MaGYAUR

MaGYAUR

Fülke-ellenforradalom és Nemzeti Kerekasztal

Jövőre nem pártok, hanem civilizációk közül kell választania a magyar állampolgároknak.

2021. február 24. - Magyaur

A Fidesz uralom legfőbb bűne az, hogy a közvagyont a saját magántulajdonaként kezelő, életidegen pártállami rendszerével Magyarország népesség-megtartó erejét drámai módon legyengítette. Az olyan káros tendenciák ellenszerének, mint a vállalkozás-ellenes viszonyok, a korrupció, a társadalmi mobilitás leállása és elszegényedés az orbánista rezsim csak a vallást és a hazug történelmi mítoszokat kínálja. Nem csoda, ha százezrek indultak meg egy civilizáltabb jövő reményében Nyugatra, miközben az orbánisták „vigyázó szemüket Moszkvára vetették”.

2022-ben tehát nem egyszerűen a pártok között, hanem a magyarság sorsát meghatározó perspektívák közül kell választani, arról hogy Magyarország merre induljon; inkább a kockázatos, de hosszú távon a fejlődést szolgáló világpiaci verseny irányába, vagy inkább a kiskirályok uralta, látszólagos biztonságot és gondoskodást nyújtó keleti despotizmus felé?

Az ellenzéknek hosszú távon a 2010-es fideszes „fülke-forradalom” ellentettjére; egy kétharmadot megcélzó „fülke-ellenforradalomra” lesz szüksége, de egy kisebb arányú választási győzelem esetén is már sikert érhet el azzal, ha megosztja az Orbánt követőket.

Világossá kellene tenni, hogy az ellenzék csak a bűnös úton meggazdagodó, szűk orbánista elitet kívánja szigorúan felelősségre vonni. Vagyis megkülönböztetni szándékozik az európai normákat lábbal tipró orbánistákat, valamint a propaganda által hiszterizált keresztény-nemzeti gondolkodású fidesz-támogatókat.

A kétharmadot nem elérő ellenzék erőszakmentesen is elérheti az Alaptörvény jelentős módosítását egy kisarányú választási győzelem esetén is, amennyiben az 1989-eshez hasonló Nemzeti Kerekasztalt hoz létre a választási vereséget elszenvedő állampárt reformokra hajló szárnya bevonásával.

Akkor lehet végleg legyőzni az orbáni belső ellenségkeresés gonosz politikáját, ha egy Nemzeti Kerekasztal mellett ülve sikerül elfogadni egy hosszú távú, minden fél által elfogadható, minimális jogi, gazdasági, szociális és kulturális nemzetstratégiát!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr716437656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.02.24. 09:12:06

Na most, amíg az ellenzéket úgy hívják hogy Gyurcsány Ferenc, addig nem hogy kétharmadotok nem lesz, de az 50% sem jön össze.

Magyaur 2021.02.24. 09:53:19

@midnight coder: Igaz! Mind Gyurcsány, mind Orbán bukott politikusok - csak még nem vették észre!:)

midnight coder 2021.02.24. 11:43:56

@Magyaur: Mert hogy az ellenzéki oldalon Gyurcsány a meghatározó erõ, a kormányoldal pedig ugye adott. Így elég nehéz lenne bármelyiknek is észrevenni hogy buktak.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.24. 12:04:06

"...A kétharmadot nem elérő ellenzék erőszakmentesen is elérheti az Alaptörvény jelentős módosítását egy kisarányú választási győzelem esetén is, amennyiben az 1989-eshez hasonló Nemzeti Kerekasztalt hoz létre a választási vereséget elszenvedő állampárt reformokra hajló szárnya bevonásával..."

Én is mindig imádtam, és ma is imádom a science fiction-t. Szinte látom magam előtt, ahogy

a vereséget szenvedett

állampárt

reformra hajló szárnya

leül tárgyalni a szebb jövőről az ellenzékkel. Így lesz. És aztán együtt, közösen, kéz a kézben elszámoltatják Nyuszi barátait és üzletfeleit (és önmagukat) erről a 10 évről. Igen.

Te gy jó gyerek vagy, de azt hiszem sétálnod kéne egyet, itt van egy kis tavasz, használd ki, szellőztesd ki a fejed.

HaCS 2021.02.24. 14:30:20

"Világossá kellene tenni, hogy az ellenzék csak a bűnös úton meggazdagodó, szűk orbánista elitet kívánja szigorúan felelősségre vonni.
Vagyis megkülönböztetni szándékozik az európai normákat lábbal tipró orbánistákat, valamint a propaganda által hiszterizált keresztény-nemzeti gondolkodású fidesz-támogatókat."

Én meg úgy gondolom, hogy beszélj csak a saját nevedben! Itt karriereket törtek derékba a szegény "hiszterizált" jóemberek. Oktatókat üldöztek el, trafikokat sajátítottak ki, kis gazdálkodókat tettek tönkre első szóra. Tapsolva, röhigcsélve. 10+ évig űzték sportszerűen a haszonlesés ősi mesterségét kisebb-nagyobb mértékben. Különbséget persze tenni kell közöttük, de a saját tetteiért, szavaiért mindenki személyes felelősséggel tartozik. Nem egy óvodában vagyunk.

