MaGYAUR

MaGYAUR

A "Danube Institute" meghekkelte a Blog.hu-t

2021. április 14. - Magyaur

A semmilyen ellenvéleményt, de még újságírói kérdést sem eltűrő orbáni állam úgy próbálja megfojtani az internet szólásszabadság buborékát: a „Blog.hu” oldalt az Index>Közélet rovatában, hogy egyfelől értelmiséginek látszó, fizetett hozzászólók; trollok árasztják el kommentárral a kritikai bejegyzéseket, másfelől egy jelentékeny anyagi háttérrel rendelkező anti-liberális, trumpista jobboldali hírközpont, a Danube Institute fordításai kiszorítanak minden más posztot.

Ma ott tartunk, hogy az orbánisták megbízásából, folyamatos hacker támadás alatt állnak a szabad internetes felületek, a szólásszabadság végvárai!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7116500596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 09:10:57

Ha te teszel fel 10 cikket, te is ki fogod "szorítani" a többieket.

MC Slejmi B. 2021.04.14. 09:26:11

öreg egyre viccesebb vagy... egy pár hónapja még nem nem voltál ilyen keményvonalas liberálnazi, mitől radikalizálódsz? :)
ez mindenesetre tréfás : "értelmiséginek látszó, fizetett hozzászólók; trollok árasztják el kommentárral a kritikai bejegyzéseket".... NYEHE, szegény liberálnazi blogírókat báncsák a "fizetett trollok". A szokásos : aki nem ért veletek egyet, és ezt esetleg egy kommentben merészeli kifejezni, az természetesen troll, és fizetett ráadásul, TEHÁT még egy fokkal rosszabb, mintha meggyőződésből tenné... nyilván... és csodálkoztok, hogy ez a lenéző sztíló nem talál közönségre... sose merül fel bennetek, hogy esetleg vmi veletek nem stimmel? na mindegy, akkor hess a hávégére, vagy tiltsd le te is a kommenteket a tolerancia és sokszínűség jegyében, aztán írogass a fióknak, mert a kutyát nem fogja érdekelni.

MC Slejmi B. 2021.04.14. 09:27:22

hopp, jött is az esemes a banktól

ulpius66 2021.04.14. 11:01:27

Kedves Magyar Úr!

Ugye a Kádárt imádó MÉDIANAPLÓVAL NINCS SEMMI BAJOD?

HOGYAN IS LENNE???????

HISZEN MINDKETTEN UGYANAZON A CSÖCSÖN NEVELKEDTETEK......

midnight coder 2021.04.14. 11:11:33

Na most, az index blogketrecét a mai napig a balliberális blogok uralják.

Ezekbõl kb. három fajta a jellemzõ:
1. Eleve nincs kommentelési lehetõség.
2. Csak faszbúkos kommentelési lehetõség van.
3. Cenzúráznak mint a katonatiszt. Értsd, mindenkit kimoderálnak aki nem az õ véleményüket visszhangozza.

Olyan ami ballib és lehet szabadon hozzászólni, a te blogodon kívül csak a szegedi kattintós jut az eszembe.

midnight coder 2021.04.14. 11:14:50

@ulpius66: Na ja, a médianapló eredetileg viszonylag normális volt, aztán úgy egy vagy két éve egyre jobban balra tolódott, aztán egyszer csak eljutott arra a szintre hogy beszüntette a hozzászólásokat, szerintem leginkább azért, mert mostanra már õ is tisztában van azzal, hogy a postjainak a nagy része vitaképtelen, érveléssel nem lehet megvédeni csak a kommentelés letiltásával.

Amúgy annak én is örülnék, ha a Danube Institute-hoz is hozzá lehetne szólni, bár szerintem addig amíg Matyika el nem jut a neki való zárt intézetbe, ez nemigen megoldható.

kartoffel 2021.04.14. 13:07:23

Most épp az első 3 "blogketrec" huszonpár kiemeltjéből 1 DI-s. (De tényleg van, hogy felmegy kettőre, sőt, egyszer mintha háromra is.) Elég unortodox "kiszorítás", de sebaj.

