MaGYAUR

MaGYAUR

Te is fiam Szijjártó?

2021. március 02. - Magyaur

Az orbánista technokrata elit szemében pont olyan impotens őskövület Orbán, mint Gyurcsány. Az elavult nacionalista, bürokratikus kamarilla-, és pártpolitikát folytató Orbán Viktor elszigetelődött nemcsak az országtól, de a saját neveltjeitől is; a varga juditoktól, lázár jánosoktól és szijjártó péterektől.

Ez utóbbiak a legutolsó időkig azt hitték, hogy az Apa-Vezér vezetésével olyan „nemzetállam-vállalat”-ot építenek fel, amely hatékony lehet az ellenlábas globalista-liberális konkurensek ellen belföldön és külföldön egyaránt. De az Orbán vezette populista EU-ellenes egységfront, - akárcsak az óceán túlpartján Trump - képtelen volt áttörést elérni, szégyenletes kudarcot vallott.

Kiderült az is, hogy a Nyugat-ellenes, hun-kurultájos-türk szimpatizáns Orbán-Kásler duó becsapta őket: szó nincs sem a kereszténység védelméről, sem a függetlenségi harcról (mivel a kormány simán lefekszik mind a kínai, orosz és török gyarmatosítóknak), sem valamiféle nemzeti vállalkozásról, hiszen a „vállalkozás”-t csak egy primitív, harácsoló bányatulajdonos szintjén menedzselik és nem egy kifinomult, hosszú távra spekuláló, modernista tőkés módjára.

Így hét csak idő és alkalom kérdése, hogy a haszonelvű és racionális fideszes/fidelitas-os politikai elit mikor fog szembefordulni az alapító atyával, az „Orbán-Caesar”-ral.

Magyarország jövője pedig azon múlik, hogy az Európa-párti elit képes-e kezet nyújtani a nemzetállami technokrata elitnek és viszont. Lehetséges-e egyfajta kiegyezés a Gyurcsányt és az Orbánt egyaránt a történelem süllyesztőjébe küldő a két szellemi és politikai elit közt?

Remélem igen!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7916448272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2021.03.03. 07:26:23

Ki az az "elit"? Nevezzük őket húsosfazék-őröknek. Nyilván ez a közös nevező. Odaférnek-e mindahányan.

belevauvau 2021.03.03. 09:13:54

Már nehogy Gyurcsányt, és Orbánt egy lapon emlegessük, már csak azért is, mivel nem egyenlő feltételekkel kormányoztak. Ezt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni. Pl a Gyurcsány-féle eü reform elmaradása épp napjainkban "nyal vissza". Már akkor látszott (2006 ősze után), hogy Orbánt semmi más nem érdekli, csak a hatalom megszerzése, és befolyásának kiszélesítése. 2010 óta tankönyvbe illő módon, "nép-nemzeti" köntösbe bújva gyűrte maga alá a magyar társadalmat. És ami a legnagyobb probléma, hogy az orbáni rendszer bukása után is még sok évig fogjuk nyögni rendkívül kártékony politikai, gazdasági "kormányzását".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.03. 09:34:26

Fideszes techniokrácia nem létezik, a Fidesz 2010 óta éppenhogy a techokráciaellenességre épít.

gmihaly621 2021.03.03. 09:49:04

Internáci hülyeelvtársi vágyvezérelt téveszme, van Orbánnak elég kliense. Ha valamel yik okoskodik, szárnyát szegi. És még nem dobra be, hogy a technokratat üzleti érdeke és a haza érdeke nem mindig ugyanaz, Bizony, protekcionista, meg egyéb neoliberó eretnekségek, de amikor ezek a csicska közgarázdák által túlagitpropolt téveszmék tomboltak, azt qrvára megszívtuk.