A "csak parancsra tettem" már Nürnbergben sem vált be.

alöksz róz 2021.02.24. 17:33:55

@HaCS: még a padlásukat is kisepernéd, az ávóspincében is megkínoznád őket, mi? :D
ez a legszebb, amikor a hozzád hasonló irigy prolik megmutatják a valódi énjüket.

midnight coder 2021.02.24. 19:35:51

@HaCS: Semmi probléma ezzel, csak a gengszterváltással kell kezdeni, és az összes jóelvtársat aki szarért-húgyért felvásárolta azt a közvagyont ami a szocializmus csõdje után még megmaradt hogy aztán kabátgombért továbbadja a nyugati konkurenciának, leültetni az általuk elkövetett hazaárulásért.

Én akkor hiszem el, hogy az következõ csapat politikus nem lopni indul, ha olyasmi szerepel majd a programjukban, hogy a korrupciót és a közvagyon lopását ugyanúgy elévülhetetlen bûncselekménynek nyilvánítják mint az emberiségellenes bûncselekményeket, és visszamenõleg kivizsgálják az összes ügyet a spontán privatizációig visszamenõleg: ki mekkora kárt okozott. És ezt ugyanúgy leüli az illetõ, mintha mondjuk bankot rabolt volna ki.

De soha nem lesz ilyen, a következõ csapat gazember ugyanúgy lopni indul mint az eddigi összes.

Rodney_2 2021.02.25. 01:16:09

Civilizációk között kell választani: majd jönnek a majommigráncsok és a kötelező buzulás. Emiatt már senki nem fog Nyugatra menekülni, mert ott ez már megvan, csak sokkal rosszabb / előrehaladott formában. Hát nagyon drukkolok :)))

HaCS 2021.02.25. 07:16:44

@alöksz róz:

Nem tudom, ezt mire alapozod. A magyar Btk.-ban jelenleg is megvannak bizonyos tényállások, melyeket vizsgálni lenne szükséges. Nem csak most, de szükséges lett volna mindig is. Hűtlen kezelés, hatalommal való visszaélés, hogy csak néhányat említsek. A büntetési tételek is le vannak írva tételesen. Olvasgasd, te is ezek szerint a törvények szerint élsz, meg én is. Ez a való énem, persze megértem, ha ez bizonyos körökben nemkívánatossá tesz.

@midnight coder:

Teljesen egyetértek. Mindenki oly lelkesen számoltatná el a "másik oldalt"! Hát nosza! A kormánypártiak kezdeményezésére a törvényeink alapján számoltassuk csak el bátran az általad említett eseteket (végre), az ellenzékiek kezdeményezésére meg törvényeink alapján számoltassuk el a mostani csirkefogókat!

Én mind a két kezdeményezést támogatom teljes mellszélességgel! Mindenki (legyen végre) felelős a tetteiért!

midnight coder 2021.02.25. 07:54:57

@HaCS: Jó lenne, de én csak azt látom, hogy a gengszterváltás óta ezer milliárdok tûntek el mindkét oldalon, és ehhez képest csak egy-két kisstílû bûnözõ ül pár évet, többnyire az is inkább azért, mert a saját oldalán vált valamiért kellemetlenné, lásd anno Zuschlag. Ha te a hónap elején reggel elfelejtesz BKV bérletet venni és úgy szállsz fel a villamosra, könyörtelenül lesújt rád a törvény keze, ha viszont ellopsz pár száz millió közvagyont, jó eséllyel kutya bajod nem lesz belõle.

HaD 2021.02.25. 13:19:51

jut eszembe civilizációk közt kell választani....hogyan áll a per az eju ellen a jogállamiság miatt????...tudja valaki:):):)????...erröl ennyit....

HaCS 2021.02.25. 17:06:22

@midnight coder:

Az ezermilliárdok eltűnését csak úgy lehet megakadályozni, ha elítéljük erkölcsileg, morálisan. Aztán büntetőjogilag is. A következő politikus akkor nem indul lopni, ha látja, hogy ez nem kifizetődő semmilyen szinten. Persze lehet mutogatni, hogy bezzeg a másik, csak azzal a lopást magát legitimáljuk., és a következő is lopni fog, és visszafelé mutogatni. Végül is ez így nem egy nehéz dolog, sem nem nagy kockázat. Pontosan ez folyik most is, így a legegyszerűbb. Kérdezem, miért nem indult még meg legalább a 90'-, 2000-es évek elszámoltatása? 10 éve van kétharmad, és nem sikerült belekezdeni? Miért vannak még mindig titkosítva az olajügyek pl.? 25 év után is. Nem elég a kétharmad, háromnegyed kéne, vagy mi a magyarázat?

a nagy hohohorgász 2021.02.25. 18:36:49

@HaCS: az elszamoltatast mindig alulról kell indítani. A nép meg lusta és buta (de nem úgy ahogy havas elvtárs gondolja) .nyert az osztd meg és uralkodj.... ennyit erdemlunk. Az erzekenyites működött lopás,nemzet ,vallás , család ügyben. Most jöhet a buzulasra erzekenyites hogy még a maradék osszetartas is megyszunjon . Aztán 100 év múlva is vi. Orbán és vi. Qurcsany között választunk várva a demokráciára..... pusztuljunk mind 1 szálig....megerdemeljuk

HaD 2021.02.25. 20:19:42

@HaCS: Az un rendszerváltás egy elöre eltervezett hatalom átmentési manöver volt . Röhögve mondták a komcsik hogy "lehet több párt de mindegyikben mi leszünk..."...és itt kell keresni a bibit.