A Danube Institute meg olyan, amilyen, normális időkben még kínosabbnak számítana az egybites fideszes-trumpizmusával; de azért nem teljesen haszontalan, hogy -- ha eltúlozva is, de -- szemléz olyan szélsőbalos állatságokat, amelyeket az ún. liberális oldalak nagy része 5 éve még körberöhögött volna, ma viszont elhallgatni vagy szépítgetni próbálják őket.

kartoffel 2021.04.14. 13:10:11

@MC Slejmi B.:

Nyugi, azért vannak félanalfabéta marhák ('no offense'), akiken egyből látszik, hogy nem fizetettek, mert senki nem alkalmazná őket. :-D

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 13:34:16

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

Nem sikerült rájönnöm, hogy milyen kifejezésről lehet szó. :-)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 13:37:53

A Danube Institute tartalmi szempontból egy nagyon korrekt blog. Konzervatív, jobboldali – témaválogatásban afféle blog.hu Fox News – de teljesen helyén kezel minden általa bedobott témát, és nagyon vigyáz arra, hogy a szövegek/cikkek feldolgozása ne legyen ostoba, elfogult, nerszolga fröcsögés. Tárgyilagos, higgadt, jó nyelvezetű.

Ha megnézed a közéleti blogválogatást – és nyilván megnézted – akkor látod, hogy a D. I. mellett a

Hunvald-blog
Médianapló
Bircahang
Bekiáltás
Forgókínpad
Vincent
Elegem van!
Szeka
...
Magyaur :-)

is állandóan ott pörög, ezek közül három immár kommentelhetetlen blog (Bekiáltás, Forgókínpad, Médianapló) szinte állandóan a blogketrecben is ott van, és sok mindent lehet rájuk mondani, de azt, hogy jobboldaliak lennének, azt nem.

Amióta bekövetkezett a fokozatos rendszerváltás a Blog.hu-n, amelynek végén még az Indexet is megvették, azóta szakmányban tolják a Bircahangot, meg az olyan jobboldali blogokat, mint a Reaktor (szintén kommentelhetetlen és nagyon rossz), Corvinus Online...stb, ez tehát egy trend, de nem lehet azzal vádolni a szerkesztőket, hogy bákit, bármit meghekkeltek volna.

Természetesen ég és föld a különbség a korábbi állapotokhoz képest (ott van a posztban, nem írom le még egyszer) amikor a blogketrecben napi 24 órában tarolt a B1, a HaFr, a Vincent, és az összes létező kormánykritikus blog, az olyan, ma már ritkán beválogatott blogokkal együtt, mint pl. a Bandita vagy a Nem Gogol, de még ezek is kapnak helyet, bár többnyire csak a hátsó oldal közéleti blogválagatásában.

Igen, ez az Index már nem az az Index.

De hekkelésről szó sincs. Erősebb a szűrés, próbálják tolni a saját propagandájukat, időnként és újabban leszedetik/letiltják a Vincent posztjait, de még ő is futhat köröket, mert vastagon hozza a kattintásokat, és a látogatottság = lóvé.

orulunkvincent.blog.hu/2021/03/22/zaroltak_a_corvinusos_cikkem

Nem a D. I szorít ki téged, hanem a zord idők új szele. Kemény hangú posztokat írsz, ütöd a Mestert és a bandáját ezerrel, és ilyenkor egy jobboldali szerkesztőgárda óvatosan kezeli a NER-ben amúgy is rugalmasan kezelt szólás- és véleményszabadságot. Hátrébb szorulsz. Nem vagy ezzel egyedül a politikai odamondogatók között, azért lépnek le olyan sokan a Blog.hu-ról, vagy hagyják abba a blogolást, és hónapok óta nem frissítik új posztokkal a blogjaikat.

De látod: most is ott csücsülnek a blogketrecben azok, akiket a NER megtűr. Te nyilván nem fogsz pl. olyan posztokkal bekerülni, mint amit a Fürjesről írtál. :-) Gondolom feketelistán vagy, de azért időnként bejutsz a blogketrecbe, itt, a hátsó oldalon pedig mindig felbukkansz. Itt elférsz. A D.I. mellett is.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 13:43:50

Konkrét példák és magyarázat szolgál az általad leírt jelenségre, jobb és baloldalról szemezgetve egyaránt. (Blog.hu 2/Index címlapon megfuttatták a szerkesztők anno, nem olvasókat gyűjtök)

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 13:55:42

@kartoffel: Simán van 4-6 kiemelése is egyszerre a D.I.-nek, de ettől még áll a fenti kommentem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 14:00:57

@MAXVAL birсaman közíró: Erre gyúrsz? :-) Neked bérelt helyed van ebben az új világban, minimum a hátsó oldalon, ha csak egy posztot írsz, akkor is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:07:21

@zord íjász:

Nekem végülis mindegy ez. Úgy értem, személyesen mindegy.