György Csaba Nagy 2021.03.03. 11:58:33

Egyelőre a kormány, a parlament, s az egész ország Orbán túsza. Nem csak érdekeit, de kedvteléseit, rigolyáit is ellenállás nélkül keresztülviszi. Lázár partvonalon, Orbán tartja jelentéktelen megbízatásokkal pórázon. Varga Judit és Szíjjártó szolgai módon teljesítik parancsait, semmi önálló kezdeményezés nem látható tőlük. Az iparban-szolgáltatásban érdekelt nagyok közpénz-fosztogatásból élnek, a kassza kulcsa Orbánnál, hűségük túlélésük záloga. Olyan, hogy fideszes technokrata elit, az álmok honában létezik csak. Persze hogy jó lenne polgári társadalomban élni feudális helyett, versenyképes gazdasággal maffiaklientúra helyett, de ettől irdatlan messze vagyunk; komoly nagy botrány kell a kibontakozás szükségessége felismeréséhez. Egy biztos: Orbánnal nem megy, tőle kell megszabadulni ahhoz, hogy vmi jó is elinduljon tájainkon.

Bryan élete 2021.03.03. 13:11:48

Lázár Brutus a háttérben már feni a kést. Hááát, nem lennék a mostani elit bőrében.

chrisred 2021.03.03. 18:39:47

Mitől lenne Varga vagy Szijjártó bármiféle technokrata elit tagja? Egyszerű csinovnyikok egyéniség és önálló gondolatok nélkül.

istvankah 2021.03.03. 18:51:40

Sajnos amit a 89 óta tartó vajúdás a felszinre hozott az nem több,mint a nemzeth hítványsága!Most sem tudtunk túl lépni az irigység és megalkuvás betegségén!Az új földesurak úgyanazt a szemét aljas munkát öntik ránk,amit az ezer éves turáni átokkal megörököltünk!Minden fajta tevékenység a hatalom részéről egy írányba mutat,hogy a népünk az árokban se leljen megnyugvást!A megvédésünk,csak a föld alatt lehet végleges a fennálló rendszar miatt!

István Tamasi 2021.03.04. 10:14:22

Magyaur nagyot téved amikor azt feltételezi, hogy a fidesz/fidelitas elit valaha is szembefordul az elmebeteg suttyóval. Ha valamire is figyel o1g - a lopás és harácsolás mellett - az az, hogy ne nőhessen semmiféle "elit" akkorára, hogy fenyegető lehessen az egyszemélyes hatalmára. Ugye, kedves Magyaur, nem veszi elit számba pacalsziszit, kupaklalát, arogántonyót, ártópetikét?

István Tamasi 2021.03.04. 10:15:34

orbán-kásler duó= elmebeteg-kókler duó

Magyaur 2021.03.05. 10:02:54

@István Tamasi: Kialakult a Fidesz "zsíros parasztjai" mellett egy vallásos, tanult technokrata/bürokrata réteg, amelyet ha nem szorítanak sarokba és ha a privilégiumuk részleges megőrzését garantálná egy győztes ellenzék, akkor talán ez a réteg már nem ragaszkodna a továbbiakban az egyre rögeszmésebb és hatalommániásabb Orbánhoz... Akkor elkézelhető, hogy az ország megmentése érdekében egy normális (értsd európaias) nemzeti keresztény tárgyalópartnerré válhatnának.

István Tamasi 2021.03.05. 10:18:28

@Magyaur: A mai "tanult technokrata/bürokrata réteg" ismert tagjai: Kaleta, Borkai, rezsikamu sziszi, kupaklala, arrogántonyó, Simonka, Tállai, Szájer, Tompika, Gulyás, stb. Ezektől milyen fordulat várható? Ezek a cipőfűzőjüket sem merik megkötni az elmebeteg suttyó engedélye nélkül.

Magyaur 2021.03.05. 11:59:23

@István Tamasi: Vannak ott a párt és állami hierarchiában kevéssé fanatizált, fontos de talán "névtelen" bürokraták és szakemberek is!:)

ebella2 2021.03.05. 12:29:09

Ez a lelkesedés, hogy minden keletről jövő vakcinás kamiont és repülőt, külön személyesen követ is figyel Szijjártó elvtárs, a nyugatról jövőkkel meg semmit nem törődik, nemcsak, hogy szánalmas, de mulatságos is. Miért is kéne neki egyáltalán ezzel kelni, feküdni? Nagyon el van tévedve, első csicska elvtárs.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.03.05. 18:47:18

Amúgy csak hogy fideszesek pörögjenek ,Gyurcsánnyal mi bajod?!

István Tamasi 2021.03.06. 09:37:44

@Magyaur: Értem. De mekkora a szava, befolyása a fideszben ennek a maroknyi csoportnak? Alighanem konvergál a nullához.
süti beállítások módosítása