HaD 2021.02.25. 20:42:31

Antaljózsit valszeg úgy találták hogy már akkor is beteg volt és kezeltették még svájcban hálából hogy a nevét adja a hazaáruláshoz....orbáncékat stumpf felügyelete alatt képezték ki ahol a stumpf após az aktuális belügyminiszter kényelmesen rálátott erre az álellenzéki bandára és mozgathatta a szálakat az elvtársaival az mszmp kb-ben....torgyán(majd csurka majd vona) a höbörgök összegyüjtésére volt kitalálva(valszeg ö sem tudta felmérni a szerepét csak csinálta)...majd mikor elszabotálta a "patakvéres" változások lehetöségét akkor leépítették(az utódja csurkavona dettó)...illetve volt még egy provokatör szerepe ennek a vonalnak hogy hozzájuk képest mindeki konszolidáltnak és centristának tünjön....az szdsz az értelmiséget szalámizgatta le ugyanígy....az mszp-t nem kell bemutatni,bár az ahogyan hornt letolták az emberek torkán(akik már észleték hogy ez a rendszerváltás nem az ö bulijuk lesz)az "zseniális volt" abban az értelemben hogy megalapozta a csiki csuki játszmát...ilyen játékosok mint gyurcsány akinek a 2/3 köszönhetö meg az elvtársa kövér lényegében epizód szereplök...mondjuk gyurcsány kis coming out-járól azóta sem kérdezte meg senki hogy minek is adta elö a számot és mit is gondolt hogy mitöl nem kerül napvilágra(kifejezetten provokatív volt mint ahogyan az az elöre felkészített tv székházas balhézókró tetten érhetö volt)...szóval ne nagyon keresd öreg az "elszámoltatókat:)....egyszerü zsákmányszerzö banda ez...akik a nyugati hatalom térnyerését szolgálták ki é szolgálják ki miután a felmenöik ruszki irányú hazaárulása megcsüngött az oroszok 80-as évekbeli balfogásait követöen(meg az amcsiknak köszönhetöen:):))

HaD 2021.02.25. 20:49:54

...hogy ne legyen kétség meg kell csak nézni matolcsi mester pályafutását a 80-as évek közepétöl a privatizációs szerepvállalásán át a jegybanki ámokfutásáig bezárólag...prociklikusan elöre elbszta még az unokáink zsetonját is csak azért hogy pörgethessék a zsákmányszerzést...az olajszökítés ahhoz képest amit mondjuk egy demján követett el avagy rahimkulov szerepvállalása a háttérben kilométerekkel veri az olajszökítöket...bár itt ott(pl dunai imrus:)) a szálak összefodnódtak...

a nagy hohohorgász 2021.02.25. 22:33:16

@HaD: tehát akkor kijelenthetjuk hogy az elit nem változott csak a leosztott százalékos aránya és a slepp. Ezzel csak 1 réteg szív, az pedig a becsületes középosztálybeli mint én, aki azt hiszi hogy munkával és becsületesen viszi valamire. Lofaszt mama. Rohadjon meg az összes proli és az összes elit. Bár valljuk meg jól csinálják a rombolast....elon musk mekkora hős hogy adakozó igaz hogy 100 szor többet lopott...ahhhhhh

a nagy hohohorgász 2021.02.25. 23:06:24

a legszebb az egészben hogy a kormány könnyíteni akar a 25 év alattiakon ( Szja kedvezmény). Az index megszondáztatta a közvéleményt... mi a döntő válasz, hogy inkább fizessenek nekik többet!!!!!!! a legtöbb fiatal multinál dolgozik. Kedves buzi liberális szarok, mégis hogy a kurva anyátokba????? miért nem tüntettek a kibaszott multi ellen hogy miért fizet németországban 3x annyit mint mon?????? rohadjatok meg. Én basszátok meg a fiatal kereső éveimet a kibaszott qurcsány alatt töltöttem. 200 bruttó 3 sávosan közgáz diplomával(nem bölcsész karon) És a kibaszott gáz ára folyamatosan nőtt, hiába ordította botox ildi hogy NEM NŐ A GÁZ ÁRA!!!! hanem férfi :)

a nagy hohohorgász 2021.02.25. 23:10:19

@a nagy hohohorgász: nem szeretem az orbán rendszert sem, mert az is eladja a függetlenséget... na de álljon már meg a menet!!!! #hülyebutafiatalok
süti beállítások módosítása