Bár nyilván jó, hogy sikerül így több embert elérni. Az Ügy szemszögéből.

Viszont az index.hu címlap nem akar befogadni, ott még több lenne az új ember.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:12:12

@zord íjász:

"a csak egy posztot írsz, akkor is"

Elárulhatok egy "titkot"?

Az úgy megy, hogy van 3 lista:
- fehér: aki rajta van, akkor is felkerül, ha üres cikket készít,
- fekete: sose kerül fel,
- szürke: megnézi egy szerkesztő és esetleg felteszi.

Az index.hu lapon is így van évek óta, csak ott a fehér lista csak pár blog, te pl. szürke voltál. Én 2015-ig szürke voltam, aztán a G-nap után átettek feketébe, ahonnan elfelejtettek kivenni. Így van az a vicces helyzet, hogy az index.hu-n fekete vagyok, a közéleten meg fehér.

A ballib korszakban volt olyan, hogy egy ballib szerző írt valamit, aztán a tartalma elavult, az emberke törölte, de a cikk és az immár vak link még 5-6 órán keresztül fent volt. Nem viccelek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 14:15:12

@MAXVAL birсaman közíró: "Viszont az index.hu címlap nem akar befogadni,..."

Ez nem igaz. Múltkor is rajta voltál, a felső mezőben. Nyilván nem csinálok képernyőfotókat arról, amikor kiraknak, mert a saját munkásságod dokumentálása a te feladatod, ha érdekel, de már legalább háromszor láttalak a blogketrecben, amióta a barátaid fújják a Indexnél a passzátszelet...ami ugye ebben az esetben a Blog.h, illetve az Indamedia maga.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:16:43

@zord íjász:

Cikket is írtam az esetről, de sjanos nem találom. Ez az átka annak, amikor az ember nagy gondolkodó és ennyire termékeny, már a saját írásait se találja, olyan sok van.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 14:19:20

@MAXVAL birсaman közíró:

"Az úgy megy, hogy van 3 lista:
- fehér: aki rajta van, akkor is felkerül, ha üres cikket készít,
- fekete: sose kerül fel,
- szürke: megnézi egy szerkesztő és esetleg felteszi."

Ez nem titok. :-) Ez így van. Jó, nyilván nem üres cikk esetén, de írhat bármiféle ökörséget, jó eséllyel kikerül, akár

1. a hátsó oldalra, a közéleti válogatásba
2. Blogketrecbe
3. Blog.hu 2-re

A szürke és a feketelistások esete pedig...nos, esete válogatja. :-) De így van, ahogy mondod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:21:15

"három immár kommentelhetetlen blog (Bekiáltás, Forgókínpad, Médianapló)"

Vihara Tomi nem bírja az ellenvéleményt, még a FB-oldaláról is kitiltott, hogy ne is láthassam őt (azaz teljes tiltás) - persze én látom, nem tudja, hogy én a FB módosított változatát látom, ahol pl. nem él a hivatalos algoritmus.

Médianapló - a műveletlen sznob szerző nagyon megsértődött hogy többször is fellett hívva a figyelemben tárgyi tévesédre. Szóval ő nem politikai okból tilt, hanem hiúságból.

Bekiáltás - rendes komcsi srác csinálja, nincs vele sok baj, de valamiért a fejébe vette, hogy ő "felelős" a kommentekért. Erről nem tudtam lebeszélni sehogy se.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 14:22:10

@MAXVAL birсaman közíró: De a te blogodon is alapból ott van a kereső funkció. Ha emlékszel a poszt címére, vagy akár egyetlen jellemző szóra a posztból, írd be a keresőbe, és rá fogsz bukkani a saját posztodra te nagy gondolkodó, mert a rendszer kidobja a találatokat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:24:27

@zord íjász:

S végülis ebben semmi gond nincs. Kevés az olyan blogoldal, ahol minden manuálisan megy, azaz mindenki "szürke". Annak idején a NolBlog pl. ilyen volt. De azt bezúzta a ballib fővezérség 2 év a lap megszűnése előtt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:25:24

@zord íjász:

Nem láttam ott magamat. Persze nyilván nem nézem egész nap az index.hu-t.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:28:53

@zord íjász:

"barátaid fújják a Indexnél a passzátszelet"

Engem azért óvatosan kezelnek, szóval nem tudom helyes-e a "barátaid" szó.

