MaGYAUR

MaGYAUR

Családon belüli erőszak, pedofília és kereszténység

2021. június 16. - Magyaur

Röviden: 1.) A nagycsalád jelenti a hagyományos családmodellt. 2.) a patriarchális társadalomban nem volt egyenjogúság; a nőket, de főleg a gyerekeket nem vették „emberszámba”. 3.) A mai reakciósok által fetisizált „régi, szép időkben” rendszeres volt a szolgáló férfiak, nők, gyerekek kegyetlen bántalmazása és nemi kizsákmányolása! 4.) A változást ebben a Felvilágosodás liberális egyenlőségeszménye és a gyerek-idomítás helyett a gyereknevelés „kitalálása” hozta. 5.) Az orbánizmus szakítani próbál a polgáriasult, civilizált világ egyetemleges alapelveivel és az Emberi és Polgárjogokat lábbal tipró legreakciósabb, leggátlástalanabb rezsimek szintjére kíván süllyedni a hatalma megtartása érdekében.

1/ A reakciósok által idealizált „nukleáris” család, ahol egy apa és egy anya közösen neveli a gyerekeit minden, de nem hagyományos! Valójában a nagycsalád volt a jellemző az ipari forradalomig, amelynek keretében a rokonsági foknak, a vagyoni, életkori helyzetnek és nemi szerepnek megfelelő hierarchia uralkodott.

A monoteista vallások patriarchális jellegéből fakadóan a csúcson az „Atyaisten”, sokkal lejjebb a pápa(=papa!), még sokkal lejjebb a feudális hierarchia helyezkedett el. Ez a láncolat adta a mintát a nagycsaládnak is, amelyben a családfőnek a szava parancs volt és amennyiben valaki szembeszegült az akaratának az könnyen elveszíthette az örökségét. (Néprajztudósok mesélik, hogy a nagycsalád szálláshelyén, ahol olykor egy tucatnál is több feküdtek egymás mellett, előfordult, hogy a fiatal férjnek el kellett tűrnie - a jövőbeli földvagyon reményében - hogy a nagygazda/családfő az ifjú, szemrevaló feleségével közösüljön.)

2/ A hagyományos erkölcsi-szexuális felfogást képviselő vallásokban (nemcsak a katolicizmusban, de a judaizmusban és a muszlim vallásban is) azért sem foglalkoztak külön a pedofíliával, mert a férfi-soviniszta jellegük miatt mind a nőket (akiket hívtak „asszony-állat”-nak, némbernek, tehát „nem-ember”-nek is), mind a gyerekeket alsóbbrendűnek tartották. A pedofília nem számított „bűn”-nek, inkább valamiféle gyengeségnek, hóbortnak, mint azoknak a vadászó, egyébként feddhetetlen uraknak a passziója, akik a jól sikerült vadászat után berendelték a környékbeli lányokat, fiatal nőket szakácskodni és felszolgálni valamint...utána orgiázni.

A katolikus egyház, a legutóbbi pápáig, ebben a gondolkodási sémában bagatellizálta és hallgattatta el az ilyen ügyeket.

3/ A mezőgazdasági termelést folytató tradicionális társadalomban az állattenyésztési minta nyomta rá bélyeget a Gazda/alárendelt viszonyra: olyképpen kell idomítani, verni az ember-fiát/lányát, mint a kutyát, vagy mint a lovat. Tegyük hozzá, hogy ez az állattartási metafora a vallásra is kiterjedt: lásd az olyan fogalmakat, mint: lelkipásztor, pápai-, illetve mikulás pásztorbot és a hívők nyája.

A gyerekek esetében, a csecsszopó korból kikerülvén (ami sokkal később történt meg, mint manapság: 3-6 éves kortól) már kis munkáskézként, ahogy Arany János is mondta: cselédként kezelték a gyereket. Nem létezett a mai értelemben vett „gyerekkor”, hanem csak kis felnőttként kezelték a 8-9 éves gyereket. Az állatok és a felnőttek párzását, üzekedését testközelből látó gyerekek önként, vagy kényszer hatására már korán, túl korán kezdett el nemi életet élni.

