MaGYAUR

MaGYAUR

Hogyan teszik „egzotikussá” Fidesz-Magyarországot?

2021. január 16. - Magyaur

Újsághír: „A Portfolio számításai szerint /…/ csaknem megnégyszereződik a vidékfejlesztési forrás kerete: 180 milliárd helyett közel 4000 milliárd forinttal kell kiegészíteni az EU-s keretet, tehát a többlet magyar állami kifizetés több évre elosztva összesen körülbelül 3800 milliárd forint lehet. Hogy ez a pénz pontosan mely szereplőkhöz kerülne, azt egyelőre nem lehet tudni.” (24.HU)

A politikai bosszú olykor politikai ajándéknak álcázza magát. Miközben Orbán a járványra hivatkozva életfontosságú pénzt von el Budapesttől, aközben a kormány az Európai Unió segítségével hatalmas összegeket kíván belepumpálni a magyar mezőgazdaságba. Ez lehetne akár egy nagyon jó hír is, hiszen a Fidesznek eddig nem volt más gazdaságstratégiája, minthogy (a nyugatiakkal való politikai kompromisszum keretében) hagyta lefokozni a magyar ipart az európai multinacionális vállalatok összeszerelő üzemévé, ugyanakkor minden más vonatkozásban kiszorította a külföldi tőkét és helyébe orbánista mágnásokat ültetett.

Végre, kiálthatnánk fel, végre egy valamirevaló ötlet a magyar gazdaság kitörési pontjára! De hát sejthetően nem erről van szó.

Nemcsak arra gondolok, hogy többek közt ebből a pénzből kívánják finanszírozni az „ellen-Budapest” Debrecen felfejlesztését, hanem főleg arra, hogy Orbánnak esze ágában sincs „városiassá” tenni a vidéket! Orbán optikája egy modernizáció-ellenes „felcsúti-székelyföldi” látószögre van beállítva.

Az európaiságot ebből az ókonzervatív, Felvilágosodás-ellenes, emancipáció-ellenes, kiváltságokkal és feudális hierarchiával jellemezhető álláspontból veti el. A nemzeti ideálja nem a világgazdaságba betörő offenzív Magyarország, hanem egy olyan defenzív gazdaság, amely csak a legszükségesebb mértékben integrálódik a globális gazdaságba. A ki nem mondott cél a 1848-as jobbágyfelszabadítás előtti időszak felelevenítése, amelyben a helyi fideszes birtokos nagygazda nemcsak a termelőeszközök tulajdonosa, hanem - a magyar parlamentarizmus és önkormányzatok elsorvasztása után – gyakorlatilag „úriszék” módjára dönt élet és halál fölött, a kormányzó hatalom és a klérus nevében.

Ily módon, amennyiben hagyjuk, akkor az Európai Unió által megtűrt folklorisztikus rezervátum lehet Magyarország. Egy valóságos néprajzi és történelmi egzotikum Európa Balkán felé eső részén…

https://24.hu/fn/gazdasag/2021/01/14/20-millio-embert-is-el-tudna-latni-a-magyar-mezogazdasag-ha-levegohoz-jutna/?fbclid=IwAR3wOvYIuR4EsxxJEGakHe0ZvAjPX4hDvf4qL329mlSW0SI-jan4yqi4CtQ

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1516391652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.01.16. 10:33:22

"hagyta lefokozni a magyar ipart az európai multinacionális vállalatok összeszerelő üzemévé"

Ja, mert miután a gengszterváltás alatt és után a jóelvtársak az elvtársi kapcsolatokon keresztül szétlopták az országot és eladták a magyar gazdaság maradványait kabátgombért a konkurenciának, hirtelen mi lettünk a világ műhelye. Elvégre teher alatt nõ a pálma, és teher aztán volt az elmúlt 30 évben bõven. Ezért aztán fejlesztettük és gyártottuk a világ mikroprocesszorait, csak ilyen gagyi sufnicégeken adtuk el az amcsiknál mint az Intel, nehogy a Trump vagy az Obama összeszarja magát a gazdasági és technológiai fölényünk láttán, és ellenünk is kirobbantsa a hidegháborút mint a kínaiak ellen. De aztán jött az Orbán, és az egészet lefokozta a multik összeszerelõ üzemévé. A rohadt patása, innen is látszik hogy népellenség!

Billy Hill 2021.01.16. 13:29:48

@midnight coder: Hát igen, a Horn Gyula minden cégtől a K+F+I központot vonzotta ide, csak a szemét Zorbán 1998-ban megállította a kedvező folyamatokat. Majd Bajnai-féle high tech befektetéseket is visszametszette!

Billy Hill 2021.01.16. 13:32:37

@poszt: "aközben a kormány az Európai Unió segítségével hatalmas összegeket kíván belepumpálni a magyar mezőgazdaságba. Ez lehetne akár egy nagyon jó hír is" - Bizony, csak rá kellene a saját f*ngjukat szagolgató nyugati hipszterek számára vonzó, teljesen túlárazott öko-bio-paleo-kitudjamégmilyen zöldségek és gyömölcsök termesztésére. Ahogy egy közgazdász zseni ismerősöm monda: "Olyat kell gyártani, amit megvesznek." Kiröhögtük, de valahol igaz. :-)

Sir Galahad 2021.01.16. 22:32:33

Nahát, ki hallott ilyet: fejleszteni akarják Debrecent! Szörnyű!

a nagy hohohorgász 2021.01.17. 22:19:49

jut eszembe, eddig azt hittem magyarországnak van a legnagyobb hazaáruló ellenzéke. Hát tévedtem, USA nyert, hahaha...
süti beállítások módosítása