Bár nyilván hasznos a ballibellenességem, de egyes alapkérdésekben kiindulópontom ellentétes a fideszes narratívával, szóval én nem "elvtárs" vagyok ott, hanem sokkal inkább "hasznos idióta", vagy szebben "útitárs".

Van egy ultrafideszes srác,m törzskommentelő aki többször meg is vádolt, hogy én a ballibek által beszervezett bomlasztó vagyok.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 14:28:57

@MAXVAL birсaman közíró: Nem kapsz automatikus értesítést, ha címlapra kerülsz? Ez hogy lehet? A rendszer automatikusan küldi az üzenetet, ha bármelyikre kiraknak a szerkesztők.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.04.14. 14:30:44

@MAXVAL birсaman közíró: "Van egy ultrafideszes srác,m törzskommentelő aki többször meg is vádolt, hogy én a ballibek által beszervezett bomlasztó vagyok."

Ezt hívják sikernek. Mindenhonnan ütnek. Puzsér likes this.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:34:38

@zord íjász:

Nyilván, de mégse találom. De mindjárt rászánok még kis időt a keresésre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 14:35:26

@zord íjász:

Sose kaptam. Akkor se, amikor címlapos voltak 2015 előtt töbször is.

midnight coder 2021.04.14. 15:42:05

@zord íjász: Magyarur régebben sem volt annyira nagyon az élen a blogketrecben. Viszont a tulajdonosváltás miatt távozott vagy 3-4 olyan blog ami viszont korábban elég sokat volt elõl.

Amúgy az, hogy a DI most sokat van kinn, az leginkább szvsz annak köszönhetõ, hogy színvonalas.

MEDVE1978 2021.04.14. 21:20:21

@midnight coder: "bár szerintem addig amíg Matyika el nem jut a neki való zárt intézetbe". Esélytelen. A Lipótot már bezárták, ráadásul Matyi asszem Franciaországból spammel.

MEDVE1978 2021.04.14. 21:32:03

Zömében a kommentelhetőket nézem meg, sokszor a többit el sem olvasom. Mi értelme van, ha nem ugathat bele az ember :D A Danube Insitute nem kommentelhető, ahogy a médianapló, bekiáltás, forgókínpad, szemlélek stb. se, így azokat általában egyből hanyagolom.

ulpius66 2021.04.14. 21:52:35

@MEDVE1978:

Szívemből szóltál!

Hasonlóan vagyok én is!

Ami nem kommentelhető, azt el sem olvasom......

midnight coder 2021.04.15. 07:23:41

@ulpius66: Mondjuk az esetek nagy többségében én is így vagyok ezzel, sõt van egy scriptem is, ami a fõoldalról megakadályozza bizonyos ilyen oldalak megnyitását, a matyiirtó testvére. Egyedül a DI a kivétel, azon néha szoktak érdekes cikkek lenni amit akkor is érdemes elolvasni, ha nem kommentelhetõ. Pl. vicces az, ahogy az amcsik olyan szinten nyomják fullban a kretént, hogy már ballibbant újságírót is rúgnak ki azért, mert magánbeszélgetésben kiejtett egy olyan szót amit nem kellett volna.

HaD 2021.04.15. 12:49:14

A DI a minap kivesézte hogy az osztrákoknál milyen ronda világ van korrupció ügyileg..különös tekintettel kurz mester és a kaszinók édes egybefonódására...monnyuk elegánsabb lett volna ha mindjárt a magyar párhuamot is megénekli...valszeg szaftosabb is lett volna a cikk....de valamiért;) nem volt a labda leütendö...pedig Mo.-on osztják az észt:(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 16:42:17

@zord íjász: leveszem a letiltásokat. Matyi ide úgysem meri már a képét dugni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 16:43:47

@zord íjász: Elvben mindet levettem. Ha matyi idedugja a képét, úgyis szívesen szórakozom vele.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 16:45:24

@ulpius66: Ezzel én is így vagyok. Amiről tudom hogy nem kommentelhető, azt eleve meg sem nyitom. Amit nem ismerek, azt megnézem előbb , ha nem kommentelhető el sem olvasom.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.15. 16:48:01

@MAXVAL birсaman közíró: " Ez az átka annak, amikor az ember nagy gondolkodó és ennyire termékeny, már a saját írásait se találja, olyan sok van." - meg hogy szerény.

ulpius66 2021.04.15. 21:15:01

@MAXVAL birсaman közíró:

Minden álszerénytelenség nélkül nem mondhatnám, hogy én nem vagyok szerény...
süti beállítások módosítása