4/ A Felvilágosodás és a belőle fakadó szabadkőműves mozgalom, a „Szabadság-Egyenlőség-Testvériség” eszme jegyében, a feudális hierarchikus világnézetet támadta meg. Ennek a jogegyenlőség felfogásnak a következménye lett később a női emancipáció és a gyerekek speciális, nem „kis-felnőtt”-ként való kezelése. Rousseau és Pestalozzi a fenyítések nélküli gyereknevelés hívei voltak, akik szerint időt kell szánni a tanításra és a való világnak nem a szent könyvekből, hanem a gyermeki kíváncsiságból kiinduló felfedezésére.

A Ráció korának abszolutizmusa felkarolta a nevelés ügyét, mert rájött arra, hogy az iskolarendszer lehetett az a megfelelő eszköz, amellyel az állam jól képzett, tehát jól adózó állampolgárokat, illetve katonákat tud tömegesen „kitermelni”.

5/ Az orbánizmus szakított az európaias jobboldalisággal.

Az orbánizmus az a nemzeti-populista irányzat, amelynek célja a magyarságot szándékosan megosztó, majd a gyűlölködést meglovagoló hatalomgyakorlás fenntartása. Manipulációja a riogatásra épít; a mondvacsinált terrorfenyegetésre, „Soros-Gyurcsány”-mumussal való ijesztgetésre, a „migránsok” állítólagos inváziójára, az „ellenzék oltásellenességének” hazugságára és most az állítólagosan növekvő pedofil és a homoszexuális „veszéllyel” szembeni védekezésre.

Orbán egy sosemvolt „keresztényi etika” nevében, szó szerint, „pápább akar lenni a pápánál”, ahelyett, hogy bölcsen kormányozna. Uralkodni mindenki tud, de bölcsen kormányozni csak kevesen, és már biztosan tudható, hogy Orbán nincs ez utóbbiak közt!

https://pendulum.444.hu/2020/11/26/a-hagyomanyos-csalad-hamis-mitosza

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4916595006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 11:45:51

A család az alapegység a normális társadalomban. Az képes a legideálisabb körülményeket biztosítani a gyerekek számára.

A férfi és női szerepek természetesek. Kiegészítik egymást.

A pedofília és a homokosság bűnnek számított mindig a kereszténységben.

A felvilágosodás meghagyta a hierachiát, egyszerűen csak a vallás helyére a pénzt helyezte. S a rendi társadalom kooperatív rendszerét felváltotta a tőkés renddel, ahol minden kevés oligarcha harácsolásának van alávetve.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 11:46:33

"Az orbánizmus szakított az európaias jobboldalisággal."

Ez a cikk egyetlen igaz megállapítása. Igen, szakított. Ez a jó benne.

Magyaur 2021.06.16. 13:42:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: És vált egy nemzetről és kereszténységről handabandázó ideológia-mentes, harácsoló, mindenkit hülyének néző és mindenkit zsaroló, terrorizáló bűnszövetkezetnek...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.16. 14:30:45

@Magyaur:

Nem. Küzd a lehetséges eszközökkel a normalitásért, a betegesség ellen.

midnight coder 2021.06.16. 17:16:08

Tegyünk hozzá még egy pontot: a felvilágosodás által létrehozott nõi emancipáció megszüntette a fejlett társadalmak fenntarthatóságát. Gyakorlatilag az összes nyugati társadalomban fogy és öregszik a népesség. Ezt egyes helyeken a bevándorlással oldják meg, csakhogy a donor országokban általában az oktatás a béka segge alatt van, és a kultúra, értékrend, vallás nem összegyeztethetõ a nyugatival. Ezért is szaporák. Na most, ezzel ezek az országok a donor országok lakosságának importálásával szép lassan saját magukból is fejlõdõ országot csinálnak. Viszont mint ilyen országban természetesen az emancipáció mint olyan ismét csak le lesz szarva, ergo a feminizmus lényegében önmagát számolja fel.
süti beállítások módosítása