21:10:09

@a nagy hohohorgász: csak azok a kurva nokias dobozok... meg a BKV meg 4-es metró meg a Malév stb... elqurtuk? Igen elqurtuk. Kicsit? Nem, nagyon. Ilyen boszmeseget nem csinált senki addig sem és azóta sem...

ulpius66 2020.12.18. 21:15:24

@a nagy hohohorgász:

Lásd azt a vadbarom Karigecit!

A Tarlós által rá hagyott teli kasszát napok alatt kifosztották.... most meg adóemelésben gondolkodik!!!!

NORMÁLIS???????????????

ulpius66 2020.12.18. 21:22:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

jA!

Mikor Karigeci hivatalba lépett, a hiány/adósság 80 milliárd volt... két hóünapi lopkodása után mánis 120 milliárd forint lett az adósság!!!!!!!!!!!!!!
(mán ha igaz az, amit iderittyentettél.....)

ramipali 2020.12.19. 08:31:44

Imádati forma. Felöleli a vallásos magatartás, hitnézetek és szokások rendszerét; ezek lehetnek személyes jellegűek, vagy lehetnek egy szervezet által helyeseltek. Általában a vallásban megtalálható az Istenbe vagy több istenbe vetett hit, de az imádat emberekre, tárgyakra, vágyakra vagy bizonyos erőkre is irányulhat. Sok vallás a természet emberi tanulmányozásán alapul. Vannak kinyilatkoztatott vallások is. Van igaz, és van hamis vallás.
Miért van olyan sok vallás?
Egy nemrég készült összeállításból kiderült, hogy tíz fő vallás és körülbelül 10 000 szekta van, ebből mintegy 6000 Afrikában, 1200 az Egyesült Államokban, több száz pedig más országokban.
Az új vallási csoportok kialakulásának több összetevője van. Egyesek azt állítják, hogy a különböző vallások csupán a vallásos igazság eltérő megnyilvánulási formáit képviselik. Ám a tanításaik és szokásaik összehasonlítása a Bibliával nyomban elárulja, hogy a különbségek arra vezethetők vissza, hogy az egyének nem Istenre hallgatnak, hanem emberek követői lettek. Figyelemre méltó, hogy a legtöbb hasonló tanításuk — amelyek azonban eltérnek a Biblia tanításától — az ókori Babilonból származik.

György Csaba Nagy 2020.12.19. 12:36:12

@ulpius66: A Rogán-Habony intézmény alapos munkát végzett a barázdálatlan agyakban. "Bölcs sejti, és tudja hívő, hogy nem szárazság a jövő"-írja Rupert Brooke Halak c. versében, amit ajánlok minden szentfazéknak. Te, hogy ne terheld túl magad, elégedj meg ezzel a 2 sorral, e nélkül is tisztán látod, amit senki más.

l.balays 2021.02.04. 23:21:45

@Rodney_2:
halott lenne és tudod miért?
mert a vallás a legtöbb baj okozója
szerintem

Rodney_2 2021.02.05. 11:07:52

@l.balays: Nem a vallás a legtöbb baj okozója, hanem tetszőleges ideológia (lásd kommunizmus, fasizmus, ballibsiség :))) ).
Az meg olyan, hogy az ideológiáknak vannak fanatikus híveik (és mártírjaik is , pl a kommunizmus mártírjai ilyen szar terroristák és tömeggyilkosok mint a Ságvári meg a Che Guevara). Valamiért az ember úgy lett megcsinálva, hogy vevő mindenféle agyhalál maszlagra és ennek érdekében képes áldozatokat hozni. Ez ellen egyelőre egyetlen gyógyszert találtak fel, a nihil jellegű konzumeridiotizmust. Hát lehet választani :)

Rodney_2 2021.02.05. 11:14:37

@ulpius66: Ebből az is következik, hogy a ballibsi csőcselékre szavaznak az ateisták, buzik, drogosok, migráncsok, debilek (az általad felsorolt kategóriákból azok akik annyira hülyék, hogy ezt nem látják át), cigányok (hogy lehessen megint megélni a 10 iskolába nem járatott gyerekből munka nélkül), stb
Elég szép kis tömeg jön össze, simán megvan a szavazók fele.
süti beállítások módosítása